در پی رکود و کاهش قیمتهای پایه رخ داد
افت تقاضا و تردید خریداران محصولات پتروشیمی
در این روز به گفته آگاهان بازار تقاضا برای خرید محصولات کاهش یافته بود و بیشتر تاجران بازار تصمیم قطعیای برای خرید نداشتند، به این ترتیب اکثر محصولات شیمیایی با عدم استقبال خریداران مواجه شد.
گروه بورس کالا - کتایون دارابی: رینگ محصولات پتروشیمی روز گذشته شاهد معامله گروه شیمیاییها پس از افت ۱۰ درصدی قیمتهای پایه بود.
در این روز به گفته آگاهان بازار تقاضا برای خرید محصولات کاهش یافته بود و بیشتر تاجران بازار تصمیم قطعیای برای خرید نداشتند، به این ترتیب اکثر محصولات شیمیایی با عدم استقبال خریداران مواجه شد. البته با توجه به اینکه محصولات شیمیایی غیر تجاری هستند و خریدهای عمدهای روی آنها توسط تاجران بازار صورت نمیگیرد، عدم خرید آنها منطقی به نظر میرسد؛ چرا که بیشتر خریداران رینگ محصولات شیمیایی مصرفکنندگان واقعی هستند، این در حالی است که خریداران محصولات پلیمری بیشتر واسطهها هستند. با این حال، بازار محصولات پتروشیمی همچنان نزولی ارزیابی میشود و با توجه به فرار رسیدن رکود، بیشتر خریداران ترجیح میدهند از خرید در رینگ پتروشیمی صرفنظر کرده و در انتظار بهبود بازار باقی بمانند.اگر چه برخی از فعالان بازار در این روز به افت قیمتها معترض بودند، اما گروهی از آگاهان بازار میگویند: بسیاری از واسطهها و تاجران بازار با توجه به افت قیمتها دچار ضررهای هنگفتی شدهاند و به این ترتیب میخواهند بازار را از این وضعیت خارج کرده و کالاهای انبارشده خود را به فروش برسانند. این در حالی است که بیشتر کارشناسان بازار پتروشیمی معتقدند؛ با توجه به افت نرخ دلار و همچنین قیمت محصولات پتروشیمی در بازارهای جهانی این افت قیمت منطقی به نظر میرسد و در این شرایط میتوان مصرفکنندههای واقعی را شناسایی کرد.به اعتقاد این گروه، شناسایی مصرفکنندگان واقعی و دادن تسهیلات به آنها میتواند دلالان بسیاری را از رینگ پتروشیمی حذف کند. البته برخی دیگر از فعالان بازار نیز در شرایط رکود فعلی به کاهش تولید در کشور اشاره میکنند و میگویند: وضعیت تولیدکنندگان در حوزه پتروشیمی چندان مناسب به نظر نمیرسد. این عده شفاف سازی در حوزه نفت و بازار محصولات پتروشیمی را تنها راه عبور از مشکلات عنوان میکنند و معتقدند؛ پایان ماه رمضان میتواند بازار پتروشیمی را دچار تحرک کند.
این عده همچنین به آزادسازی رینگ پتروشیمی نیز اشاره کرده و میگویند: اگر محدودیتها از رینگ پتروشیمی برداشته شود و براساس عرضه و تقاضا نرخها کشف شود و بیشتر مجتمعهای پتروشیمی نیز درصدد شفافسازی قیمتها و میزان تناژهای تولیدی خود برآیند، وضعیت بازار به سوی تعادل پیش خواهد رفت.
با این حال، در این روز تقاضا برای خرید محصولات شیمیایی پایین بود و تنها خریداران به خرید محصولاتی همچون جوش شیرین، متانول و LAB علاقه نشان دادند. جوش شیرین در این روز با نرخ ۳۱۰ تومان و حجم ۳۰۰ تن عرضه شد که در ماههای پیش همواره با حجم ۱۰۰۰ تن و نرخ ۳۵۰ تن عرضه میشد. البته در این روز سقف خرید برای این کالا رعایت شد و به این ترتیب کارگزاران برای خرید این کالا به رقابت پرداختند. متانول زاگرس نیز در این روز توسط کارگزاران مورد رقابت قرار گرفت.
ارسال نظر