رئیس اتحادیه نایلون تهران هشدار داد
نابودی صنایع با خروج محصولات پتروشیمی از بورس
عباس مقیمی در هشدار نسبت به راه افتادن سونامی بیکاری در آستانه اربعین حسینی در صنایع پاییندستی پتروشیمی عنوان کرد: خروج از بورس کالا نه تنها هیچ مشکلی را حل نخواهد کرد بلکه به وخیمتر شدن اوضاع برای صنایع داخلی کشور میانجامد. وی افزود: بدیهی است زمانی که عرضه مواد پتروشیمی در بورس یا هر بازار دیگری افزایش نیابد وضع بدتری برای صنایع پاییندستی رقم خواهد خورد.
مقیمی ادامه داد: یک بار برای همیشه باید دولت تکلیف خود را روشن کند که یا پتروشیمیهای ایرانی همه محصولات خود را صادر کنند و در مقابل صنایع پاییندستی با بیشترین سطح اشتغال و هزینههای سربار با ارز بازار آزاد به سراغ واردات این محصولات بروند، چراکه با این وضعیت نسبت به محصولات داخلی ارزانتر تمام میشود. وی با طرح این ادعا که مدیران مجتمعهای پتروشیمی و اتحادیههای کارفرمایی آنها درباره افزایش عرضه صادق نیستند، عنوان کرد: در حال حاضر حجمی بالغ بر ۸ هزار تن از مواد پتروشیمی PET در یکی از پتروشیمیهای کشور پلمب شده که دلیل آن اقدام شرکتی خصوصی برای خرید مواد از این شرکت در خارج از بورس کالا و صادرات آنها از طریق کیسههای ۲۵ کیلویی جانبو به قیمت بازار آزاد تحت عنوان نمک خوراکی بوده است.
وی ادامه داد: باید افسوس به حال گمرکی خورد که تفاوت گرانول مواد پتروشیمی براساس شناسنامه و استانداردهای تولیدی آن را نمیتواند از نمک خوراکی تشخیص دهد اما از سویی دیگر در رسانههای دیداری مدعی میشوند که شرکتهای پتروشیمی صادرات ندارند.رئیس اتحادیه نایلون تهران گفت: در حال حاضر فقط در سطح تهران ۱۵۰۰ کارگر در کارخانههای تولید مواد نایلون پلاستیک از کار بیکار شدند و این در حالی است که مجتمعهای پتروشیمی که ادعا میکردند مواد تولیدی ندارند به محض باز شدن سقف قیمتها عرضههای خود را افزایش دادند.
وی افزود: برخی از دوستان در حالی از شفافیت در بورس کالا ناراحت هستند که باید پاسخ دهند چگونه مواد پتروشیمی به چهار تعاونی تخصیص مییابد اما برای ۱۸۰۰ شرکت تولیدی کماکان امکان توزیع یکصد تن مواد وجود ندارد. مقیمی با بیان اینکه سونامی بزرگ بیکاری برای صنایع داخلی پتروشیمی کشور در آستانه اربعین حسینی پدید خواهد آمد، عنوان کرد: مسوولان همواره تاکید کردهاند تامین نیاز داخلی بر صادرات مواد پتروشیمی اولویت دارد؛ در حال حاضر مواد پتروشیمی با توجه به ماشینآلات و قالبهایی که در عراق و افغانستان مجهز شده با مواد پتروشیمی ایرانی و به مراتب ارزانتر از قیمت داخل کشور کار میکند و این در حالی است که تولیدکننده ایرانی با مالیات ۹ درصدی ارزش افزوده و دردسرهای بسیاری برای خرید مواد پتروشیمی و کار کردن در این کشور مواجه است.
به گفته وی باید خامفروشی و قاچاق محصولات پتروشیمی به سایر کشورهای همسایه قطع شود و با وجود مشکلات موجود در بورس کالا باید از این بازار حمایت کرد. وی در پایان گفت: کسانی که مواد پتروشیمی را به ازای هر کیلوگرم ۶ هزار تومان از مجتمع پتروشیمی میخریدند و به مبلغ ۱۲ هزار تومان در بازار آزاد میفروختند باید در برابر مردم پاسخگو باشند که چرا به جای جیب ایرانی همواره به دنبال پر کردن سهامدار کرهای خود با رانتهای روزانه یک میلیارد تومانی هستند و بعد در انتها ادعا میکنند مواد پتروشیمی به جای نمک از کشور خارج شده است.
ارسال نظر