جوابیه - ۲۰ بهمن ۹۵
شرکت ملی گاز با اشاره به درج مطلبی در صفحه ۱۴ روزنامه«دنیای اقتصاد» با عنوان «تلههای سیاستی برای صنایع بالادستی»، درخصوص قطع گاز پتروشیمیها جوابیهای به دفتر روزنامه ارسال کرده که در ادامه میآید: «همزمان با بالا رفتن بیسابقه مصارف گاز طبیعی در بخش خانگی طی چند روز گذشته و بهصورت اضطراری، شرکت ملی گاز ایران پس از هماهنگی با شرکت ملی صنایع پتروشیمی و مجتمعهای پتروشیمی و با اعلام قبلی برای آمادهسازی شرایط آنها اقدام به قطع یا محدود کردن خوراک و سوخت برخی واحدهای پتروشیمی کرد و هماکنون نیز بلافاصله پس از پایداری گاز در مناطق سردسیر کشور به مرور ارسال گاز به پتروشیمیها مجددا آغاز شده است و طی روزهای آینده کلیه پتروشیمیها مجددا به شبکه وصل و مصرف پتروشیمیها به حداکثر خواهد رسید.
شرکت ملی گاز با اشاره به درج مطلبی در صفحه ۱۴ روزنامه«دنیای اقتصاد» با عنوان «تلههای سیاستی برای صنایع بالادستی»، درخصوص قطع گاز پتروشیمیها جوابیهای به دفتر روزنامه ارسال کرده که در ادامه میآید: «همزمان با بالا رفتن بیسابقه مصارف گاز طبیعی در بخش خانگی طی چند روز گذشته و بهصورت اضطراری، شرکت ملی گاز ایران پس از هماهنگی با شرکت ملی صنایع پتروشیمی و مجتمعهای پتروشیمی و با اعلام قبلی برای آمادهسازی شرایط آنها اقدام به قطع یا محدود کردن خوراک و سوخت برخی واحدهای پتروشیمی کرد و هماکنون نیز بلافاصله پس از پایداری گاز در مناطق سردسیر کشور به مرور ارسال گاز به پتروشیمیها مجددا آغاز شده است و طی روزهای آینده کلیه پتروشیمیها مجددا به شبکه وصل و مصرف پتروشیمیها به حداکثر خواهد رسید. همچنین تزریق اتان به خط سراسری برای استفاده در بخش خانگی کاملا تکذیب شده و یادآور میشود به دلیل بروز مشکلی که در یکی از واحدهای پالایشگاه فازهای ۲ و ۳ پارس جنوبی به مدت حدود ۱۲ ساعت بهوجود آمد، به ناچار تولید از یکی از سکوهای این فازها نیز متوقف و در این مدت گاز ارسالی به پتروشیمی پارس برای تولید اتان قطع شد.
لازم به ذکر است که گاز غنی دریافتی در پالایشگاه دوم پارس جنوبی (۲ و ۳) به پتروشیمی پارس برای جداسازی اتان ارسال شده و متان آن از پتروشیمی پارس دریافت میشود. در این ۱۲ ساعت به میزان حدود یکچهارم از ظرفیت این فازها گاز کمتری تولید شده و در نتیجه گاز کمتری نیز برای استحصال اتان به پتروشیمی پارس تحویل شده و این موضوع هیچ ارتباطی با سرمای هوا یا تزریق اتان به شبکه سراسری نداشته است. همچنین میزان گاز تحویلی به پتروشیمیها از سال ۹۲ با افزایش تولید گاز از ۶/ ۳۵ میلیون مترمکعب در روز به ۶/ ۴۲ میلیون مترمکعب در روز با ۲۰ درصد رشد رسیده است و محدودیت کامل عرضه گاز به پتروشیمیها از حدود ۲ ماه در سال ۱۳۹۲ بدون محدودیت در سال ۹۴ رسیده است. در سالجاری نیز به دلیل سرمای بیسابقه تنها محدودیت کمی برای بخشی از پتروشیمی برای مدت کمتر از یک هفته ایجاد شده است. مزید استحضار عموما قرارداد صنایع با شرکت ملی گاز ایران برای مدت ۱۰ ماه تامین خوراک و برای ۸ ماه تامین سوخت است و در خارج از زمان مذکور، شرکت ملی گاز میتواند در شرایط خاص و اضطراری نسبت به محدود یا قطع کردن گاز ارسالی اقدام کند. لذا درج تیتر و تعابیری مانند تلههای سیاستی برای صنایع بالادستی که در گفتوگو با دبیرکل محترم انجمن صنعت پتروشیمی کشور مطرح و در صفحه ۱۴ آن روزنامه محترم در روز دوشنبه مورخ ۱۸/ ۱۱/ ۹۵ درج شده صحیح و منصفانه نبوده و مطابق با آمار و مستندات موجود نمیباشد.»
ارسال نظر