گروه بنگاه‌ها - مدیر عامل فولاد مبارکه اصفهان گفت: ظرفیت فولادسازی کشور تا پایان سال ۱۳۹۱ به رقم ۲۰ میلیون تن رسید که این میزان در مقایسه با شروع برنامه چهارم توسعه رشد ۱۰۰ درصدی را نشان می‌دهد. محمد مسعود سمیعی نژاد دیروز در گفت‌وگو با ایرنا اظهار کرد: سیاست تولید فولاد کشور در چارچوب برنامه سوم توسعه (۸۳ - ۱۳۷۹) دستیابی به ظرفیت تولید ۲۰ میلیون تن بود، اما در آغاز برنامه چهارم توسعه ظرفیت این بخش ۱۰ میلیون تن بوده است که آمار مذکور نشان می‌دهد، عقب ماندگی در این بخش از برنامه سوم توسعه ناشی می‌شود.

سمیعی نژاد تصریح کرد: بر اساس برنامه‌‌ریزی به عمل آمده در چارچوب چهارمین برنامه توسعه کشور (۸۸ - ۱۳۸۴) افزایش ظرفیت تولید فولاد کشور هدف‌گذاری شد و اکنون واحدهای فولادسازی ایران در مجموع ظرفیت تولید ۲۰ میلیون تن فولاد را دارند. وی افزود: برنامه مجتمع فولاد مبارکه در سه حوزه (مبارکه، سبا و فولاد هرمزگان) تا پایان سال ۱۳۹۳ حدود ۱۲ میلیون تن هدف‌گذاری شده و برای دستیابی به این مهم سه هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری می‌شود.

به گفته مدیر عامل مجتمع فولاد مبارکه، اکنون روند پیشرفت فیزیکی برای تحقق ظرفیت مذکور ۳۰ تا ۹۰ درصد است و در پایان سال ۹۳ این برنامه تکمیل خواهد شد. وزارت صنعت، معدن و تجارت پیش از این اعلام کرده بود که دستیابی به ظرفیت تولید ۵۵ میلیون تن فولاد در چارچوب سند افق ۱۴۰۴ برنامه‌‌ریزی شده است. تولید فولاد خام ایران در ماه گذشته میلادی (مارس ۲۰۱۳) با رشد ۳/۱۴ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته به یک میلیون و ۳۳۰ هزار تن رسید.

انجمن جهانی فولاد(WSA) در تازه‌ترین گزارش خود تولید فولاد خام ایران را در سه ماه گذشته سال جاری میلادی، سه میلیون و ۶۴۰ هزار تن اعلام کرد که این میزان نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۱۲ میلادی که رقم سه میلیون و ۶۲۶ هزار تن بود، افزایشی به میزان ۴/۰ درصدی را نشان می‌دهد.

سمیعی نژاد با بیان اینکه، فولاد مبارکه در سال گذشته از سهم افزون بر ۱۴ میلیون تنی تولید فولاد خام کشور سهم ۵۰ درصدی داشت، گفت: انتظار می‌رود با هدف راهبردی در این واحد صنعتی تا سقف تولید ۲۵ میلیون تن فولاد در کشور، فولاد مبارکه سهم ۴۵ درصدی را به خود اختصاص دهد.

وی یادآور شد: سال ۲۰۱۲ میلادی جایگاه ایران به عنوان یک کشور تولید‌کننده فولاد از رتبه ۱۷ به ۱۵ رسید که ۸۹ درصد عامل این ارتقای جایگاه کشور، ناشی از افزایش تولید در مبارکه بوده است. مدیر عامل مبارکه خاطر نشان کرد: عرضه ۵/۶ میلیون تن محصول مبارکه در سال گذشته به بازار، رشد ۱۵ درصدی را نسبت به برنامه پیش‌بینی شده برای سال ۱۳۹۱، نشان می‌دهد و به این ترتیب نیاز انواع مصرف‌کنندگان از جمله خودرو سازان، صنایع خانگی، لوله و پروفیل، بسته‌بندی و غیره تامین شد.