گروه بنگاه‌ها- زهرا مسافر: بزرگ‌ترین خط تولید میلگرد بخش خصوصی خاورمیانه با ظرفیت ۸۰۰ هزار تن در سال طی مراسمی دیروز با حضور مهدی غضنفری سرپرست وزارت صنایع و معادن به بهره‌برداری رسمی رسید. سرپرست وزارت صنایع و معادن در این مراسم گفت: هم‌اکنون مواد اولیه تولید داخل کارخانجات جوابگوی نیاز کشور نیست.

مهدی غضنفری با بیان این مطلب که از سرمایه‌داران دعوت می‌کنیم به عرصه‌های سرمایه‌گذاری برای تولید مواد اولیه صنایع فولادی وارد شوند، گفت: هم‌اکنون برای تامین بخشی از مواد اولیه کارخانجات ناچار به واردات هستیم به همین دلیل برخی از کارخانجات با تمام ظرفیت خود کار نمی‌کنند.

وی افزود: وزارت صنایع و معادن در طرح‌های توازن و فراز با کمک سرمایه‌گذاران و سیستم بانکی می‌تواند از تولید شمش و بیلت در داخل کشور حمایت کرده و آن را در اختیار کارخانجات بگذارد تا بتواند با تمام ظرفیت خود فعالیت کنند.

در ادامه این مراسم بهمن قاسمی رییس هیات‌مدیره شرکت آریان فولاد با اشاره به اینکه خط تولید افتتاح شده با ظرفیت ۸۰۰ هزار تن بزرگ‌ترین خط تولید میلگرد در منطقه و ایران است، گفت: برای اجرای این طرح یک هزار و ۷۸۰ میلیارد ریال از منابع داخلی شرکت سرمایه‌گذاری صورت گرفته که با راه‌اندازی آن ظرفیت اسمی آریان فولاد به یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن می‌رسد.

وی افزود: از دیگر طرح‌های توسعه‌ای این شرکت خط تولید ذوب‌آهن آلیاژی است که با سرمایه‌گذاری ۱۰ هزار میلیارد ریالی و پیشرفت ۷۰ درصدی در سال‌جاری افتتاح خواهد شد.

قاسمی با اشاره به اینکه طرح توسعه‌ای مقاطع فولادی با ظرفیت ۳۰۰ هزار تن نیز در این شرکت آماده بهره‌برداری می‌باشد، تصریح کرد: این طرح نیز تا پایان سال‌جاری افتتاح خواهد شد.

وی کمبود مواد اولیه برای واحدهای تولیدکننده فولاد در مقاطع فولادی را یکی از بزرگ‌ترین مشکلات این صنعت دانست و عنوان کرد: برخی واحدها متاسفانه مورد بی‌مهری قرارگرفته و از سوی تولیدکنندگان داخلی شمس فولاد برای آنها محصولی در نظر گرفته نشده و برخی مجبورند هزینه واردات را به دوش بگیرند و خودشان وارد‌کننده شمش شوند تا واحدشان فعالیت کنند.

قاسمی اضافه کرد: برخی از واحد‌ها هم هستند که به دلیل نبود مواد اولیه شمش فولاد به تدریج در حال تعطیلی هستند که همین باعث می‌شود روند حرکت صنعت فولاد با وجود رشد ۱۳ درصدی در سال‌جاری کند شود.

وی از دیگر مشکلات این صنعت را بحث قیمت‌گذاری در بورس کالا برشمرد و افزود: در پایان سال گذشته براساس دستور وزارت صنایع و معادن و به منظور کنترل بازار و هماهنگی با هدفمندی یارانه‌ها مقرر شد واحدهای بخش خصوصی با قیمت تعیین شده محصولات خود را به بورس عرضه کنند.

رییس هیات‌مدیره شرکت آریان فولاد خاطرنشان کرد: در حال حاضر ما شاهد این هستیم که در بازار غیر‌رسمی قیمت محصولات فولادی به بالای ۹۰۰ تومان رسیده است؛ اما تولیدکنندگان که برای تامین شمش و مواد اولیه با مشکل روبه‌رو هستند ناچارند محصولاتشان را زیر قیمت تمام شده به بازار عرضه کنند.