ظرفیت تولید مبارکه امسال از ۱۰ میلیون تن فراتر میرود
گروه بنگاهها: با ورود ماشین ریختهگری شماره۵ به میزان۸/ ۱میلیون تن به ظرفیت تولیدی مجتمع فولاد مبارکه اضافه خواهد شد و در نتیجه با احتساب فولاد هرمزگان، فولاد سبا و توسعه ظرفیت فولاد سبا، ظرفیت گروه فولاد مبارکه به هدف نهایی ۳/ ۱۰ میلیون تن تا پایان سال خواهد رسید. بهرام سبحانی مدیرعامل فولاد مبارکه در نشست خبری با اعلام این مطلب و با اشاره به اینکه در سیاستهایی که برای مجتمع در نظر گرفته شده قرار بر این شد تا در اولویت نخست خوراک مجموعه را تامین کنیم، گفت: این در حالی بود که برخی معادن ما به دلیل ساخت مجتمع فولاد، مصرفکننده تولیدات معادن خود بودند به همین دلیل در سنگان سرمایهگذاری کردیم.
گروه بنگاهها: با ورود ماشین ریختهگری شماره۵ به میزان۸/ ۱میلیون تن به ظرفیت تولیدی مجتمع فولاد مبارکه اضافه خواهد شد و در نتیجه با احتساب فولاد هرمزگان، فولاد سبا و توسعه ظرفیت فولاد سبا، ظرفیت گروه فولاد مبارکه به هدف نهایی ۳/ ۱۰ میلیون تن تا پایان سال خواهد رسید.بهرام سبحانی مدیرعامل فولاد مبارکه در نشست خبری با اعلام این مطلب و با اشاره به اینکه در سیاستهایی که برای مجتمع در نظر گرفته شده قرار بر این شد تا در اولویت نخست خوراک مجموعه را تامین کنیم، گفت: این در حالی بود که برخی معادن ما به دلیل ساخت مجتمع فولاد، مصرفکننده تولیدات معادن خود بودند به همین دلیل در سنگان سرمایهگذاری کردیم.
وی افزود: در فاز دوم توسعههای افقی و افزایش ظرفیت را در نظر گرفتیم و در ادامه این مسیر سعی در کیفیسازی محصول کردیم. سبحانی گفت: فولاد مبارکه بزرگترین تولیدکننده ورقهای فولادی خاورمیانه و شمال آفریقا است و در تولید آهن اسفنجی نیز نظیر جهانی ندارد؛ چراکه سالانه ۱۲ میلیون تن آهن اسفنجی تولید میکنیم که بر این اساس در تولید ناخالص داخلی سهم یکدرصدی و در بخش صنعت سهم ۵درصدی را به خود اختصاص دادهایم.مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه اصفهان با بیان اینکه ۲۵۰۰ شرکت زیر مجموعه این شرکت هستند و بیش از ۸۴ درصد نیاز این شرکت از مواد اولیه داخلی تامین میشود، گفت: حدود هزار کارخانه از محصولات فولاد مبارکه بهصورت مستقیم استفاده میکنند که میتوان به صنایع خودرو و لوازم خانگی به عنوان مهمترین مصرفکنندهها اشاره کرد.
سبحانی با اشاره به اینکه سه مجموعه فولاد سبا، هرمزگان و سفید دشت تحت نظارت فولاد مبارکه کار میکنند، تصریح کرد: در حال حاضر ظرفیت تولیدی ما ۴/ ۵ میلیون تن است که پس از وارد مدار شدن ماشین ریختهگری شماره ۵ این میزان ۸/ ۱ میلیون تن افزایش پیدا میکند.به گفته وی این بخش توسط معاون اول رئیسجمهوری افتتاح میشود البته در مرز افغانستان نیز در حال احداث مجموعه گندلهسازی هستیم که سالانه ۵ میلیون تن گندله تولید میکند.وی با بیان اینکه طبق برنامهریزی انجام شده برای مجموعههای خود در بخش گندلهسازی ۳درصد از برنامه ۶ ماهه سال جاری جلو هستیم گفت: همین موضوع در بخش تختال با یک درصد، کلاف سرد با ۱۶ درصد جلوتر اما در بخش آهن اسفنجی ۲درصد از برنامه عقب هستیم.مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه اصفهان با اشاره به اینکه ۳۵۰ هزار نفر بهطور مستقیم و غیرمستقیم در بخشهای وابسته به این مجموعه مشغول کار هستند، گفت: ۱۳ هزار و ۱۵۰ نفر در مجتمع فولاد، ۹۲۰ نفر در فولاد سبا، یکهزار و ۶۷۳ نفر در فولاد هرمزگان به شکل مستقیم مشغول فعالیت هستند.
سبحانی با اشاره به اینکه فولاد مبارکه ۵۰ درصد فولاد کشور را تامین میکرده و قصد دارد تا سال ۱۴۰۴، این آمار را در همان ۵۰درصد نگه دارد، ادامه داد: ایستگاه گاززدایی، ایستگاه سولفورزدایی، بریکتسازی شهید خرازی و واحد تولید آب دمین از پروژههای بهرهبرداری شده در سال ۹۵ بوده که این اتفاقات در راستای توسعه عمودی و افقی و افزایش کیفیت و ظرفیت فولاد انجام شده است. وی با اشاره به پروژههای در حال احداث تصریح کرد: ماشین ریختهگری شماره ۵، توسعه زیرسقف فولادسازی، توسعه زیرسقف فولاد سبا، کورههای آهک کلسینه، کنسانتره آهن سنگان، گندلهسازی سنگان، انباشت و برداشت و احیای مستقیم فولاد سفید دشت، نیروگاه مقیاس کوچک سبا، شبکه تصفیه فاضلابشهری مبارکه و لنجان، فولادسازی، ریختهگری و نورد پیوسته فولاد سفید دشت، نوردگرم ۲ و توسعه فولاد هرمزگان از پروژهها و طرحهای در حال احداث مجتمع فولاد مبارکه است.
سبحانی با اشاره به استفاده از پساب به جای آب زایندهرود در کارخانه افزود: طبق تفاهم با شرکت آبفای اصفهان قرار شد شبکه فاضلاب مبارکه و شهرهای اطراف توسط فولاد جمعآوری و در فولاد مبارکه استفاده شود، این میزان ۴۵۰ لیتر بر ثانیه خواهد بود. وی درباره فروش محصولات فولاد مبارکه گفت: ۱۶ درصد محصولات سرد، ۶ درصد تختال، ۶ درصد محصولات روکشدار و ۷۴ درصد محصولات گرم بوده است.وی افزود: از این میزان تولیدات در ۷ ماه سالجاری ۳۲ درصد محصولات صادر و ۶۸ درصد در داخل مصرف شده، این در حالی است که سال گذشته ما ۶۵ درصد مصرف داخل و ۳۵ درصد صادرات داشتهایم. مدیرعامل فولاد مبارکه تاکید کرد: از ابتدای راهاندازی فولاد مبارکه تاکنون ۳۷ میلیارد دلار فروش محصولات این کارخانه بوده که ۷۲ میلیون تن در داخل و ۱۷ میلیون تن در خارج کشور فروش فولاد این کارخانه بوده است.
سبحانی گفت: نگاه به آمار صادرات ۷ ماهه سالجاری نشان میدهد که ما ۵۷ درصد از محصولات خود را به اروپا صادر کردهایم پس از آن ۳۸ درصد به خاورمیانه و ۸ درصد هم به خاور دور صادر کردهایم، این در حالی است که ۶/ ۸۳ درصد تجهیزات قطعات و مواد این کارخانه از داخل تهیه شده است. وی درباره ورزشگاه نقشجهان تاکید کرد: انتظار ۲۲ ساله برای این ورزشگاه به پایان رسید. هنگامی که این پروژه به فولاد مبارکه سپرده شد ما برآورد هزینه ۳۰ میلیارد تومانی برای آن کردیم و امروز همین حدود برای آن هزینه کردهایم، البته شرط فولاد مبارکه برای ورود به این پروژه،مدیریت این پروژه بود، در روند تکمیل نیز مشکلاتی وجود داشت.
وی افزود: در قراردادی که با اداره کل ورزش و جوانان بسته شد، این ورزشگاه ۲۰ تا ۳۰ سال در اختیار فولاد مبارکه قرار میگیرد که باید دانست هزینههای این ورزشگاه فارغ از بودجه باشگاه سپاهان است. مدیرعامل فولاد مبارکه گفت:ما در ابتدا ۶/ ۱۶ درصد از آب رودخانه استفاده میکردیم ولی امروز میزان مصرف آب ما به ۳۳/ ۵ درصد کاهش پیدا کرده است. سبحانی درباره برخی اعتراضات سندیکای لوله پروفیل کشور به این شرکت گفت: سال گذشته قیمت فولاد به شدت افت کرد و ما باید پا به پای رقبا کاهش قیمت میدادیم اما اینکه در داخل این قیمت کاهش نیافت به این دلیل بود که در دیگر کشورها مولفههای تولید نیز کاهش یافت اما در کشور ما این اتفاق رخ نداد و امسال با تاخیر ۲۰ درصد تعرفه گذاشتیم.
وی درباره وضعیت صادرات خدمات فنی مهندسی این شرکت گفت: شرکت فنی و مهندسی فولاد مبارکه در راستای جمعآوری مهندسان باتجربه ۲ سال پیش افتتاح شد که پروژه ماشین ریختهگری نیز با دانش این مهندسان صورت گرفت و در تلاش هستیم تا این دانش را به دیگر کشورها صادر کنیم که در این راستا با یک کشور نیز رایزنی کردهایم. مدیرعامل شرکت فولادمبارکه گفت: ما در بحث رعایت استانداردهای ایمنی و محیط زیست بسیار سختگیر هستیم اما متاسفانه برخی از سیستمهای این مجموعه قدیمی هستند و یک جایی آسیبپذیر بود که مرگ دو همکار ما، موجب بازنگری در کل مجموعه قدیمی ما شد. سبحانی تاکید کرد: چرخ صنعت در ۶ ماه دوم در حال حرکت است و این موضوع قابل حس است و کشور رو به ساختوساز و توسعه پیش میرود. مصرف فولاد در کشورها یکی از شاخصههای توسعهیافتگی است و امروز این شاخص روی عدد سرانه ۳۰۰ کیلوگرم است، در حال حاضر در ایران مصرف سرانه ۲۳۷ کیلوگرم است. وی خاطرنشان کرد: پس از برجام یکسری توافقات انجام شد که برخی در حوزه فروش بود که صورت پذیرفته است و دیگری در مورد توسعه فولاد هرمزگان و همچنین نورد گرم فولاد مبارکه بود که کم کم به عقد قرارداد نزدیک هستیم.
ارسال نظر