با توجه به درج مطالبی از بازار پتروشیمی در صفحه ۱۴ روزنامه مورخ ۲۳/۳/۹۱ شماره ۲۶۶۳ که با تیتر افزایش قیمت‌ها در بازار پتروشیمی که بخشی از آن به نقل از خبرگزاری فارس درخصوص هلدینگ خلیج فارس منتشر شده است، توضیحاتی از سوی شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس در این باره اعلام شد که در ادامه می‌آید: ۱- شرکت هلدینگ خلیج فارس به بازرگانی پتروشیمی نمایندگی داده است تا از طریق بورس کالا عرضه و فروش محصولات پتروشیمی مجتمع‌های تولیدی تحت‌پوشش خود را کمافی‌السابق انجام داده و همچنان امور صدور حواله تحویل کالا و تسویه حساب با خریداران را انجام دهد. به این ترتیب فقط وجوه حاصل از انجام معاملات که در واقع متعلق به تولیدکنندگان است به حساب هلدینگ واریز می‌گردد و بنابراین هیچ تغییری انجام نشده است و صاحب کالا به شرکت مذکور نمایندگی داده تا برابر تناژ قابل‌فروش در بازار داخلی فعالیت و اقدام کند. ضمنا هیچ گونه تقلیل در عرضه کالا صورت نگرفته است.

۲- تقاضا جهت اکثر مواد پتروشیمی در حد نصاب خود هم نرسیده و عمدتا با همان قیمت ثابت نسبت به هفته‌های قبل فروش رفته است. حتی در مواردی که مازاد بر مصرف داخلی عرضه شده است، تناژ فروخته شده نهایی از مقدار عرضه اولیه نیز کمتر شده است.

۳- هلدینگ خلیج فارس عملا از تاریخ ۱۷/۳/۹۱ وارد بورس کالا شده و لیست تولیدات شامل ۱۷ قلم از کالاهای پلیمری و شیمیایی شرکت‌های تحت‌پوشش خود شامل پتروشیمی بندر امام، تندگویان، اروند، مبین، فجر، پارس، خوزستان، نوری و بوعلی‌سینا را به عنوان مایملک خود مدیریت و عرضه می‌نماید.

۴- براساس فرمایشات مقام معظم رهبری در سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی، سیاست کلی این شرکت حمایت از واحدهای تولیدی و صنعتی جهت افزایش میزان تولید بوده است و در همین راستا هلدینگ خلیج فارس طبق امیدنامه پذیرش و درج کالا تعهد نموده تا بیش از ۹۵ درصد از ظرفیت تولید کالاهای تحت‌پوشش خود را در بورس عرضه نماید.

۵- مقایسه قیمت‌های فروش داخل با نرخ‌های جاری در بازارهای بین‌المللی خارج از کشور به خوبی نشان می‌دهد که قیمت‌های داخل بسیار ارزان‌تر و پایین‌تر از نرخ‌های صادراتی بوده و مبنای محاسباتی FOB خلیج فارس در بسیاری از موارد در سطحی بالاتر از آنچه که در بورس کالا عرضه می‌شود، قرار می‌گیرد.

۶- با توجه به اینکه هلدینگ خلیج فارس در نظر دارد تا با تجدیدنظر در انتخاب کارگزاران فروش و تقسیم متعادل و متوازن تناژ کالاها بین آنان، حضور فعال و موثری در بورس کالا داشته باشد و با ارزیابی دوره‌ای عملکرد کارگزاران و تحلیل بازخوردهای دریافتی از بازار عرضه و تقاضا فعالیت خود را هدفمند نماید، قطعا بورس شاهد رونق و رضایتمندی بیش از پیش مصرف‌کنندگان نهایی و متقاضیان واقعی خواهد بود.