دوران رشد قیمت محصولات پتروشیمی در بازارهای جهانی و داخلی آغاز شده است؟
بازگشت بازار ازکفهای قیمتی
عارفه مشایخی: روز گذشته محصولات پتروشیمی در بورس کالای ایران در شرایطی عرضه شدند که یکشنبه جاری قیمت پایه تمامی محصولات طبق پیش بینیهای صورت گرفته پا در مسیری صعودی گذاشته و روند افزایشی را دنبال کردند. یکی از مهمترین دلایل این افزایش، رسیدن قیمتهای جهانی محصولات پتروشیمی به کف بود. به این معنا که کاهش قیمتی بیش از این برای این محصولات وجود ندارد و نمیتوان انتظار قیمتهای پایین تر را برای این گروههای کالایی متصور شد. از طرف دیگر قیمت نفت یکی از عوامل تاثیر گذار در قیمت مواد اولیه محصولات پایه پتروشیمیها است و باید افزایش بهای این کالای استراتژیک را در افزایش قیمتهای جهانی محصولات پتروشیمی دخالت داد.
عارفه مشایخی: روز گذشته محصولات پتروشیمی در بورس کالای ایران در شرایطی عرضه شدند که یکشنبه جاری قیمت پایه تمامی محصولات طبق پیش بینیهای صورت گرفته پا در مسیری صعودی گذاشته و روند افزایشی را دنبال کردند. یکی از مهمترین دلایل این افزایش، رسیدن قیمتهای جهانی محصولات پتروشیمی به کف بود. به این معنا که کاهش قیمتی بیش از این برای این محصولات وجود ندارد و نمیتوان انتظار قیمتهای پایین تر را برای این گروههای کالایی متصور شد. از طرف دیگر قیمت نفت یکی از عوامل تاثیر گذار در قیمت مواد اولیه محصولات پایه پتروشیمیها است و باید افزایش بهای این کالای استراتژیک را در افزایش قیمتهای جهانی محصولات پتروشیمی دخالت داد. بررسی بازار طلای سیاه نشانگر این موضوع است که این کالا طی هفته جاری رشد ۸/ ۵ درصدی داشته و به عقیده بسیاری از تحلیلگران آمار کاهش شمار دکلهای حفاری نفت آمریکا و تقاضای قویتر از سوی چین از جمله مهمترین علل وقوع این اتفاق بوده است.
در طرف دیگر برخی کارشناسان عقیده دارند نفت در حال نزدیک شدن به نقطه عطف تحولات خود است. از نگاه این کارشناسان «باوجود زمزمههای کمرنگ شدن نقش نفت در تامین انرژی، نیاز به نفت هیچگاه از بین نخواهد رفت و عوامل بنیادین بازار در حال آماده شدن برای متعادل شدن بازار در نیمه دوم سال هستند.» از دیگر سو شروع روند کند شدن رشد تولید نفتخام در آمریکا و کسب درآمد بیشتر از سوی اوپک (پس از اجرای طرح کاهش تولید) از جمله عواملی هستند که احتمال تداوم پایبندی کشورهای عضو و غیرعضو اوپک به تعهد کاهش تولید تا ماه مارس ۲۰۱۸ را افزایش داده و چشمانداز نیمه دوم سال ۲۰۱۷ را برای نفت روشنتر میکند.به این ترتیب طی هفته گذشته نفتا با ۷۲/ ۵ درصد رشد، در لحظه تنظیم این گزارش با قیمت ۴۲۰ دلار و ۲۱ سنت معامله شد که نویدبخش افزایش بیشتر قیمتها در رده محصولات پتروشیمی داخلی و جهانی است. دلار هم بهعنوان دومین اهرم تعیینکننده قیمتهای پایه محصولات پتروشیمی روندی افزایشی را دنبال کرده و این عامل هم تاثیر خود را بر افزایش قیمتهای محصولات پتروشیمی میگذارد. با این تفاسیر انتظار داریم روزهایی جذاب برای معاملات محصولات پلیمری در تالار نقرهای رقم بخورد.
بازار آزاد
رشد قیمتهای پایه را میتوان سیگنالی مهم در بازار آزاد پلیمرها به شمار آورد؛ به گونهای که رفتار قیمتی اکثر گریدها به سمت رشد نرخ متمایل شده و شواهدی از رونق انتظاری در این بازار قابل پیش بینی است. البته این در حالی است که تمامی گریدها نتوانستند خود را با این افزایش و جهش قیمتی هماهنگ کرده ولی تغییر فاز قیمتی خود سیگنالی است که نشان میدهد بازار به رشد پیش روی نرخها در بورس کالا روی خوش نشان داده و همچنین شرایط برای افزایش حجم معاملات در روزهای آینده فراهم شده است. بهبود حجم تولید در صنایع پایین دستی، کاهش موجودی انبارهای واحدهای تولیدی، تقویت ساز و کارهای معاملاتی و انتظار برای افزایش بیشتر عرضه و تقاضا مواردی است که در شرایط فعلی پتانسیل خودنمایی پیدا کرده است.
نگاهی به تالار نقره ای
دیروز در تالار بورس کالای ایران۴۷هزار و۴۳۸تن تقاضا در مقابل۴۹هزارو۳۴۸تن عرضه قرار گرفت و دست آخر۳۲هزار و۷۳۰ تن محصول مورد معاملهگرفت. پلی اتیلن ترفتالات بطری یکی از کالاهای جذاب روز گذشته به شمار میآید که با عرضهای ۶۱۶ تنی در مقابل تقاضایی ۲ هزار و ۶۸۴ تنی قرار گرفت و دست آخر با اختلاف قیمتی در حدود ۲۰۰ تومان با قیمت نهایی در حدود ۳ هزار و ۶۰۰ تومان کار خود را در بازارهای معاملات به پایان رساند. فرارسیدن گرمترین ماه سال از جمله مهمترین دلایل این افزایش تقاضا است. با گرم شدن هوا استفاده از نوشیدنی و آب آشامیدنی بیشتر شده و این امر سبب میشود که بطریهای بیشتری مورد استفاده قرار گیرد و تقاضا برای پلیاتیلن ترفتالات بطری زیادتر شود. از دیگرکالاهای جذاب روز گذشته میتوان به S۶۵ و PVCها اشاره کرد که این محصول پتروشیمی اروند با تقاضای ۲ هزار و ۸۰ تنی در مقابل عرضهای یک هزار و ۲۰۰ تنی قرار گرفت و دست آخر با قیمت نهایی ۳ هزار و ۱۰۰ تومان کار خود را در تالار نقرهای به پایان رساند. البته پتروشیمی بندر امام و اروند این محصول خود را بهصورت سلف فروختند.
ارسال نظر