گروه بورس کالا - طیبه شهبازی: کارشناسان معتقدند: طلای جهانی که این روزها نوسانات قیمت آن بر بازار قراردادهای آتی سکه بیش از گذشته تاثیرگذار است، جان دوباره‌ای گرفته و تصمیم به سیر در کانال صعودی دارد. روز گذشته نیز قیمت جهانی طلا اندکی افزایش پیدا کرد. موثرترین پارامتر این افزایش قیمت، بالا رفتن تقاضا در بازارهای جهانی برای شمش و سکه طلا بوده است. افزایش قیمت‌ها در معاملات آتی طلای نیویورک نیز از پیش‌بینی تداوم روند افزایشی در آینده حکایت دارد. از سوی دیگر در برخی کشورهای آسیایی از جمله هند، اعیادی در راه است که تقاضا برای طلا را مجددا افزایش خواهد داد. البته در اواخر هفته گذشته آمارهایی از رشد تولید ناخالص داخلی آمریکا نیز منتشر شد که کمتر از میزان پیش‌بینی شده بود و این مساله باعث افت ارزش دلار شد و در افزایش قیمت جهانی طلا بی‌تاثیر نبود.

در همین خصوص به اعتقاد یکی از تحلیلگران بانک اچ‌اس‌بی‌سی، تمایل خرید طلا از سوی بانک‌های مرکزی بیشتر شده است و در این بین بانک‌های مرکزی کشورهای در حال توسعه بیشترین مشتری این کالا هستند و به نظر می‌رسد، طلا دوباره به چرخه اقتصادی بازگشته است. پیش‌بینی اغلب کارشناسان بازار برای روزهای آینده از قیمت طلا افزایشی است. این در حالی است که برخلاف هفته‌های گذشته که گمانه‌زنی‌ها از سقوط طلا به کانال ۱۲۰۰ دلار خبر می‌دادند، پیش‌بینی‌های جدید حتی حاکی از قرار گرفتن طلای جهانی، در کانال ۱۵۰۰ دلار در آینده است.

برخی تحلیلگران، اما همچنان بر این باورند که روند فعلی بازارهای جهانی را نمی‌توان به حساب صعود اونس گذاشت و تنها می‌توان گفت که بازارهای جهانی نیز در حال اصلاح قیمت‌ها هستند، که در اثر افزایش تقاضا برای خرید به وجود آمده است.

اما رکود تا حدودی از بازارهای داخلی رخت بربسته و بازار نقدی سکه و طلا به نسبت روزهای قبل، جان تازه‌ای گرفته است که یکی از دلایل افزایش حجم مبادلات در بازار آزاد، می‌تواند به مناسبت عید چهارشنبه هفته جاری (میلاد حضرت زهرا (س) )باشد.

روز گذشته در بازارهای داخلی، بر خلاف بازارهای بین‌المللی، قیمت انواع سکه و دلار با کاهش مواجه شد. یکی از مهم‌ترین دلایل افت قیمت دلار، صحبت‌های معاون رییس جمهور در تکذیب خبر حذف ارز مرجع و همچنین تکذیب هر گونه تعیین نرخ ۲۴۵۰ تومانی دلار از سوی کمیسیون تلفیق مجلس بود. از سوی دیگر به گفته برخی فعالان بازار، به نظر می‌رسد بازار مجددا به اصلاح قیمت‌ها روی آورده است. از طرفی شایعاتی در مورد ورود حجم زیادی طلا به بازار در هفته جاری به گوش می‌رسد؛ طلایی که در هفته‌های قبل به دلیل تفاوت قیمت‌ها در داخل و خارج از کشور، به داخل قاچاق شده بود و انتظار می‌رفت که هفته گذشته به بازار تزریق شود که البته این طور نشد.

بازار آتی سکه، اما روز گذشته تا حدودی به تبع بازار نقدی با کاهش مواجه شد و فروشنده بود. به گفته یکی از کارگزاران این بازار، خبرهای خوشبینانه‌ای از دور بعدی مذاکرات ایران و ۱+۵ به گوش می‌رسد و با توجه به صحبت‌های وزیر امور خارجه کشورمان، به نظر می‌آید طرف ایرانی برای از سرگیری مذاکرات مشتاق است. همین خبرها موجب شده است تا معامله‌گران بازار آتی سکه، روند قیمتی بازار را برای روزهای آینده، کاهشی پیش‌بینی کنند و بازار آتی از تب و تاب صعود تا حدودی باز بماند.

از سوی دیگر اختلاف بین سررسیدهای سکه‌های آتی نیز روز گذشته نهایتا به ۳۰ هزار تومان می‌رسید که همین امر نشان می‌داد که بازار انتظاری از افزایش قیمت در آینده ندارد. روز گذشته بازار معاملات آتی سکه بورس کالا، با نوسان اندکی همراه بود که با توجه به روندی که این بازار در چند روز اخیر پیش گرفته است، می‌توان گفت: در حال حاضر مهم‌ترین پارامتر موثر بر معاملات در این بازار، تغییرات جهانی قیمت طلا است؛ چراکه روز گذشته با تعطیلی بازارهای بین‌المللی، بازار سکه آتی نیز شاهد نوسانات اندکی در محدوده زیر منفی ۲ درصد بود. همین امر نشان می‌دهد با توجه به سمت و سویی که بازار نقدی سکه و طلا در هفته‌های گذشته بر خلاف بازارهای جهانی در پیش گرفته بود، بازار قراردادهای آتی سکه، منطقی‌تر از بازار نقدی انتخاب مسیر می‌کند. دیروز سکه سررسید اردیبهشت با کاهش

۵۲/۱ درصد، سررسید خرداد با کاهش ۳۱/۱ درصد و سکه سررسید تیرماه با افت ۴۵/۱ درصدی، به ترتیب در محدوده (پایین‌ترین و بالاترین قیمت) یک میلیون و۳۶۱ هزار تا یک میلیون و۳۷۷ هزار تومان، سررسید خرداد در محدوده یک میلیون و ۳۹۳ هزار تا یک میلیون و ۴۰۸ هزار تومان و سکه سررسید تیرماه در محدوده یک میلیون و ۴۲۵ هزار تا یک میلیون و

۴۴۱ هزار تومان معامله شد.