براساس تحلیلهای بنیادین و تکنیکال بررسی شد
آمادهباش شکر برای رشد قیمت
حمزه بهادیوند چگینی : بررسیها از بازار جهانی شکر به خصوص با استناد به آمارهایی که از معاملات آتی این کالا منتشر میشود، نشان میدهد این کالا در حالت آمادهباش برای یک دورخیز چشمگیر است. سیکینگ آلفا، پایگاه خبری و تحلیلی در حوزه بازارهای کالایی در گزارشی که اخیرا منتشر کرده، میگوید کاهش تولید این کالای شیرین از سال ۲۰۱۵ به بعد کلید خورد که دلیل آن نیز افت شدید بهای شکر و رسیدن به حدود ۳۱/ ۲۴ سنت در هر کیلو بود که یک کف عجیب برای این کالا محسوب میشود و همین موضوع باعث شد تولید این کالا از انتفاع خارج شود و تولید افت کند.
حمزه بهادیوند چگینی : بررسیها از بازار جهانی شکر به خصوص با استناد به آمارهایی که از معاملات آتی این کالا منتشر میشود، نشان میدهد این کالا در حالت آمادهباش برای یک دورخیز چشمگیر است. سیکینگ آلفا، پایگاه خبری و تحلیلی در حوزه بازارهای کالایی در گزارشی که اخیرا منتشر کرده، میگوید کاهش تولید این کالای شیرین از سال ۲۰۱۵ به بعد کلید خورد که دلیل آن نیز افت شدید بهای شکر و رسیدن به حدود ۳۱/ ۲۴ سنت در هر کیلو بود که یک کف عجیب برای این کالا محسوب میشود و همین موضوع باعث شد تولید این کالا از انتفاع خارج شود و تولید افت کند.
براساس این گزارش از ماه آگوست سال ۲۰۱۵ روند کاهشی تولید آغاز شد و در نتیجه کاهش تولید و افت ذخیرهسازیها برای این کالا قیمتها در سال ۲۰۱۶ بار دیگر اوج گرفت. با این حال اوجگیری قیمتها باز هم اثر خود را بر بازار گذاشت، چراکه میزان تولید را با افزایش روبهرو ساخت و شرایط را برای روند نزولی این کالا مهیا کرد. در ماه ژوئن سال گذشته قیمت شکر از ۶۰ سنت در هر کیلو نیز گذشت. در اکتبر همان سال قیمت به بالاتر از ۶۸ سنت در هر کیلو رسید و در نتیجه میزان تولید بار دیگر تقویت شد.به هر حال باید قیمت اکتبر را فعلا بالاترین قیمت برای قند و شکر قلمداد کرد؛ تا رشد جدید قیمتی چه تغییراتی را ایجاد کند. براساس این گزارش در حال حاضر قیمت شرایط نزولی را در ماههای اخیر طی کرده و به نظر میرسد به زودی روند معکوسی را به دلیل کمبود شکر در بازارها آغاز کند. حال نگاهی به نمودار حرکتی شکر در هفته پایانی ژوئن ۲۰۱۷ نشان میدهد که شکر به حدود ۲۷ سنت در هر کیلو رسیده؛ به عبارتی طی ۸ ماهه سال گذشته بخش زیادی از افزایش قیمت خود را در حدود ۶۷ درصد از دست داده است.
در این بین رقم حمایتی برای شکر از ماه فوریه ۲۰۱۶ رقم ۸۸/ ۲۸ سنت در هر کیلو بوده و اکنون قیمت شکر تقریبا در نزدیکی کف قیمت قرار گرفته و آنطور که کارشناسان میگویند این بازار میتواند روند رو به رشد خود را به زودی آغاز کند. سیکینگ آلفا در ادامه این گزارش میگوید آنچه قیمت شکر را در فاصله آگوست ۲۰۱۵ تا اکتبر ۲۰۱۶ به میزان بیش از دو برابر رساند، عرضه و تقاضا در بازار این کالا بود. نتیجه جدال ۱۰ ماهه این دو عامل باعث شد قیمت در نتیجه کاهش عرضه و افزایش تقاضا رشد شدیدی را تجربه کند و این شرایط به نظر میرسد بار دیگر در حال ایجاد است. به عبارتی شرایط رشد قیمتی از زمانی که مازاد عرضه به کمبود کالا منتهی میشود آغاز میشود و بررسیها نشان میدهند اکنون در آن شرایط قرار داریم. قیمت شکر در شرایط فعلی در کف پایین خود قرار دارد و باید منتظر شرایط کمبود در بازار باشیم. نگاهی به بازار شکر نشان میدهد قیمت در فاصله اکتبر ۲۰۱۶ تا انتهای ژوئن ۲۰۱۷ حدود ۲۴ سنت در هر کیلو افت کرده است و این مساله پیشفرض کاهش تولید کالا از طرف عرضهکننده است.
در این بین روند ماهانه قیمت شکر نیز نشان میدهد در حالی که روند حرکت قیمت شکر از پایینترین حد چهارماهه خود نیز پایینتر است حجم معاملات در بالاترین میزان از سپتامبر ۲۰۱۶ تاکنون قرار گرفته است. در این بین در بازار آتی نیز با آنکه قیمتها با تبعیت از بازار نقدی شکر کاهش یافته اما میزان استقبال از این کالا در بازار آتی نیز رو به رشد بوده است. در این بین پیشبینی میشود تولید به زودی به پایینترین حد خود برسد که ذخایر جهانی قند و شکر را با کاهش روبهرو خواهد ساخت و اگر قیمتها با روند صعودی روبهرو نشود قطعا به کسری موجودی بر خواهیم خورد. تحلیلگران تکنیکال معتقدند قیمت شکر در یک ماه آینده بین ۳۱/ ۲۴ سنت بهعنوان کف و ۸۸/ ۲۹ سنت در هر کیلو متغیر خواهد بود اما زمینههای رشد قیمت برای این کالا به زودی فراهم خواهد شد. کارشناسان معتقدند تولید شکر در کمتر از ۳۳ سنت در هر کیلو تولیدکنندگان را مجبور به کاهش تولید میکند و حال آنکه قیمت فعلی از این رقم بسیار پایینتر است. از طرفی بازار شکر در شرایط فعلی در وضعیت کنتنگو قرار دارد، یعنی قیمتهای نقدی از قیمتهای آتی پایینتر است و این وضعیت باعث میشود خریداران کالای نقدی را خریداری کرده و بعد از ذخیرهسازی در آینده به فروش برسانند. در این بین لازم به ذکر است تغییرات گسترده در موانع تجاری حاکم بر صنعت شکر، بازار جهانی این محصول را با شرایط خاصی مواجه ساخته است. بسیاری از تولیدکنندگان با ترکیبی از پرداختهای تضمین شده به کشاورزان، محدودیت در تولید یا کنترل واردات از صنایع داخلی حمایت میکنند.
یکی از بزرگترین تغییرات در بازار جهانی شکر این است که اتحادیه اروپا سهمیههای تولید و حداقل پرداختها به کشاورزان چغندر قند را از ماه اکتبر سال ۲۰۱۷ میلادی کاهش خواهد داد، بنابراین کشاورزان انتظار دارند مازاد عرضه به سرعت به سوی بازارهای صادراتی روانه شود که این امر اتحادیه اروپا را به رقیب بزرگتری در خارج از این منطقه تبدیل خواهد کرد.بهطور جداگانه، سازمان تجارت جهانی به کشور تایلند دومین صادرکننده بزرگ جهان و این نکته میپردازد که آیا این کشور با دادن یارانه به تولید میتواند قوانین تجاری را زیر پا بگذارد یا خیر. به گفته Hartwig Fuchs مدیر اجرایی Nordzucker AG دومین تولیدکننده بزرگ شکر در اروپا بازار جهانی این محصول آماده یک تحول بزرگ است. به اعتقاد وی، اروپا توانایی تولید سالانه ۵/ ۳ میلیون تن شکر را دارد که این رقم میتواند حجم تجارت جهانی این محصول را ۶ درصد افزایش دهد. Marex Spectron یکی از تحلیلگران بازار جهانی شکر معتقد است بازار با افت عرضه مواجه است. به گفته وی، در حال حاضر ذخایر شکر کمتر از آنچه قبلا تصور میشد در دسترس است و کافی نیست، بنابراین بازار درصورت افت عرضه به سرعت با کاهش ذخایر شکر روبهرو خواهد شد. در شرایط کنونی افزایش خرید صندوقها به جای ایجاد هرگونه تنگنا در بازار، موجبات افزایش قیمتها را فراهم خواهد کرد. صندوقها مصرفکنندگان شکر نیستند و درنهایت قراردادهای خود را به فروش میرسانند، بنابراین به اعتقاد تحلیلگران روند صعودی قیمتها در بازه زمانی بلند مدت به طول نخواهد انجامید، مگر اینکه بازارهای فیزیکی، افت عرضه را تایید کنند.
ارسال نظر