تولید ۵۵ میلیون تن فولاد به جای نفت
محمدصادق چیتساز بیان کرد: موضوع دوم علت افزایش قیمت فولاد به این باز میگردد که معاملات دلار، سکه و ارز مقداری مسکوت مانده است بنابراین از آهن و فولاد بهعنوان کالای سرمایهگذاری استفاده میشود و عدهای این محصولات را خرید میکنند تا با سود بیشتری به فروش برسانند و در انبارها دپو میکنند.عضو هیاتمدیره اتحادیه صنف فروشندگان آهن و فولاد و فلزات تهران ادامه داد: اما بهدلیل اینکه مجوز صادرات ندارند و در بازار داخل مجبور هستند به فروش برسانند دچار نوسان میشوند. پیشبینی برای چند ماه آینده با در نظر گرفتن شرایط واردات و نرخ ارز احتمالا مانند روزهای گذشته افزایش مییابد و سرمایهگذاران سعی میکنند خریدهای بیشتری را از بورس کالا داشته و با افزایش تقاضا و خرید فضا رقابتی ایجاد کنند.چیتساز گفت: سال آینده تقریبا ادامه همین روند را خواهیم داشت به علت اینکه آمدیم تحریمی که بهطور ظالمانه تحمیل شد، آهن و فولاد را جایگزین نفت کردیم و در سال آینده این صادرات ادامه خواهد داشت. درست است که تحریم شدهایم اما صادرات را به کشورهای مختلف خواهیم داشت.
شهرستانی عضو هیاتمدیره انجمن فولاد نیز گفت: به نظر میآید امسال بیش از ۲۷میلیون تن تولید فولاد خواهیم داشت که نسبت به سال قبل که ۲۵ میلیون تن بود، میتوان گفت حدود ۷ درصد افزایش تولید داشتهایم که از میانگین و متوسط معدل در دنیا بالاتر بوده است. او بیان کرد: امسال صادرات خوبی خواهیم داشت که نسبت به ۵/ ۸ میلیون تن سال قبل، حدود ۱۵درصد افزایش را نشان میدهد و ما مدعی هستیم که فولاد و مشتقه آن جایگزین لایقی برای درآمد نفت میشود.بهرام شکوری رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق ایران نیز گفت: خوشبختانه امروز علاوه بر تامین نیاز داخل قدرت صادرات ۱۵ میلیون تن فولاد را داریم. در افق ۱۴۰۴ قطعا قدرت صادرات حداقل ۲۰ میلیون تن فولاد را خواهیم داشت.
او بیان کرد: در منطقه اولین تولیدکننده فولاد هستیم و ۶۲ درصد فولاد خاورمیانه را کشورمان تولید میکند و دومین تولیدکننده بزرگ آهن اسفنجی در جهان هستیم و دهمین تولیدکننده فولاد در جهان هستیم. حدود ۷ سال پیش پانزدهمین تولیدکننده فولاد دنیا بودیم، ولی امروز به رتبه دهم ارتقا پیدا کردیم. رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق ایران تشریح کرد: خوشبختانه زنجیره تولید فولاد کامل شده چراکه اگر زنجیره کامل نبود و فقط تولید فولاد داشتیم باز هم مشکل داشتیم، چون باید واردات میکردیم، ولی امروز برای تولید ۴۰ میلیون تن فولاد یا ۴۵ میلیون تن فولاد هیچ مشکلی به لحاظ مواد اولیه نداریم.او افزود: فولاد یک دارایی سرمایهای است و وقتی جامعه در مرحله انتظارات تورمی است، تقاضای سوداگرانه شکل میگیرد که به بازار فولاد هم سرایت میکند.در شرایط حاضر، صنعت فولاد میتواند یکی از جایگزینهای مناسب برای درآمدهای نفتی باشد و بازار پر رونق آن در سالهای اخیر، با وجود تکرار تحریمها خود گویای همین امر است و برنامهریزی این صنعت، برای رسیدن به تولید ۵۵ میلیون تن در افق ۱۴۰۴ و ایستادن در جایگاه هفت بازیگر فولاد جهان، اهمیت این صنعت استراتژیک را دوچندان میکند.