بازار نهادههای دامی تکان خورد
در چند ماه اخیر نرخ نهادههای دامی از قبیل جو و یونجه افزایش چشمگیری یافت که در چنین شرایطی ادامه تولید از سوی دامداران امکانپذیر نیست. به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، با توجه به ثبات نرخ خرید شیر از دامداران انتظار میرود که ارز مبادلهای به واردات اقلام مهم غذایی دام اختصاص یابد. احمد مقدسی رئیس انجمن صنفی گاوداران با اشاره به آخرین وضعیت بازار نهادههای دامی اظهار کرد: قیمت جو و یونجه بهعنوان مهم ترین نهادههای دامی اثرگذار بر قیمت تمام شده با نوسانات چشمگیری در بازار روبهرو است.
در چند ماه اخیر نرخ نهادههای دامی از قبیل جو و یونجه افزایش چشمگیری یافت که در چنین شرایطی ادامه تولید از سوی دامداران امکانپذیر نیست. به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، با توجه به ثبات نرخ خرید شیر از دامداران انتظار میرود که ارز مبادلهای به واردات اقلام مهم غذایی دام اختصاص یابد. احمد مقدسی رئیس انجمن صنفی گاوداران با اشاره به آخرین وضعیت بازار نهادههای دامی اظهار کرد: قیمت جو و یونجه بهعنوان مهم ترین نهادههای دامی اثرگذار بر قیمت تمام شده با نوسانات چشمگیری در بازار روبهرو است. به گفته وی بانک مرکزی در زمینه تخصیص ارز مرجع برای واردات یونجه همکاری لازم را انجام نمیدهد. مقدسی ادامه داد: در حال حاضر نرخ جو با ۴۰ درصد افزایش از ۷۱۰ به هزار و ۱۰۰ تومان و یونجه با ۳۰ درصد افزایش از ۸۵۰ به هزار و ۵۰ تومان ارتقا یافته است. به گفته وی نوسانات نرخ نهادههای دامی بهطور متوسط کیلویی ۸۰ تومان، نرخ تمام شده شیر خام را افزایش داده است. رئیس انجمن صنفی گاوداران با انتقاد از نوسانات بیرویه نرخ نهادهها بیان کرد: درحالی نرخ خرید شیر خام از دامداران تغییری نداشته است که در صورت استمرار این روند تولیدکنندگان قادر به ادامه تولید نخواهند بود. مقدسی تصریح کرد: افزایش تعرفه واردات از ۵ به ۱۰ درصد و تغییر ارز مبادلهای به آزاد همزمان با فصل برداشت در جهت حمایت از تولیدکنندگان از جمله دلایل اصلی نوسانات نرخ جو به شمار میرود که انتظار میرود با حذف تعرفه و تخصیص ارز مبادلهای، آرامش بر بازار نهادههای دامی حاکم شود.
افزایش 30 درصدی بهای نهادههای دامی
علیرضا عزیزاللهی مدیرعامل اتحادیه دامداران گفت: طی دو هفته اخیر قیمت برخی نهادههای دامی نظیر یونجه، ذرت و سویا با افزایش ۳۰ درصدی در بازار روبهرو شد که مجددا طی ۵ روز اخیر این نوسانات فروکش کرد. وی افزود: حجم زیادی از این نهادهها از طریق بنادر شمالی وارد کشور شده و واردکنندگان شمالی در رقابت هستند که کالای خود را به فروش رسانند. به گفته عزیزاللهی با توجه به افزایش قیمتهای جهانی نرخ نهادههای دامی، امکان پیشبینی قیمت در بازار داخل وجود ندارد.
ارسال نظر