در معاملات دیروز تنها ۶۸۰ تن فولاد فروخته شد
برداشته شدن محدودیت قیمتی تنها راه رونق رینگ فولادیها
گروه بورس کالا - معاملات دیروز بورس کالا بدون تغییر قیمت و با فروش تنها ۲ سبد از کالاهای عرضه شده به پایان رسید و همانند هفتههای قبل معاملات فولادسازان خصوصی بدون ورود خریداران به رینگ معاملاتی کاملا محدود انجام شد. در این روز تنها میلگرد A۲، ۱۲ تا ۲۰ آریان فولاد با نرخ ۸۲۰ تومان عرضه و ۴۴۰ تن از آن فروش رفت. میلگرد A۳،۱۴ تا ۲۵ گروه ملی نیز با قیمت ۸۳۰ تومان برای ۳۱ مرداد ماه ۲۲۰ تن فروش رفت.
در این روز ۱۶ کالای دیگری که عرضه شده بود معامله نداشت و علت آن نبود خریدار در بازار بود. این شرایط در حالی در معاملات بورس رخ داده که در ابتدای هفته عرضه محصولات ذوبآهن با بازارسازی برخی تجار با رشد قیمت مواجه شد و در عین حال شایعات مربوط به احتمال آزادسازی کامل رقابت از ابتدای شهریور ماه طی این هفته نیز همچنان وجود داشت، اما نبود تقاضاهای بالفعل و انتظار خریداران برای رسیدن به حداقل قیمتها باعث شده تا معاملات در سطح آرام و استفادههای روزانه باقی بماند و این امر نهایتا عرضههای بورس را که بیشتر آنها سلف هستند و به صورت نقدی عرضه نمیشوند بدون تقاضا گذاشته است.
به گفته فعالان بازار این وضعیت به معنی نبود کامل تقاضا در بازار نیست؛ بلکه بیشتر تقاضاها به صورت بالقوه در بازار وجود دارند، اما خریداران منتظر رسیدن قیمتها به پایینترین حد هستند و با اینکه همه در این موضوع که قیمتها در حال حاضر در کف قرار دارد متفقالقول هستند، اما در عین حال از آنجا که روند کاهشی قیمتها همچنان ادامه دارد در نتیجه ترجیح میدهند فعلا صبر پیشه کنند.
این موضوع به خصوص با اخبار مربوط به تسهیلات واردات کالا و نبود برنامهای مشخص از زمان، قطعیت، حجم و در نهایت میزان تاثیر این تسهیلات بر آینده بازار باعث شده تا تردید خریداران برای خرید کالاهای سلف بیشتر شود.
تاکید بر فروش انبوه فولاد مبارکه در بورس
همزمان با موکول شدن عرضههای روز دوشنبه فولاد مبارکه به روز یکشنبه هفته آتی گفته میشود به این شرکت اعلام شده تا حجم بیشتری از محصولات خود را در بورس عرضه کند که در مقابل این شرکت نیز این موضوع را در صورتی که بالاتر از میزان توان و درخواست بازار باشد، نپذیرفته است.
این پیشنهاد با انگیزه حذف رانت بازار ورق مطرح شده تا به دلیل پایین بودن نرخ بورسی این کالا در مقایسه با بازار، بالا بودن حجم عرضه و ایجاد امکان خرید برای همه مشتریان رانتی را برای افرادی که از بورس میخرند ایجاد نکند. این موضوع در حالی مطرح میشود که از نظر بسیاری از معاملهگران و کارشناسان بازار به جای بالابردن عرضه باید محدودیت قیمتها در بورس به صورت یکجا و نه پلکانی برداشته شود تا از این طریق شرایط یکسان برای همه خریداران ایجاد شود، چرا که هر چقدر عرضه افزایش پیدا کند باز هم خریدارانی هستند که با توان بالای نقدینگی تقاضای بیشتری حجم کالا را داشته باشند که با توجه به سطح فعلی قیمتها این امر به هیچ وجه بعید نیست از این رو باید با آزاد گذاشتن بازار، قیمتها را به سطح واقعی رساند تا توجیه خرید برای همه متقاضیان یکسان باشد. به گفته بسیاری از کارشناسان اگرچه عمدهترین نگرانی وضعکنندگان این مقررات محدودیتزا، رشد بیرویه قیمتها در نتیجه رقابت و بازارسازیهای کاذب است، اما در عین حال طی سالهای اخیر با وجود اینکه در برخی از معاملات قیمتهایی بالاتر از حد معقول بازار ثبت میشد، اما سیستم عرضه و تقاضا در بازار به گونهای است که نرخها مجددا اصلاح شده و پس از یک تا دو روز تعدیل میشود، اما به عقیده این افراد محدودیتها در این مدت فرآیند کشف قیمتها را نه تنها مشکل کرده؛ بلکه اصلاح آن را نیز غیر ممکن کرده است.
در هر صورت با توجه به ایام سوگواری شبهای قدر و کاهش حجم معاملات به صورت سنتی در این مدت، انتظار نمیرود تغییر خاصی در شرایط بازار رخ دهد و به احتمال زیاد قیمتها در همین سطح باقی میماند.
ارسال نظر