با افزایش ۱۳۰ تومانی میلگرد طی ۷ روز رقم خورد
رشد ۱۱درصدی قیمت آهن
بر این اساس، نرخ میلگرد نرمال ۱۴ تا ۲۵ در بالاترین رقم در معاملات هفته گذشته از ۱۰۱۵ تومان به ۱۱۴۰ تومان رسید. البته تیرآهن هم در این هفته روند رو به رشدی داشت، اما نوسان میلگرد بیشتر بود و به لحاظ روانی تاثیر زیادی بر بازار داشت. تیرآهن در سایزهای ۱۴ تا ۱۸، به طور میانگین ۲۲۱ هزار تومان شد که ۳ هزار تومان در هر شاخه رشد کرد.
سایزهای سنگین تیرآهن نیز در یک هفته در هر شاخه 30 هزار تومان گران شد.
در معاملات بورس نیز در هفته گذشته نرخ سبد تیرآهن و میلگرد مخلوط ذوبآهن از ۱۰۰۰ تومان گذشت و میلگرد بخش خصوصی نیز ۸۰ تومان رشد کرد که البته اگر محدودیت قیمتی نبود رشد آن به ۱۰۰ تومان هم میرسید.
نرخ ورق در بورس نیز افزایش چشمگیری داشت به طوری که ورق قلع اندود 46 تومان، ورق گالوانیزه 51 تومان و ورق سرد 50 تومان رشد کرد.
پس از این معاملات در پایان هفته نرخ شمش فولاد خوزستان نیز در عرضههای بورس ۵۰ تومان گران شد و از ۸۲۰ تومان به ۸۷۰ تومان رسید ضمن اینکه نرخ شمش وارداتی روسیه در بنادر شمالی طی هفته گذشته به ۹۷۰ تومان رسید. در معاملات هفته گذشته فولادسازان خصوصی نیز روزانه و همپای بازار قیمتهای پیشنهادی را بالابردند.
از آنجا که فروش عمده شمش فولاد خوزستان به فولادسازان در هفته آینده با نرخهای هفته قبل محاسبه خواهد شد و این موضوع هزینه تولید مقاطع را برای تولیدکنندهها افزایش میدهد در نتیجه انتظار میرود نرخ پیشنهادی فولادسازان در هفته جاری در بازار آزاد دوباره با رشد روبهرو شود.
عوامل رشد قیمت میلگرد در بازار
رشد قیمت محصولات فولادی از مدتها پیش به دلایل متفاوتی پیشبینی میشد اما افزایش نرخ ارز و احتمال بالارفتن قیمت شمش وارداتی که در معاملات هفته گذشته مرز 970 تومان را هم رد کرد تاثیر عوامل جاری را بیشتر کرد.بدون در نظر گرفتن موضوع ارز، تغییر هوا و گذر از دوران سرمای زمستان، رسیدن به پایان سال و ورود ناگزیر تقاضاهای پروژهای به بازار، رشد قیمت انرژی و افزایش هزینه نهایی تولید نورد و در نهایت نقدینگیهای سرگردان بازار از عواملی بود که افزایش قیمت را توجیه میکند، اما نگرانی معامله گران بازار آهن، افزایش بی رویه قیمتها است که ممکن است در صورت تداوم بیشتر این شرایط، با کاهش شدیدی روبهرو شود. از سوی دیگر مشخص نیست آیا افزایش بیشتر قیمتها در بازار، با موافقت مسوولان همراه خواهد شد یا خیر از اینرو خریدارانی که این روزها به انگیزه سرمایهگذاری به بازار آهن نگاه میکنند این نگرانی را هم دارند که کنترل قیمتها دوباره آغاز شود.
اگرچه خریدهای شخصی در روزهای اخیر بیشتر شده و معاملهگران ترجیح میدهند وارد بازار شده و خریدهای خود را جلوتر بیندازند، اما هنوز هم بیشتر معاملههای بازار بین تجار صورت میگیرد و عملا مصرف در بازار همچنان پایین است. از سوی دیگر عرضهکنندههای شمش به بازار ایران نیز در تحویل محمولهها تاخیر انداخته یا ترجیح میدهند صبر کرده تا در صورت بالا رفتن قیمتها نرخهای بالاتری پیشنهاد دهند.در نتیجه به نظر میرسد استفاده از راههای مناسب برای سوق دادن نقدینگیهای بازار آهن به سمت واردات شمش و سودده کردن واردات برای تجار ایرانی و تسهیل فرآیند ثبت سفارش کالا تنها راهی است که در این شرایط میتواند اطمینان از تامین شمش محصول نهایی را بالا برده و نگرانی از بر هم خوردن بیشتر عرضه و تقاضا در بازار آهن را کاهش بدهد.
ارسال نظر