بهرغم نبود چشمانداز مثبت در بازار پتروشیمیها
محدودیتها در رینگ پتروشیمی بیشتر شد
گروه بورس کالا- کتایون دارابی: معاملات محصولات پتروشیمیروز گذشته در حالی توسط خریداران پی گرفته شد که چشمانداز مثبتی از بازار پتروشیمیها در روزهای آینده متصور نیست. به گفته فعالان اقتصادی، با توجه به فرارسیدن ماه رمضان و همچنین افت قیمت نفت در بازارهای جهانی بازار همچنان روند رو به پایینی را تجربه خواهد کرد. این در حالی است که روز گذشته در تالار معاملات پتروشیمیها محدودیتها در خصوص عرضه محصولات مارون شدیدتر شد. البته هفته گذشته نیز معاملات محصولات پتروشیمیمارون لغو شد؛ چرا که نماینده وزارت صنایع بدون هیچگونه اعلام قبلی در بورس کالا، عنوان کرده بود که تنها خریدارانی میتوانند این کالاها را خریداری کنند که نامشان در لیست تایید شده از سوی وزارت صنایع موجود باشد. این در حالی است که پس از یک هفته هنوز کارگزاران و حتی خریداران نمیتوانند به اطلاعات لیست روی سایت وزارت صنایع دسترسی داشته باشند و به این ترتیب روز گذشته نیز معاملات رینگ پتروشیمی در حالی انجام شد که اسامی مشخص شده در این لیست همچنان در هالهای از ابهام است.
با این حال در این روز هر کارگزاری موظف شد تا به دستور ناظر تالار تنها یک هزار تن از محصولات پتروشیمی مارون را خریداری کند. البته برای خرید محصولات این پتروشیمیتقاضای بالایی بین ۲۰ تا ۳۰ هزارتن روی تابلوی بورس کالا نقش بست. این در حالی است که طی یک ماه گذشته ۱۲هزارتن Z۳۰s از طریق بورس کالا معامله شده است و بازار داخلی با حجم بسیاری از این کالا روبهرو است.
البته برخی از آگاهان بازار، افزایش تقاضا در این روز را بیارتباط به لغو عرضههای مارون در هفته گذشته نمیدانند و معتقدند بازار این کالاها در صورتی به تعادل خواهد رسید که اختلاف نرخ بازار داخلی و بورس کاهش یابد. بیشتر فعالان بازار و بورس معتقدند کالاهایی در رینگ پتروشیمیمورد توجه واسطهها قرار میگیرد که اختلاف نرخ آنها در بورس و بازار زیاد باشد.
با این حال در این روز با توجه به پیشبینی فعالان بازار مبنی بر ریزش دوباره قیمتها و همچنین احتمال افت نرخهای پایه توسط بازرگانی پتروشیمیبا شروع ماه جدید، خریداران ترجیح دادند تا تناژهای پایینی از محصولات را خریداری کنند و به این ترتیب اکثر کالاها وارد زمان مچینگ شدند.
بیشتر آگاهان بازار پیشبینی میکنند که نرخهای پایه با توجه به افت نرخ دلار طی ماه گذشته باید حدودا ۱۰ تا ۱۲ درصد کاهش یابد. البته هنوز بازرگانی پتروشیمیدر این خصوص موضع خود را مشخص نکرده است و همچنان بازار با این پیشبینی دست و پنجه نرم میکند. بیشتر فعالان بازار معتقدند شفافسازی از سوی بازرگانی پتروشیمیدر عرضههای بورس کالا میتواند اعتماد و اطمینان بیشتری برای مصرفکنندگان به ارمغان بیاورد.
با این حال برخی از فعالان بازار در این روز معتقد بودند اگر مجتمعهای پتروشیمی اقدام به عرضه محصولات خود طی یک یا دو ماه با نرخهای پایینتری کنند، مطمئنا بازار به تعادل خواهد رسید و بیشتر دلالان بازار که طی ماههای گذشته اقدام به انبار محصولات حساس کردهاند، کالاهای خود را خواهند فروخت و به این ترتیب این مجتمعها نیز میتوانند پس از پایان یک تا دو ماه محصولات خود را با حداقل سود ۵درصد به فروش برسانند.
ارسال نظر