با اوج‌‌‌گیری بهای طلای جهانی و ثبت رکوردهای بالاتر قیمت‌‌‌ هر اونس طلا، تحت‌تاثیر شرایط اقتصادی و غیراقتصادی بین‌المللی (کاهش نرخ بهره فدرال‌رزرو، رکود اقتصادی آمریکا و چین و انتشار داده‌‌‌های مربوط به آن، تشدید تنش‌‌‌ها در خاورمیانه و...)، بازار طلا در داخل کشور نیز در هفته‌‌‌های اخیر با نوسان‌‌‌های مثبت قیمتی روبه‌رو شده است و سکه و طلا در حال ثبت رکوردهای تازه‌‌‌ای از سطوح قیمتی هستند. در این میان، سکه و طلای بورسی هم بیش از پیش مورد توجه سرمایه‌گذاران قرار گرفته است و آن‌طور که مسوولان بورس‌کالای ایران می‌‌‌گویند، تقاضا برای ورود به این حوزه از سوی سرمایه‌گذاران و همچنین عموم مردم رو به افزایش است. روز گذشته، رئیس اداره توسعه ابزارهای مالی بورس‌کالای ایران ضمن اشاره به مزایای سرمایه‌گذاری در صندوق‌های طلای بورس‌کالا، این نوع سرمایه‌گذاری را نسبت به خرید سنتی طلا در بازار فیزیکی سرمایه‌گذاری بهتری توصیف کرد.

آناهیتا فولادی‌‌‌فر در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص مزایای صندوق‌های طلا گفت: خرید طلای فیزیکی همیشه یک نگرانی همراه خود دارد و آن نگهداری و امنیت آن است. این چالش با ابزارهای مبتنی بر طلا در بورس رفع شده که یکی از این ابزارها صندوق‌های طلاست. او افزود: در این ابزار مالی، خرید با سرمایه‌‌‌های خیلی کوچک امکان‌پذیر بوده و این مزیت به سرمایه‌گذاران خرد اجازه می‌دهد تا با سرمایه حداقل ۵۰۰‌هزار تومان نیز بتوانند روی دارایی طلا سرمایه‌گذاری کنند. حال آنکه خرید انواع سکه‌‌‌های طلا و حتی یک‌گرم طلای ۱۸عیار نیز با این حجم از سرمایه ممکن نیست.

وی ادامه داد: مزیت دیگری که صندوق‌های طلا برای سرمایه‌گذاران به ارمغان آورده، نقدشوندگی بالای آن است که خیلی راحت در بورس خرید و فروش می‌‌‌شوند. وجود بازارگردان‌‌‌ها هم این روند را تسهیل کرده و اگر سرمایه‌گذاری قصد فروش واحدهای صندوق طلای خود را داشته باشد، به کمتر از چند دقیقه زمان نیاز دارد. فولادی‌‌‌فر قابلیت نوسان‌گیری و کسب بازدهی از نوسان قیمت اونس جهانی طلا را مزیت دیگر این صندوق‌ها برشمرد و گفت: قیمت طلا هم مانند بقیه دارایی‌‌‌ها همیشه در بازارهای جهانی در حال نوسان است. در نتیجه حرفه‌‌‌ای‌‌‌های بازار از این موقعیت برای افزایش بازدهی خود بهره گرفته و نوسان‌گیری می‌کنند. او افزود: نکته حائز اهمیت دیگر در خصوص سرمایه‌گذاری بر روی صندوق‌های طلا کارمزد کمتر آن نسبت به خرید و فروش فیزیکی طلاست؛ به‌طوری که در سرمایه‌گذاری در بازار طلا به صورت سنتی به دلیل پرداخت کارمزد ساخت طلا، مدتی طول می‌‌‌کشد تا فرد به نقطه سر به سر و سوددهی برسد.

رئیس اداره توسعه ابزارهای مالی بورس‌کالای ایران تاکید کرد: سرمایه‌گذاری در صندوق‌های طلا ریسک‌‌‌های معمول خرید و نگهداری فیزیکی طلا از قبیل تقلبی بودن یا عیار پایین را نیز ندارد و این مزیت دیگر سرمایه‌گذاری در بازار طلا از طریق این ابزار است. معافیت مالیاتی و خرید و فروش به صورت برخط از طریق سامانه‌‌‌های معاملاتی همه کارگزاری‌‌‌ها دیگر مزایای صندوق‌های طلا هستند که علاوه بر حفظ ارزش پول در شرایط تورمی، می‌‌‌توانند به رشد سرمایه افراد متناسب با رشد قیمت طلا کمک کرده و سرمایه‌گذار را از سود بازار طلا منتفع کنند. فولادی‌فر با بیان اینکه مزایای صندوق‌های طلا تنها متوجه سرمایه‌گذاران نیست، اظهار کرد: به کمک صندوق‌های طلا تولیدکنندگان شمش می‌‌‌توانند با توجه به روند رو به رشد این صندوق‌ها با اطمینان بیشتری نسبت به میزان تقاضای موجود در خصوص عرضه شمش به بازار تصمیم‌گیری کرده و برای تولید آتی خود برنامه‌ریزی کنند. او در پایان گفت: هم‌اکنون ۶۰۰‌هزار مشتری به طور مستقیم یا غیرمستقیم از طریق صندوق‌های طلا در معاملات گواهی سپرده شمش طلا فعال هستند و این رویه نشان می‌دهد که عموم مردم نیز در حال آشنایی با ابزارهای مالی طلا در بازار سرمایه هستند. در حال حاضر ۱۳صندوق سرمایه‌گذاری با پشتوانه طلا در بورس‌کالای ایران فعال هستند.