بازار ورق هم آرام گرفت

گروه بورس کالا - منیژه حیاتی: ریسک بالای انجام معامله در بازار آهن و بیشتر شدن شدت این شرایط به صورت روزانه باعث شد دیروز برای دومین هفته متوالی و بعد از مدت‌ها، میزان عرضه ورق بسیار بیشتر از تقاضای بورس باشد در حالی‌که معمولا تقاضا برای ورق بیشتر از عرضه بود. برخلاف قبل که عرضه ورق مبارکه هر دو هفته یک‌بار انجام می‌شد در یک ماه اخیر به صورت هر هفته یک‌بار عرضه می‌شود و برخی معتقدند این نوع عرضه، بخشی از هیجان بازار را جمع کرده اما واقعیت این است که این موارد دلایل اصلی رکود و پایین بودن تقاضا نیست بلکه میزان سرمایه‌های در گردش که در بازار آهن وجود داشت اخیرا به حداقل رسیده و بسیاری از سرمایه‌ها ترجیح می‌دهند فعلا وارد بازار نشوند. در نتیجه در روزهای اخیر این موضوع قیمت‌های بازار آزاد را کاهش داده و به سطح قیمت‌های بورس رسانده که البته این موضوع در مورد همه ورق‌ها به جز ورق گالوانیزه صدق می‌کند.

کم شدن فاصله قیمت‌های بورس و بازار در نهایت باعث شده آن بخش از تقاضا که همواره از عرضه‌های بورس برای نوسان‌گیری استفاده می‌کرد از بازار عقب‌نشینی کند اما این موضوع، تنها دلیل رکود بازار است که مبنای مثبت دارد و کارشناسان بازار دلایل دیگر را عواملی مثبت نمی‌دانند.

اما در مورد گالوانیزه شرایط متفاوت است و کمبود زیادی که در بازار وجود دارد باعث شد معامله آن در بورس به مرحله تقسیم به نسبت برسد که گفته می‌شود در صورتی‌که تقسیم نمی‌شد برخلاف نرخ دیگر ورق‌ها، قیمت این محصول رشد می‌کرد.

از این‌رو به گفته معامله‌گران بازار آهن بازار ورق نیز همانند بازار مقاطع به رکود و آرامشی رسیده که به نظر مثبت نمی‌رسد به خصوص برای بازار ورق، چرا که این بازار عموما رکود فصلی خاصی ندارد و نمی‌توان کم بودن معاملات آن را به شرایط بارندگی مرتبط دانست.

از سویی دیگر معامله‌گران ارزیابی‌های متفاوتی از انتقال سرمایه‌های بازار آهن دارند. برخی معتقدند بخشی از این نقدینگی‌ها به سمت بازار ارز و طلا و در نهایت بازار مسکن گرایش پیدا خواهد کرد که در این خصوص نیز به دلایل بالا بودن حجم بالای نقدینگی بازار آهن بعید است همه آن در بازار طلا جذب شده باشد.

از این‌رو برخی پیش‌بینی می‌کنند ورود این نقدینگی‌ها به بازار مسکن در صورتی‌که با اطمینان خاطر و کاهش ریسک بازار همراه باشد و در نهایت در صورتی‌که جو روانی بازار بهبود پیدا کند، می‌توان امیدوار بود که باعث بهبود بازار تقاضای آهن شود، البته رسیدن به این مرحله نیازمند زمینه و شرایطی است که تحقق آن به این زودی‌ها بعید است.

از این‌رو در نهایت در معاملات دیروز بورس کالا ورق سرد B، ۹۱۲ تومان، ۲ هزار و ۶۰۰ تن معامله شد. ورق گرم B نیز با نرخ ۸۴۳ تومان، ۵ هزار و ۵۰۰ تن فروخته شد.

ورق گرم C نیز ۸۷۲ تومان، ۳ هزار و ۱۰۰ تن فروخته شد.ورق گالوانیزه G نیز با نرخ ۱۱۹۶ تومان ۳ هزار تن تقسیم به نسبت شد. ورق قلع اندود نیز با نرخ ۱۰۹۸ تومان، ۵۰ تن معامله شد.