مجید حصاری*
قسمت پنجم - خطوط روند: یکی دیگر از مهم‌ترین و کاربردی‌ترین ابزار یک چارتیست خطوط روند است؛ چرا که موقعیت‌های معاملاتی کم ریسک و پر بازده را در اختیار معامله‌گر قرار می‌دهد.

طرز رسم صحیح یک خط روند: هر گاه دو پیوت ماژور کف (در مورد پیوت‌ها در جلسه دوم آموزشی توضیح داده شده است) را به هم متصل کنیم و امتداد دهیم یک خط روند صعودی ترسیم کرده‌ایم و برعکس هرگاه دو پیوت ماژورسقف را به هم متصل کنیم و امتداد دهیم یک خط روند نزولی رسم کرده‌ایم. بهتر است این دو پیوت فاصله زیادی از هم نداشته باشند.
شمایی از ترسیم خطوط روند: شکل زیر خط روند صعودی نمودار قیمت سهام مپنا با نماد رمپنا را نشان می‌دهد. همان‌طور که مشاهده می‌کنید قیمت در یک بازه 10 ماهه در یک روند صعودی قرار گرفته است.

شکل زیر خط روند نزولی نمودار قیمت سهام شرکت صدرا با نماد خصدرا را نشان می‌دهد. همان‌طور که مشاهده می‌کنید قیمت در یک بازه۱۳ ماهه در یک روند نزولی قرار دارد و با هر بار برخورد با این خط مجددا به ریزش خود ادامه داده است.


نکاتی در خصوص خط روند: ۱- هر چه تعداد برخورد به یک خط روند بیشتر باشد اعتبار آن بالاتر است. ۲- هرچه زمان شکل‌گیری روند طولانی‌تر باشد آن خط روند معتبرتر است.
3- هر چه شیب خط روند به 45 در جه نزدیک‌تر باشد، محکم‌تر و معتبر‌تر خواهد بود. 4- در شرایط مناسب می‌توان بر روی خط روند اقدام به معامله کرد. 5- چنانچه شکست استاندارد در خط روند رخ دهد می‌توان خلاف روند وارد معامله شد. (در جلسات آتی به بررسی مفهوم شکست خواهیم پرداخت)
* کارشناس آراد تریدر