ایلنا- مشاور مدیرعامل شرکت ملی نفت گفت: مقدمات کار ثبت پیش فروش نفت خام در بورس کالا هفته جاری به پایان می‌رسد.

محمد حسن موسوی زاده در تشریح روند انتشار اوراق سلف نفتی گفت: یکی از مقدمات انتشار این اوراق، تدوین و تصویب آیین نامه سازمان بورس و اوراق بهادار بود که این آیین نامه هم اکنون ابلاغ شده و همچنین بانک عامل و شرکت‌های سرمایه‌گذاری برای بازارگردانی مشخص و قرارداد آن آماده است. وی درباره زمان انتشار اوراق سلف نفتی گفت: انتشار اوراق مستلزم سوال از دولت و تایید وزیر امور اقتصادی و دارایی و رییس جمهوری است و پس از کسب این اجازه‌ها، انتشار اوراق سلف نفتی انجام می‌شود.

مشاور مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران افزود: بر اساس برنامه اواخر دی امسال یا نیمه بهمن ماه اوراق سلف نفتی منتشر می‌شود. وی با بیان اینکه اوراق سلف نفتی یکی از ابزارهای پرجاذبه سرمایه‌گذاری است، افزود: تلاش شرکت ملی نفت ایران این است که روش‌های سرمایه‌گذاری در صنعت نفت را جذاب‌تر کند.

مشاور مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در پاسخ به این شبهه که نفتی که هم اکنون در قالب انتشار اوراق سلف از سوی شرکت ملی نفت ایران پیش فروش می‌شود درچهار سال آینده مسائلی را برای دولت آینده ایجاد می‌کند، گفت: بر اساس ساختار طراحی شده برای اوراق سلف نفتی، در سه حالت نفت خام تسویه نقدی و در یک حالت تسویه فیزیکی می‌شود. وی تصریح کرد: شرکت ملی نفت ایران از محل درصدهای مربوط به خود و نه از سهم نفت، این تسویه را انجام می‌دهد ، ضمن آنکه در سال ۹۰ سهم وزارت نفت از فروش نفت بر اساس بودجه امسال ۵/۱۴ درصد بوده که بر مبنای قیمت روز نفت محاسبه می‌شود و در سال ۹۱ این رقم ممکن است افزایش یا کاهش یابد.

موسوی‌زاده گفت: با توجه به اینکه قانونگذار اجازه ایجاد بدهی به شرکت ملی نفت ایران تا سقف پنج میلیارد یورو را داده است از همین محل تسویه نفت خام دیده شده است و در صورتی که تسویه نقدی باشد منابع آن از محل توسعه میدان‌های جدید و تولید نفت و گاز از این میدان‌ها تامین می‌شود و از منابع تولیدی و ظرفیت‌های موجود نفت خام استفاده نخواهد شد.

وی گفت: هدف از انتشار اوراق سلف نفتی توسعه میدان‌های جدید است که از محل تولید و توسعه این میدان‌ها بازپرداخت آن انجام می‌شود و ارتباطی به منابع موجود و ظرفیت‌های کنونی تولید ندارد. مشاور مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: تاکنون روش‌های زیادی در شرکت ملی نفت ایران با هدف تامین منابع مالی پروژه‌ها شناسایی و بررسی شده که اوراق مشارکت و صکوک اسلامی‌از جمله این روش‌ها است.

موسوی‌زاده تصریح کرد: بر اساس نظام راهبردی در یک دوره زمانی پنج ساله با استفاده از روش‌های جدید سهم سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در نفت بالا می‌رود همچنین میزان اتکا به درآمدهای نفتی برای توسعه کاهش خواهد یافت.

وی گفت: بر اساس مجوز مجلس شورای اسلامی‌و اهداف برنامه پنجم توسعه در بودجه سال ۹۰ اجازه انتشار اوراق سلف نفتی به وزارت نفت داده شد و انتشار این اوراق مورد تایید شورای فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار و دستورالعمل آن نیز تایید شده است.