پیشبینی روند نزولی فولاد در هفته جاری
طی هفتهای که گذشت در بورس کالا، حدود ۳ هزار ریال کاهش قیمت برای محصولات فولادی دیده شد، اما روز چهارشنبه با مقاومت تولیدکنندگان نسبت به این کاهش، در نهایت معاملات سبد میلگرد ذوبآهن و همچنین شمش بلوم پاسارگاد و چادرملو بهصورت سلف بسته شدند و معامله سبد میلگرد سپید فراب کویر بهصورت نسیه به اتمام رسید. بنابراین باتوجه به اینکه سایر مقاطع فولادی از قیمت شمش تاثیر میپذیرند، کاهش در بهای سایر آهن آلات دور از انتظار نبود.
باتوجه به پیشبینیهای هفته گذشته در حوزه میلگرد آجدار، قیمت در میانه ۴۲ هزار و ۳۰۰ تا ۴۴ هزار ریال قرار گرفت و نسبت به هفته ماقبل خود بین ۲ تا ۵ هزار ریال کاهش نشان داد.از طرفی بازارساز دیگر دلار بود که با کمترین تاثیرپذیری نسبت به تحریمهای جدید آمریکا علیه دفتر و بیت مقام معظم رهبری و سران کشور پلههای نزول قیمت را طی میکرد.میدانیم سناریوی بانک مرکزی نزدیک کردن دلار نیمایی و دلار آزاد به یکدیگر است که بر همین اساس در هفته گذشته با اجرایی شدن بازار متشکل ارزی بهصورت آزمایشی، فاصله نرخ این دو نوع دلار به ۲۰ هزار ریال رسید. هرچند بانک مرکزی اعلام کرده این فاصله منطقی است؛ اما هنوز هم باتوجه به آغاز بازار متشکل ارزی، گمان میرود نسبت این دو ارز همچنان به یکدیگر همگرا باشد.
در هفتهای که گذشت، بازار آهنآلات در تمام مقاطع سیر نزولی خود را ادامه داد و به عبارتی در نتیجه تقاضای اندک از سوی مصرفکننده در هفته پیش از آن، بازار در سکوت و رکود به سر میبُرد؛ بهگونهای که برخی از تولیدکنندگان برای جلوگیری از ضرر بیشتر تمایل به عرضه در بازار داشتند. در نهایت تقابل این دو گزاره، یعنی کاهش تقاضا و بهبود نسبی عرضه، همواره کاهش قیمتها را در پی دارد. اما دو بازارساز مهم یعنی بورس و دلار به این کاهش قیمتها دامن زدند.اما در حوزه فولاد جهانی، تنها نکته مثبت هفته گذشته حرکت رو به بالا اما آهسته محصولات داخلی و صادراتی چین بود. در واقع محرک اصلی قیمت فولاد در چین خبر مذاکره مجدد سران این کشور با ترامپ بر سر مسائل جنگ تجاری است که امید به بهبود و رونق اقتصاد جهانی را برای خیلیها بالا ببرد.کما اینکه هنوز برخی کارشناسان باتوجه به تحریمهای اخیر آمریکا علیه چین، به نتیجه این مذاکره نیز امیدی ندارند و صعود نسبی قیمتها در هفته قبل را موقتی میدانند.
ارسال نظر