در قالب طرح قیمت تضمینی صورت گرفت
عبور حجم معاملات جو دامی در بورس کالا از مرز یک میلیون تن
با اجرای موفقیت آمیز عرضه جو دامی تولیدی کشاورزان سراسر کشور در قالب طرح قیمت تضمینی در بورس کالا، معاملات این محصول طی سالجاری از مرز یک میلیون و ۲۰ هزار تن گذشت. به گزارش پایگاه خبری بورس کالای ایران در پی مصوبه اسفند ماه سال ۹۴ هیات دولت مبنی بر عرضه جو و ذرت کلیه استانهای کشور در بورس کالا در راستای اجرای ماده ۳۳قانون افزایش بهرهوری بخش کشاورزی، عرضه جو دامی استانهای مختلف در بورس کالا از اواخر فروردین ماه ۹۵ آغاز شد. بر همین اساس تا کنون بیش از یک میلیون و بیست هزار تن جو دامی در قالب این طرح به ارزش بیش از ۷ هزار میلیارد ریال در بورس کالا مورد معامله قرار گرفته است و بیش از ۵۵ هزار کشاورز موفق به فروش خود از این طریق شدهاند.
با اجرای موفقیت آمیز عرضه جو دامی تولیدی کشاورزان سراسر کشور در قالب طرح قیمت تضمینی در بورس کالا، معاملات این محصول طی سالجاری از مرز یک میلیون و ۲۰ هزار تن گذشت. به گزارش پایگاه خبری بورس کالای ایران در پی مصوبه اسفند ماه سال ۹۴ هیات دولت مبنی بر عرضه جو و ذرت کلیه استانهای کشور در بورس کالا در راستای اجرای ماده ۳۳قانون افزایش بهرهوری بخش کشاورزی، عرضه جو دامی استانهای مختلف در بورس کالا از اواخر فروردین ماه ۹۵ آغاز شد. بر همین اساس تا کنون بیش از یک میلیون و بیست هزار تن جو دامی در قالب این طرح به ارزش بیش از ۷ هزار میلیارد ریال در بورس کالا مورد معامله قرار گرفته است و بیش از ۵۵ هزار کشاورز موفق به فروش خود از این طریق شدهاند. این گزارش حاکی است، انبارهای پذیرش شده بورس کالا در سراسر کشور طی هفت ماه ابتدایی سال جاری بالغ بر یک میلیون و ۱۴۴ هزار تن جو دامی را از کشاورزان تحویل گرفتهاند که تاکنون یک میلیون و بیست هزار تن آن از طریق بورس کالا به فروش رفته و پول حاصل از فروش محصول جو دامی بیش از ۵۵ هزار کشاورز جو کار در سراسر کشور به حساب آنان واریز شده است.
پیشبینی میشود با اجرای کامل و حمایت دستگاههای مربوطه از این طرح در سالهای آینده مشکلات پرداخت مطالبات کشاورزان با استفاده از مکانیسم بورس کالا تا حدود زیادی برطرف میشود.نکته قابلتوجهی که درباره موضوع قیمت تضمینی وجود دارد این است که به گفته کارشناسان، جایگزینی قیمت تضمینی به جای خرید تضمینی میتواند حامی بزرگی برای کشاورزان باشد و پس از سالها خرید تضمینی محصولات کشاورزی کشاورزان کشور از سوی دولت که با بودجه و هزینههای سنگین همراه بوده و نوع قیمتگذاری، عملا باعث زیان کشاورزان، دولت، کاهش کیفیت، دلالی و مصرف غیربهینه شده است و بهطور یقین کشف قیمت محصولات کشاورزی در تابلوی بورس کالا، منافع کشاورزان، دولت و اقتصاد ملی را در برخواهد داشت.
ارسال نظر