برگزاری شورای هماندیشی پژوهش ایمیدرو در فولاد هرمزگان
این جلسه به صورت فصلی هر سه ماه یک بار برگزار میشود. در این جلسه هر یک از حضار نظرات خود را در خصوص اقدامات صورت گرفته بیان کردند و گزارش فعالیت واحدهای خود را با دیگر واحدها به اشتراک گذاشتند. در این جلسه همچنین همفکری و هماهنگی در خصوص برنامههای آینده شورای پژوهشی انجام میشود. در این جلسه تاکید شد پروژههایی که توسط شرکتها انجام میشود، در پورتال آموزش، پژوهش و فناوری ایمیدرو قرار گیرد. در این جلسه مقرر شد شرکتها گزارش عناوین پروژههای پژوهشی و توسعه فناوری خود را در قالب یک فایل ارائه کنند و این مجموعه در پورتال ایمیدرو یا سامانه دیگر که ایجاد میشود، میان شرکتهای عضو به اشتراک گذاشته خواهد شد تا همه شرکتهای فولادی از پروژههای دیگر شرکتها اطلاع پیدا کنند و در صورت نیاز بهره ببرند.
ضمنا جلسات شورای پژوهشی ایمیدرو سالهاست که برگزار میشود و ماحصل آن به اشتراک گذاشتن دانش و پژوهشهای انجام شده و اجرای پروژههای متعدد پژوهشی در شرکتهای فولاد و معدنی بوده است. در این جلسه شاهین زارع، مدیر متالورژی، طراحی و توسعه محصولات شرکت فولاد هرمزگان گزارشی از عملکرد این واحد در حوزه تحقیق و توسعه، فعالیتهای دانشبنیان، انجام پروژههای پژوهشی و ارتباط با دانشگاهها ارائه کرد که به شرح زیر است:
فولاد هرمزگان در راستای ایجاد ارزش افزوده، تولید ثروت، کارآفرینی، سرمایهگذاری و اشتغال مولد، حرکت به سمت تولید دانشبنیان را در دستور کار خود قرار داده و واحد تحقیق و توسعه این شرکت، با الگو قرار دادن شرکتهای بزرگ فولادی دنیا طراحی و آمادهسازی نظام مدیریت تکنولوژی و انتقال فناوری، همچنین تدوین نقشه راه فناوری و اکوسیستم فناوری را انجام داده است.
فولاد هرمزگان با بهرهگیری از توان شرکتهای دانشبنیان و همکاری با پارک علم و فناوری استان هرمزگان و دانشگاههای معتبر، با استقرار نظام مدیریت و تکنولوژی و ایجاد تحول در نظام نوآوری، توانست موفقیتهای متعددی همچون تولید محصولات جدید و دانشبنیان و اجرای طرحهای دانشبنیان را در راستای کاهش مصرف انرژی، بومیسازی و مهندسی معکوس قطعات و تجهیزات تکنولوژیک و دانشبنیان کسب کند.
فولاد هرمزگان رویدادهای مختلفی را طی چند سال اخیر در حوزههای فناوری و نوآوری برگزار کرده است که از جمله آنها میتوان به برگزاری سه دوره کنفرانس فولادسازی و ریختهگری مداوم، برگزاری رویداد علم داده، برگزاری رویداد دانشآموزی حل مساله صنعت و برگزاری ششمین همایش سرمایهگذاری شرکتهای دانشبنیان موسوم به «فولادی شو» در آذرماه امسال، اشاره کرد.
در ادامه جلسه هر یک از مدیران تحقیق و توسعه شرکتهای معدنی و فلزی گزارشی از عملکرد واحد متبوع خود ارائه دادند و راهکارهای خود را در مورد توسعه همکاریها در زمینههای پژوهش، تحقیق و توسعه و ارتقای همکاریها بیان کردند.
فولاد هرمزگان پیشرو در حوزه دانش و پژوهش
جلسه هماندیشی و همافزایی پژوهشی ایمیدرو و بنگاههای منتخب به میزبانی شرکت فولاد هرمزگان برگزار شد. فرهاد فرشاد، سرپرست مدیریت آموزش، پژوهش و فناوری ایمیدرو از میزبانی خوب این شرکت در برگزاری این جلسه تشکر کرد. وی همچنین به مدیران این شرکت بابت کسب تندیس بلورین جایزه ملی تعالی سازمانی تبریک گفت و عنوان کرد: شرکت فولادهرمزگان به درستی مسائل بسیار مهمی را مطرح کرد. این شرکت چند پروژه را با شرکتهای دانشبنیان انجام داده بود که برای ما بسیار ارزشمند است. همچنین با توجه به پروژههایی که این شرکت در حوزه تحقیق و توسعه انجام داده، نشان از پیشرو بودن این شرکت در حوزه دانش و پژوهش است.
فرهاد فرشاد، در ادامه عنوان کرد: درخواست ما از شرکت فولاد هرمزگان این است که با شبکه دانشی مدیران تحقیق و توسعه ارتباط خود را تقویت کند تا بتوانیم از تجارب و دانش یکدیگر استفاده و الگوبرداری کنیم. به نظر میرسند با روندی که در پیش گرفتیم، آینده خوبی در خصوص توسعه فناوری و انجام پروژههای پژوهشی کاربردی و همچنین همکاریهای دانشبنیان داشته باشیم.
علیرضا کاظمی، معاون تکنولوژی و توسعه شرکت فولاد هرمزگان در این خصوص گفت: الزاما باید پژوهشها به سمت آیندهنگری پیش بروند. سالها واحدهای تحقیق و توسعه در صنایع مختلف کار میکردند و نتایج و اثرات آن منجر به پیشرفت صنعت شده است. انجام پژوهشهای کاربردی رسالت صنعت است. این یعنی صنعت پژوهشهای خود را به سمتی هدایت کند و فعالیت کسب و کار خود را آیندهنگر همراه با نوآوری سازد. همچنین باید به پژوهشهای خود به گونهای جهت دهیم که چالشهای آتی را با ارائه راهکارها و اتخاذ رویکردهای جدید حل کنیم. اتخاذ این راهبرد باعث رشد بهتر صنعت متناسب با آینده خواهد شد. در صورتی که پژوهشهای کاربردی در دستور کار کارگروههای تخصصی قرار گیرد، قطعا صنایع با رشد و ارتقای عملکرد مواجه خواهند شد و آیندهنگرانهتر به مسائل نگاه خواهند کرد.
وی در ادامه عنوان کرد: نکته مهم دیگر این است که باید از تکرار الگوهای قدیمی و تکنولوژیهای تکراری خودداری کنیم و نوآوری داشته باشیم. این تکرار باعث فاصله ما با صنعت روز دنیا میشود و متناسب با الزامات آینده نیست.