مرکز خدمات فولاد ایران- این هفته بیلت سی آی اس به ترکیه ۶۹۵ تا ۷۰۰ دلار سی اند اف عرضه شده که ۲۵ تا ۳۵ دلار نسبت به قیمت میلگرد صادراتی ترکیه کمتر است. در نتیجه عرضه‌کنندگان میلگرد تمایلی به واردات بیلت سی آی اس ندارند. این هفته تولیدکنندگان بیلت سی آی اس از مصر درخواست خرید داشتند. خریداران سوریه بیلت ترکیه را ترجیح می‌دهند چون بیلت سی آی اس در سوریه ۵/۴ درصد تعرفه واردات می‌خورد و زمان تحویل و قیمت بیلت ترکیه رقابتی تر است. از طرفی قیمت محصولات فولادی در ترکیه نزولی شده است، از این رو شاید خرید از ترکیه افزایش یابد و پیش بینی‌های خوشبینانه عرضه‌کنندگان سی آی اس را نابود سازد. قیمت صادراتی بیلت سی آی اس ۵ تا ۱۵ دلار بالا رفته به ۶۸۰ تا ۷۰۰ دلار فوب رسیده است.

در حوزه دریای خزر نیز عرضه بیلت سی آی اس محدود است. از آنجایی که تقاضای مقاطع در بازار داخلی ایران کم است، بیلت سی آی اس طرفداری ندارد. بیلت قزاقستان ۶۴۵ تا ۶۵۲ دلار سی پی تی ( ۶۵۵ تا ۶۶۰ دلار فوب ) آکتائو بود، اواخر جولای بخش اعظم آن در ۶۳۵ تا ۶۴۵ دلار سی پی تی فروخته شد. البته این کارخانه عجله ای در فروش مابقی محصول آگوست ندارد و در صورت نامساعد بودن اوضاع، آن را به سپتامبر منتقل می‌کند.

در خاوردور صادرکنندگان سی آی اس قصد دارند بازار را ترک کنند تا وضعیت را بررسی کنند. با توجه به افزایش تقاضای خرید محصولات فولادی در تایلند، فیلیپین، چین و بیلت در ویتنام عرضه‌کننده‌ها قبل از افزایش قیمت کمی‌ صبر می‌کنند. خریداران خاور دور حاضرند در ۶۸۰ تا ۶۹۰ دلار سی اند اف بیلت خریداری کنند و آخرین معامله بیلت ویتنام در ۶۹۰ دلار سی اند اف شنیده شد.

بازار بیلت جنوب شرق آسیا

در همین حال بازار نقدی بیلت وارداتی در جنوب شرق آسیا قوی، ولی در سکوت است. گرچه قیمت درخواستی واردکننده‌ها بالا رفته، ولی هنوز از قیمت‌های پیشنهادی کمتر است. هفته گذشته بیلت کره ۶۸۰ دلار فوب معامله شد که احتمالا خریدار فیلیپین بوده است. قیمت‌های درخواستی معمولا ۶۹۰ تا ۶۹۵ دلار سی اف آر است. هفته اخیر بیلت ویتنام نیز ۶۹۰ تا ۶۹۵ دلار سی اف آر فیلیپین خریداری شد، در حالی که اواخر جولای قیمت معاملات ۶۸۰ تا ۶۸۵ دلار سی اف آر فیلیپین بود.

به نظر تجار، شاید قیمت پیشنهادی بازار نقدی به ۷۰۰ تا ۷۱۰ دلار فوب نیز برسد، چون موجودی بازار کم است. تقاضا پس از ماه رمضان افزایش خواهد یافت.

کارخانه‌های شرق آسیا با افزایش نرخ ارز‌های داخلی نسبت به دلار قیمت‌های صادراتی را بالا برده‌اند. ظاهرا در ۶۸۰ دلار نیز ضرر می‌دهند. بیلت کره و ویتنام در ۶۹۰ دلار فوب نیز شنیده شده است.