در گفتوگو با «دنیای اقتصاد» صورت گرفت:
نیمه نخست امسال از نگاه فولادسازان
براساس همین آمار، در این مدت در مجموع ۴ میلیون و ۸۸۰ هزار تن فولاد خام تولید شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد ۹ درصدی را تجربه کرده است. بر این اساس، با توجه به تمامی مشکلات و موانع پیش روی صنعت فولاد و همچنین مشکلات سیاستی در حوزه ارزی، شاهد آنیم که صنعت فولاد نیمه نخست امسال را با افزایش تولید پشت سرگذاشت زیرا به اعتقاد کارشناسان، کمبود واردات انگیزه رقابت و در نتیجه افزایش تولید را به دنبال داشته است.
گروه بنگاهها- زهرامسافر: براساس آمارهای موجود میزان تولید کل محصولات فولادی در واحدهای خصوصی و دولتی در چهارماهه نخست امسال (تا پایان تیرماه سال جاری) در مجموع پنج میلیون و ۹۰۰ هزار تن بوده است.
براساس همین آمار، در این مدت در مجموع ۴ میلیون و ۸۸۰ هزار تن فولاد خام تولید شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد ۹ درصدی را تجربه کرده است. بر این اساس، با توجه به تمامی مشکلات و موانع پیش روی صنعت فولاد و همچنین مشکلات سیاستی در حوزه ارزی، شاهد آنیم که صنعت فولاد نیمه نخست امسال را با افزایش تولید پشت سرگذاشت زیرا به اعتقاد کارشناسان، کمبود واردات انگیزه رقابت و در نتیجه افزایش تولید را به دنبال داشته است. سید رضا شهرستانی مدیر عامل گروه نورد و قطعات فولادی درخصوص وضعیت صنعت فولاد در نیمه نخست سال جاری گفت: نوسانات نرخ ارز موجب شد تا در مدت یاد شده مشکلات زیادی از جمله کاهش واردات بیلت و رشد بیرویه قیمت در این صنعت ایجاد شود.
وی با اشاره به اینکه در دنیا براساس هزینه تولید به ترتیب ورق، ناودانی، نبشی و میلگرد در جدول ردههای اول تا چهارم ردهبندی قیمت جای دارند، افزود: این روند در ایران برعکس است؛ به گونهای که به علت کمبود بیلت، قیمت میلگرد بالاتر از سایر مقاطع و ورق در آخرجدول ردهبندی قیمت قرار دارد.
مدیرعامل گروه نورد و قطعات فولادی کمبود واردات مواد اولیه را از جمله عوامل اساسی بالا بودن هزینه و قیمت تمام شده میلگرد و مصرف ورق برای پروژههای سنگین را از دلایل اصلی وارونه شدن جدول ردهبندی قیمتها در ایران برشمرد.
وی خاطرنشان کرد: به علت کاهش پروژهها و ورود اسلب فولاد هرمزگان به بازار، قیمت ورق در سطح پایینتر از سایر مقاطع قرار گرفته است.
شهرستانی اظهار کرد: هم اکنون بازار داخل با کمبود مواد اولیه مواجه است که این امر به تدریج روند صعودی قیمتها را به دنبال خواهد داشت که میتواند افت تولید را در نیمه دوم سال جاری سبب شود.به گفته وی، به علت نوسان نرخ ارز، واحدهای تولیدی با کمبود قطعات یدکی مواجه خواهند شد که این امر نیز میتواند موجب کاهش تولید در نیمه دوم امسال شود. این در حالی است که به علت مصرف روزافزون فولاد در کشور باید شاهد سیر صعودی منحنی تولید باشیم زیرا ایران از جمله کشورهای درحال توسعه است و چنانچه روند تولید حتی روی ثبات نیر قراربگیرد باز هم برای کشور تبعات منفی خواهد داشت.
مدیرعامل گروه نورد و قطعات فولادی تاکید کرد: به علت کاهش نقدینگی، حتی در صورت ثبات نرخ دلار، در نیمه دوم امسال عرضه و تقاضا با کاهش مواجه میشود. وی گفت: با توجه به پیشبینی ۸ درصدی رشد تولید در سال جاری، در نیمه نخست امسال در زمینه تولید فولاد نه تنها کاهش تولید نداشتیم، بلکه شاهد رشد ۴ درصدی نیز در این زمینه بودیم.شهرستانی افزود: پیشبینی میشود که با توجه به شرایط موجود در کشور در نیمه دوم سال جاری رشد تولید فولاد ادامه یابد.
بهرام سبحانی، عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد نیز در خصوص وضعیت صنعت فولاد کشور درنیمه نخست سال جاری تصریح کرد: صنعت فولاد در مدت یاد شده در مجموع با فراز و نشیبهای زیادی روبهرو شد که بخشی ازآن ناشی ازسیاستهای ارزی کشور است. وی با اشاره به اینکه بخشی از فولاد مورد نیاز ازطریق واردات تامین میشود، خاطرنشان کرد: به این ترتیب حتی با وجود تولید در داخل باز هم نرخ فولاد از بازارهای جهانی تبعیت خواهد کرد.
عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد اظهارکرد: در نیمه نخست امسال با توجه به سیاستهای ارزی کشور و نوسانات نرخ ارز در بازارداخل، صنعت فولاد بازار متلاطمی را تجربه کرد، اما هم اکنون ثبات نسبی بر این صنعت حاکم شده است.وی درخصوص وضعیت این صنعت در نیمه دوم امسال، گفت: بازهم صنعت فولاد در این مدت تابع سیاستهای ارزی خواهد بود.
سبحانی افزود: در حال حاضر آنچه که در صنعت فولاد مطرح است نرخ تبدیل ارز است و درصورت حذف ارز مرجع و خروج مواد اولیه از اولویتهایهای در نظر گرفته شده برای اختصاص ارز مرجع، این صنعت با مشکلات عدیدهای مواجه خواهد شد.به گفته وی، از سویی دیگر به علت مشکل انتقال پول به خارج از کشور وبا توجه به نوسان بالای نرخ دلار، هزینه تولید درصنعت فولاد از هزینههای نانوشته و نا پیدایی برخوردار خواهد شد؛ زیرا فشار مالی ناشی از واردات، قیمت تمام شده تولید را با افزایش روبهرو و در نتیجه کاهش تولید را به دنبال خواهد داشت.
عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد تصریح کرد: با توجه به مشکلات موجود ناشی از واردات ماشین آلات و قطعات یدکی مورد نیاز واحدهای تولیدی در نیمه دوم سالجاری، تولید با افت مواجه خواهد شد.
مدیر عامل ذوب آهن البرز غرب نیز با اشاره به اینکه صنعت فولاد در نیمه نخست امسال با نوسان زیادی روبهرو بود، خاطرنشان کرد: نوسان نرخ ارز از عوامل اصلی این نوسان به شمار میرود.
امین سعدی گفت: مشکلات ناشی از عدم گشایش ال سی برای واردات مواد اولیه مورد نیاز برای صنعت فولاد را نیز میتوان از چالشهای این صنعت برشمرد؛ زیرا موجب عدم ثبات قیمتها در بازار فولاد شده است.
وی افزود: در نیمه نخست امسال به علت نوسان نرخ ارز، شمش فولاد با رشد قیمت ۷۰ تا ۸۰ درصدی و مقاطع با رشد نرخ حدود ۶۰ تا ۶۵ درصدی و قراضه نیز حدود ۱۱۰ درصدی مواجه شد.
مدیرعامل ذوب آهن البرز غرب با اشاره به عدم کاهش تولید فولاد در نیمه نخست سال جاری، تصریح کرد: به علت کاهش واردات، تولیدکنندگان به تولید بیشتر تشویق شده و انگیزه رقابت در آنها صورت گرفته است.
به گفته وی، صنعت فولاد نیمه دوم سال جاری را نیز همانند روال نیمه نخست پشت سر خواهد گذاشت؛ اما به علت کمبود شمش برای تولیدکنندگان نورد و کمبودقراضه مورد نیاز واحدهای ذوب، قیمتها با روند رو به رشدی مواجه شده که این امر تنگناهای زیادی را برای صنعت فولاد ایجاد میکند.
سعدی اظهار کرد: به علت ورود واحدهای جدید به مدار تولید و طرحهای توسعهای موجود در صنعت فولاد کشورو با توجه به تقاضای زیاد، افزایش تولید دور از انتظار نخواهد بود.
ارسال نظر