۴ مزیت عرضه گندم در بورس کالا طبق سیاست قیمت تضمینی
به گفته رئیس امور بازرگانی و خدمات مالی سازمان برنامه و بودجه کشور، عرضه گندم در بورس کالا در قالب سیاست قیمت تضمینی امری لازمالاجرا بوده و قانونی است که مزایای فراوانی برای بخش کشاورزی به دنبال دارد. به گزارش«پایگاه خبری بورس کالای ایران»، مژگان خانلو با تشریح مزایای اجرای سیاست قیمت تضمینی در بورس کالا گفت: در وهله اول، اجرای این سیاست شفافیت معاملاتی در پی داشته و در وهله دوم، عرضه محصولات براساس استانداردهای تعیین شده در بورس افزایش کیفیت را به ارمغان میآورد. وی ضمن بیان اینکه عرضه گندم در بورس کالا به دولت کمک میکند تا گندم کیفی مطابق با استاندارد و ضوابط در کشور تولید شود، گفت: در این شرایط دولت دیگر مجبور نیست گندم یا هر محصول دیگری را با هر درجهای از کیفیت خریداری کند و این امر ارتقای کیفی محصولات و کارآمدی سیستم که بر نظام تولید مترتب میشود، را به همراه دارد.
به گفته رئیس امور بازرگانی و خدمات مالی سازمان برنامه و بودجه کشور، عرضه گندم در بورس کالا در قالب سیاست قیمت تضمینی امری لازمالاجرا بوده و قانونی است که مزایای فراوانی برای بخش کشاورزی به دنبال دارد. به گزارش«پایگاه خبری بورس کالای ایران»، مژگان خانلو با تشریح مزایای اجرای سیاست قیمت تضمینی در بورس کالا گفت: در وهله اول، اجرای این سیاست شفافیت معاملاتی در پی داشته و در وهله دوم، عرضه محصولات براساس استانداردهای تعیین شده در بورس افزایش کیفیت را به ارمغان میآورد.وی ضمن بیان اینکه عرضه گندم در بورس کالا به دولت کمک میکند تا گندم کیفی مطابق با استاندارد و ضوابط در کشور تولید شود، گفت: در این شرایط دولت دیگر مجبور نیست گندم یا هر محصول دیگری را با هر درجهای از کیفیت خریداری کند و این امر ارتقای کیفی محصولات و کارآمدی سیستم که بر نظام تولید مترتب میشود، را به همراه دارد.به گفته وی، افزون بر مزایای اجرای این سیاست برای تولیدکنندگان بخشکشاورزی، کاهش بار مالی تحمیلی بر دوش دولت به کمک ابزارهای نوین مالی را نیز میتوان از دیگر مزایای آن دانست که به تبع آن دولت میتواند با کنارگذاشتن امور تصدیگری، به امور حاکمیتی خود بپردازد.
خانلو با اشاره به اجرای این سیاست در ۴ استان کشور بهصورت آزمایشی، از امکان بررسی و رفع ایرادات احتمالی سیاست قیمت تضمینی از طریق عرضه در بورس کالا سخن گفت و تاکید کرد: برای موفقیت این طرح باید زنجیره تولید گندم اصلاح شده و بازار رقابتی برای آن شکل گیرد. در این زمینه نکته اساسی این است که بورس کالا یک ابزار شفاف و کارآ است، ولی بدون تامین شرایط کامل در زنجیره تولید یک محصول، نباید انتظار معجزه را از آن داشت. به عبارت دیگر، در حال حاضر از یکسو با اجرای سیاست خرید تضمینی از سوی دولت و از سوی دیگر تعیین دستوری قیمت آرد و نان، دست بورس کالا را برای اجرای یک سیاست درست و بهینه بستهایم.
وی تاکید کرد: در این رابطه باید به این نکته اشاره داشت که بورس کالا بهعنوان یک بازار مبتنی بر نظام عرضه و تقاضا و دارای ابزارهای نوین مالی، نباید شرایط را به دلخواه دولت ایجاد کند؛ بلکه این ما هستیم که باید خود را با شرایط مدنظر بورس کالا که همان کشف واقعی قیمت ها، شفافسازی آمارها و حرکت به سمت توسعه بخش کشاورزی است، وفق دهیم. رئیس امور بازرگانی و خدمات مالی سازمان برنامه و بودجه کشور درخصوص توسعه اقتصاد در حوزه کشاورزی به کمک بازارهای نوین مالی در بورس کالای ایران و ارتقای سهم آن در GDP کل کشور گفت: پیش از این بورس کالا به برکت انجام معاملات محصولات پتروشیمی و فلزات رونق گرفت و الان وقت آن رسیده که حوزه کشاورزی نیز نقش خود را در رشد و توسعه این بازار و افزایش سهم آن در تولید ناخالص داخلی ایفا کند. لازمه تحقق این هدف نیز اصلاح بازارهای سنتی خارج از بورس است تا معاملات انواع کالا در بستر بورس کالا انجام شود.
خانلو به امکان برنامهریزی و مدیریت تولید به کمک ثبت دقیق اطلاعات کشاورزان در بورس کالا اشاره و اظهار کرد: بهرغم آنکه قانون افزایش بهرهوری تولید بخش کشاورزی طی حدود ۶ سال گذشته، دولت و جهاد کشاورزی را به رعایت الگوی کشت مکلف کرده، اما هنوز هیچ سامانه جامعی برای تعیین دقیق الگوی کشت در هر منطقه و شناسایی کشاورزان و تکمیل اطلاعات آنها طراحی نشده است که قابلیت بهره برداری را برای سایر نهادها و حتی عموم فعالان این حوزه فراهم کند. اما ثبت این اطلاعات در سامانه معاملات بورس کالا میتواند تا حد زیادی به جمع آوری اطلاعات کشاورزان کمک کند.وی در خاتمه سخنان خود گفت: این در حالی است که هم اکنون آمار دقیقی از کشاورزان، سطح زیر کشت زمینهای کشاورزی، نوع محصول و کیفیت آن در دسترس نیست که بتوان براساس آن برای این بخش برنامهریزی کرد. اما ثبت اطلاعات موجود در یک سیستم هوشمند، ضمن فراهم کردن امکان برنامه ریزی و مدیریت بهینه در حوزه تولید محصولات کشاورزی، خطاهای انسانی را نیز به حداقل ممکن کاهش میدهد.
ارسال نظر