چالش بنادر ایالات متحده برای صادرات محصولات پتروشیمی
بنادر ایالات متحده برای افزایش صادرات محصولات پتروشیمی از آمادگی برخوردار نیستند و این امرسبب نگرانی تولیدکنندگان صنایع پتروشیمی در آمریکای شمالی شده است. به گزارش «نیپنا» اگر چه دومین بندر بزرگ صادرات پتروشیمی جهان در هیوستون ایالت تگزاس حدود ۷۵ درصد از کل صادرات پلی اتیلن ایالات متحده را به خود اختصاص داده است؛ اما به نظر میرسد با روی کار آمدن واحدهای کراکر اتان جدید و مجتمعهای تولید مشتقات مرتبط با آنها در سال جاری میلادی، زیرساختهای بنادرآمریکا فاصله زیادی با ظرفیت لازم برای پاسخگویی به نیازهای موجود در زمینه حمل و نقل بینالمللی محصولات پتروشیمی تولیدی در ایالات متحده دارد.
بنادر ایالات متحده برای افزایش صادرات محصولات پتروشیمی از آمادگی برخوردار نیستند و این امرسبب نگرانی تولیدکنندگان صنایع پتروشیمی در آمریکای شمالی شده است.به گزارش «نیپنا» اگر چه دومین بندر بزرگ صادرات پتروشیمی جهان در هیوستون ایالت تگزاس حدود ۷۵ درصد از کل صادرات پلی اتیلن ایالات متحده را به خود اختصاص داده است؛ اما به نظر میرسد با روی کار آمدن واحدهای کراکر اتان جدید و مجتمعهای تولید مشتقات مرتبط با آنها در سال جاری میلادی، زیرساختهای بنادرآمریکا فاصله زیادی با ظرفیت لازم برای پاسخگویی به نیازهای موجود در زمینه حمل و نقل بینالمللی محصولات پتروشیمی تولیدی در ایالات متحده دارد.بنادر آمریکا در حال حاضر نیز با مشکلات ترافیکی دست و پنجه نرم میکنند.
برایان وایلی، مدیر تدارکات بینالمللی شرکت Ascend Performance Materials که از تولیدکنندگان و عرضهکنندگان مهم محصولات شیمیایی، انواع فیبر و پلاستیک مستقر در هیوستون به شمار میرود؛ عنوان کرد: چالشهای اصلی شامل انتقال صحیح کانتینرها به اسکله مربوطه در زمان معین و هماهنگسازی زمان عملیات بنادر و مجتمعهای تولید محصولات پتروشیمی است.وی افزود: شرکت ما به لطف تسهیل انتقال کانتینرهای خالی به بنادر نیواورلئان و موبایل بهوسیله بارج، توانسته است حجم صادرات قابل ملاحظهای از طریق این بنادر داشته باشد. وایلی خاطرنشان کرد: استراتژی ما بهرهوری از بنادر با مشکلات ترافیکی کمتر است.با این حال جان موزلی، مدیر ارشد توسعه تجارت بندر هیوستون، ادعاها در مورد مشکلات ترافیکی در این بندر را رد میکند.
موزلی در بازدید اخیر خود از پایانههای کانتینری بندر عنوان کرد: ما آماده موج جدید صادرات محصولات رزینی هستیم و عملیات مربوط به ارتقا و تجهیز اسکله و جرثقیلها در جریان است. همچنین یک تاسیسات بستهبندی رزین قرار است تا پایان سال ۲۰۱۷ میلادی راهاندازی شود.در ماه دسامبر سال گذشته میلادی بندر ساوانا در ایالت جورجیا تعداد جرثقیلهای کانتینربر خود را به مجموع ۲۶ عدد یعنی یک دستگاه بیشتر از ۲۵ جرثقیل موجود در ترمینالهای Bayport و Barbours Cut بندر هیوستون افزایش داد. چهار جرثقیل اضافه شده به این بندر در مجموع هزینهای معادل ۶۰ میلیون دلار در بر داشتهاند. همچنین شرکتهای بستهبندی رزین و توزیعکنندگانی نظیر شرکت A&R Bulk-Pak مستقر در ایالت نیوجرسی و SeaPac در منطقه موبیل (Mobile) ایالت آلاباما در حال اجرای طرحهای توسعهای در داخل یا نزدیکی بندر چارلستون در کارولینای جنوبی هستند. از سوی دیگربندر نیواورلئان در ایالت لوئیزیانا نیز در حال افزایش تعداد جرثقیلهای کانتینربر و ظرفیت بستهبندی رزین خود است. از طرفی این بندر به تازگی و با هدف افزایش ظرفیت بارگیری برای صادرکنندگان، تعداد زیادی کانتینر جدید سفارش داد که بارج حامل آن از ممفیس و از طریق رودخانه میسیسیپی در حال انتقال این محموله به بندر است. شرکتهای ارائهدهنده خدمات بارج و کانتینر نیز در حال افزایش فعالیتهای خود در بنادری با برنامههای توسعهای مشابه هستند.
برای مثال شرکت Seacor AMH در سال ۲۰۱۵ میلادی انتقال کانتینر بهوسیله بارج را در مسیر آبی تنسی- تامبیگبی (Tennessee-Tombigbee Waterway) آغاز کرد. مسیر آبی یادشده رودخانه تنسی را به رود تامبیگبی در ایالت آلاباما وصل میکند. رود تامبیگبی به خلیج موبیل که بندر موبیل در کرانه آن قرار دارد، میریزد. از حدود یک سال پیش این شرکت ارائه این سرویس بین شهر باتون روژ (Baton Rouge) ایالت لوئیزیانا و بندر نیواورلئان را آغاز کرد. موضوعی که به تسهیل حملونقل، رفع موانع صادرات پلی وینیل کلراید (PVC) و آمادهسازی این بندر برای افزایش ظرفیت صادرات پیشبینیشده کمک شایانی کرد.جنین منصور، مدیر بازاریابی بندر نیواورلئان عنوان کرد: بخش عمده رشد صادرات ما به محصولات رزینی مربوط میشود. فعالان صنعت پتروشیمی، شرکتهای کرایهدهنده کشتیهای حملونقل، شرکتهای ارائهدهنده خدمات کشتیرانی و مقامات بندر هیوستون معتقدند که ترافیک محصولات شیمیایی در این بندر بسیار فشرده است. بندر هیوستون بهعنوان بزرگترین بندر صادرات پتروشیمی ایالات متحده با در اختیار داشتن یک کانال کشتیرانی ۵۲ مایلی، محل استقرار دومین مجموعه پتروشیمی بزرگ جهان به شمار میرود و دومین بندر دارای ارتباط مستقیم با روتردام در هلند است.
ارسال نظر