قطب دوم فولاد کشور راه‌اندازی می‌شود

گروه بنگاه‌ها- مهتاب رحمتعلی: مدیرعامل صبا فولاد خلیج‌فارس گفت: با نصب تجهیزات کارخانه صبا فولاد خلیج‌فارس قطب دوم فولاد کشور راه‌اندازی می‌شود. بهرام عبادپور، مدیرعامل و نایب‌رییس هیات مدیره شرکت صبا فولاد خلیج‌فارس در مراسم نصب تجهیزات فاز یک این شرکت افزود: با راه‌اندازی فاز یک پروژه صبا فولاد خلیج‌فارس ۵/۱ میلیون تن آهن اسفنجی (بریکت) و ۵/۱ میلیون تن شمش فولادی بیلت در این شرکت تولید خواهد شد.

وی افزود: از سال ۸۸ قراردادهای بخش اول فاز یک (احیا) با شرکت ایریتک به صورت EPC منعقد شد.

به گفته مدیرعامل صبا فولاد دو بخش از فاز اول پروژه به فاصله چند ماه از یکدیگر در سال ۹۲ به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی اضافه کرد: در فاز دو پروژه سه میلیون تن آهن اسفنجی (بریکت) و ۸/۲ میلیون تن شمش فولادی اسلب تولید می‌شود.

عبادپور هزینه تقریبی فاز اول را هشت هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال و فاز دوم را ۱۷ هزار میلیارد ریال دانست که شرکت تاکنون در بخش احیای مستقیم فاز اول ۴۵ درصد پیشرفت داشته است.

وی با اشاره به سهم ۷۵ درصدی شرکت سرمایه‌گذاری صندوق بازنشستگی و سهم ۲۵ درصدی صندوق بازنشستگی کشوری گفت: سهامداران عمده شرکت تاکنون بیش از یکصد میلیارد ریال نقدینگی به شرکت وارد کرده‌اند.

نایب رییس هیات مدیره صبا فولاد خلیج‌فارس در حاشیه این برنامه طی گفت‌وگویی با خبرنگار ما با اشاره به موقعیت کارخانه در منطقه ویژه اقتصادی منابع و معادن خلیج‌فارس گفت: یکپارچگی زمین کارخانه، نزدیکی به خط راه‌آهن، نزدیکی به خط انتقال گاز کشور به پاکستان، همجواری این زمین با کارخانه گندله‌سازی برای تامین مواد اولیه و همچنین مجاورت نیروگاه برق با کارخانه از ویژگی‌هایی است که موقعیت کارخانه صبا فولاد خلیج‌فارس را نسبت به دیگر رقبا ممتاز کرده است.

وی همچنین تولید ۵/۴ میلیون تن آهن اسفنجی و بریکت و تولید ۳/۴ میلیون تن شمش فولادی بیلت و اسلب را از جمله اهداف کلی صبا فولاد خلیج‌فارس دانست.

مدیرعامل صبا فولاد خلیج‌فارس در ادامه با اشاره به اینکه کاهش بهای تمام شده از جمله برنامه‌های اصلی این شرکت است، گفت: تزریق آهن اسفنجی گرم به طور مستقیم به کوره‌های فولادسازی که صرفه‌جویی انرژی را در پی دارد بیشترین اثر را در کاهش بهای تمام شده صبا فولاد خلیج‌فارس خواهد داشت.

وی همچنین با اشاره به تولید آهن اسفنجی به صورت بریکت گرم این مزیت را در ایران منحصر به فرد دانست و افزود: قابلیت تبدیل آهن اسفنجی به بریکت (هات بریکت) از مزایایی همچون حمل و نقل و نگهداری آسان برخوردار است.

وی گفت: تامین خوراک شرکت از دو منبع داخلی وخارجی صورت می‌گیرد. وی مهم‌ترین تامین‌کننده خوراک در داخل را شرکت گل‌گهر و شرکت گندله‌سازی که در مجاورت کارخانه صبا فولاد قرار دارد، دانست.

همچنین در زمینه واردات نیز گفت: در حال حاضر تفاهم‌نامه واردات را با یک کشور امضا کردیم که یک‌میلیون و پانصد هزار تن گندله بر اساس آن وارد خواهیم کرد. وی اضافه کرد: با راه‌اندازی این کارخانه ۱۰ هزار نفر به صورت مستقیم و ۵۰ هزار نفر به صورت غیرمستقیم مشغول به کار خواهند شد.

مرادی مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی با اشاره به حمایت سهامداران عمده از این پروژه اظهار امیدواری کرد بانک‌ها و مسوولان نیز در زمینه تامین مالی صبا فولاد را یاری دهند.

وی در خصوص تغییر ترکیب پرتفوی شرکت گفت: افزایش سهم فولادی‌ها در ترکیب پرتفوی صندوق از برنامه‌های در دست اقدام است که افزایش NAV را به دنبال خواهد داشت.

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری صندوق بازنشستگی گفت: به زودی نفت پاسارگاد که در پرتفوی سرمایه‌گذاری صندوق بازنشستگی قرار دارد بورسی می‌شود که خبر نوید بخشی برای سهامداران صندوق خواهد بود.

در این مراسم هندیان مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی خلیج‌فارس نیز خاطرنشان کرد: حضور شرکت‌های فولادی و صنایع ویژه، این منطقه را به یکی از بزرگ‌ترین مناطق اقتصادی کشور تبدیل می‌کند. وی شرکت‌های فولاد جنوب، فولاد هرمزگان ، فولاد کاوه جنوب،صبا فولاد خلیج فارس، فولاد ساحل خلیج‌فارس و فولاد آریانا کیش را از جمله شرکت‌های فولادی این منطقه دانست و تصریح کرد: علاوه بر بخش فولاد تا اتمام برنامه پنجم توسعه، منطقه اقتصادی خلیج فارس به قطب بزرگی در زمینه آلومینیوم، پتروشیمی، انرژی، مواد معدنی و تخلیه مواد معدنی، صادرات، انواع اسکله‌ها، صنایع سخت و اشتغال تبدیل خواهد شد.

وی جذب سرمایه‌گذاری و توسعه و تامین زیر ساخت‌ها و خدمات مشاوره‌ای به سرمایه‌گذاران را از جمله ماموریت‌های منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس ذکر کرد.

هندیان تصریح کرد: با افزایش صادرات و خروج از اقتصاد تک محصولی، ارز کمتری از کشور خارج می‌شود.