واگرایی قیمتی مواد اولیه فولادسازی
زغالسنگ در مسیر افت نرخ
زغالسنگ آسیا فوب استرالیا در روز ۲۸ ژوئن به صورت رنج درآمد و تغییر قیمتی محسوسی نداشت. اما در همین زمان بهای همین نوع محصول فوب چین همچنان کاهشی بود. «پلتس» در گزارش خود از روند معاملات روز گذشته بازار آهن و فولاد دلیل افت نرخ زغالسنگ در بازار چین را پایینماندن حاشیه سود فولادسازان چینی اعلام کرده است. درواقع پایین ماندن حاشیه سود تولید فولاد باعث شده است تا فعالان این صنعت در خرید زغالسنگ محتاط باشند. به این ترتیب، در حالی که زغالسنگ متالورژیک فوب استرالیا بدون تغییر قیمت روزانه با نرخ ۳۲۰دلار به ازای هر تن به فروش رفت، زغالسنگ فوب چین با افت پریمیوم ۱۰دلاری با نرخ ۴۰۰دلار به ازای هر تن به فروش رفت.
فولاد ترکیه بدون مشتری ماند
قیمت قراضه وارداتی ترکیه روز ۲۸ ژوئن در بلاتکلیفی خریداران و فروشندگان تغییر نکرد. «پلتس» در گزارش خود از این بازار اعلام کرد: در این روز فروشندگان قراضه قیمتهای بالاتری را برای معامله محصول خود اعلام کردند؛ اما فولادسازان ترکیهای با در نظر گرفتن قیمت تمامشده و حاشیه سود بالاتر خود در خرید قراضه گرانتر تردید کردند و به این ترتیب، بلاتکلیفی قیمتی در این بازار باعث شد تا بهای قراضه در این روز تغییر نکند. در شرایطی که بازار قراضه ترکیه در بلاتکلیفی صعود و سقوط نرخ قرار دارد، بازیافتکنندگان قراضه اعلام کردند که از سرعت جمعآوری قراضه در تعطیلات تابستان خواهند کاست.
به گفته برخی منابع، تقاضا برای محصولات نهایی فولادی ترکیه نزدیک به صفر است. برخی از فعالان این بازار تلاش میکنند با ایجاد جریان افزایش قیمت در بازار قراضه، زمینه رشد نرخ فولاد را نیز فراهم کنند؛ اما با توجه به رکود حاکم بر بازار مصرف، قراضه توانایی اثرگذاری در این بازار را ندارد.