گروه بورس کالا - مبادلات بازار آتی سکه با تاثیرپذیری از بازار نقدی و تعدیل نرخ ارزهای معتبر داخلی دنبال شد. دادوستدهای روز یکشنبه بازار آتی بیشتر تحت تاثیر نوسانات نرخ ارز بود. این در حالی بود که به دلیل تعطیلی بازارهای جهانی، معامله‌گران بیشتر بازار نقدی را رصد می‌کردند.

در بازار نقدی قیمت دلار یک هزار و ۳۱۰ تومان بود و همین روی نرخ سکه تاثیر گذاشت و آن را به ۵۹۳ هزار تومان رساند. در همین حال به نظر می‌رسد که معاملات بازار آتی طی دو روز ابتدایی هفته با شیب رو به پایینی ادامه پیدا کرد.
تنها قراردادی که در این روز نسبت به روز شنبه سیر صعودی داشت، سکه تحویل آبان‌ماه بود که با 68/0 درصد رشد مواجه شد. دیگر قراردادهای بازار آتی نیز با روندی کاهشی همراه شدند؛ قراردادهای سکه دی ماه 90 با 75/0 افت، قراردادهای سکه اسفندماه 90 با 95/0 کاهش و قراردادهای سکه اردیبهشت ماه 91 با 53/0 افت مواجه شد. معاملات بازار آتی که طی دو روز ابتدایی تا حدودی با آرامش همراه شده، منتظر دادوستدهای امروز است؛ زیرا با افزایش قیمت طلا در بازارهای جهانی و رکورد جدید آن و از سویی افت نرخ یورو و چشم‌اندازهای منفی از آینده منطقه یورو، معامله‌گران همچنان با اطمینان نسبت به آینده، سرمایه‌گذاری‌هایشان را انجام می‌دهند.
برخی از تحلیل‌گران معتقدند با لغو تحریم بانک مرکزی و تاکید برخی از مسوولان اقتصادی در رابطه با تعدیل نرخ ارز، بازار از لحاظ روانی، روندی نزولی به خود گرفت؛ در همین حال با افزایش قیمت طلای جهانی انتظار باقی ماندن سطح قیمت‌ها در همان محدوده و روند افزایشی حجمی و ارزشی معاملات در بازار همچنان وجود دارد.
البته در کنار تاثیرپذیری از بازارهای جهانی، چند نرخی بودن بازار ارز که معامله‌گران دیگر بازارها را با آشفتگی همراه کرده است، یکی از فاکتورهای اساسی در نوسانات بازار سکه بوده است.
اعتقاد بر این است روزهای آینده بازار نیم نگاهی به سیاست‌های بانک مرکزی در این رابطه داشته باشد؛ زیرا به نظر می‌رسد التهاب بازار باید به نوعی رفع شود.