این اتفاق کافی بود تا ظرف چند هفته قیمت هر پاکت سیمان که در برخی محافل تا ۱۰۰‌هزار تومان نیز اعلام می‌‌‌شد، به حدود ۳۰‌هزار تومان برسد؛ چراکه امکان خرید مستقیم مصرف‌کنندگان در سراسر کشور از کارخانه‌‌‌های تولیدی فراهم شد. به این ترتیب، با کنار رفتن واسطه‌‌‌ها و خرید و فروش مستقیم سیمان در بورس، از همان زمان تاکنون نوسان شدیدی در بازار سیمان رخ نداده است و بررسی معاملات یک‌ماه پیش سیمان در بورس نیز همین روند را تایید می‌کند.

عرضه‌‌‌های پرحجم و آرامش بازار

یکی از رویدادهای مهم در جهت به آرامش رسیدن بازار، عرضه کل سیمان در بورس‌کالاست، به‌‌‌گونه‌‌‌ای که هر هفته بالای یک‌میلیون تن سیمان از سوی کارخانه‌‌‌های سیمان در بورس عرضه می‌شود و مصرف‌کنندگان سراسر کشور نیز امکان خرید دارند. شرکت‌های سیمانی از هفته منتهی به ۶آبان تا هفته قبل (منتهی به ۱۱آذر) به‌طور میانگین یک‌میلیون و ۳۵۰‌هزار تن انواع سیمان را در بورس‌کالا عرضه کرده‌‌‌اند که از این میزان معمولا حدود ۴۵۰‌هزار تن از نوع سیمان تیپ۲ کیسه‌‌‌ای به‌عنوان محصول پرطرفدار بازار است. عرضه‌‌‌های مستمر سبب شده است تا قیمت‌ها نوسان خاصی را به ثبت نرسانند؛ برای مثال، قیمت سیمان تیپ۲ کیسه‌‌‌ای (۵۰کیلویی) در محدوده ۷۰۰تومان به‌‌‌ازای هر کیلوگرم معادل ۳۵‌هزار تومان به‌‌‌ازای هر کیسه مورد دادوستد قرار می‌گیرد.

میانگین قیمت سیمان تیپ۲ کیسه‌‌‌ای هفته قبل ۳۵‌هزار تومان بود که با احتساب مالیات ارزش‌افزوده به ۳۸‌هزار و ۶۰۲تومان رسید. این محصول هفته قبل‌‌‌تر (منتهی به ۴آذر) ۳۴‌هزار و ۹۰۰تومان در بازار معامله شده بود که با مالیات ارزش‌افزوده ۳۸‌هزار تومان است. البته طبیعتا به نرخ نهایی فوق، هزینه حمل سیمان از محل کارخانه نیز افزوده می‌شود و به این ترتیب با اعتماد دولت به سازوکار عرضه و تقاضا، دیگر خبری از قیمت‌سازی سیمان که در گذشته از سوی عده‌‌‌ای خاص و انگشت‌شمار رقم می‌‌‌خورد، وجود ندارد. شفافیت، رکن اصلی بازار سرمایه است که با ورود هر کالایی به بورس‌کالا شاهد بهبود عملکردها، تعادل بازارها و حذف واسطه‌‌‌ها هستیم.