پیشبینی بازار ظروف یکبار مصرف در تاسوعا و عاشورا
در بازار محصولات پتروشیمی شاهد بهبود بازار و تقویت ساز و کارهای معاملاتی هستیم هرچند که در بازار محصولات تولید شده از مواد اولیه مانند ظروف یکبار مصرف، التهابی فصلی را شاهد هستیم. به گزارش نیپنا، در معاملههای هفته گذشته بورس کالای ایران شاهد بودیم که حجم عرضه پلیمرها با ۵/ ۱۶ درصد رشد، به ۶۳ هزار و ۲۶۵ تن افزایش یافت که بالاترین حد از نیمه شهریورماه تاکنون است. با توجه به این افزایش عرضهها، حجم تقاضا نیز ۳۰درصد کاهش یافته که نشاندهنده بازگشت آرامش به این بازار با عقبنشینی تقاضای واسطهگری و سفتهبازی است.
در بازار محصولات پتروشیمی شاهد بهبود بازار و تقویت ساز و کارهای معاملاتی هستیم هرچند که در بازار محصولات تولید شده از مواد اولیه مانند ظروف یکبار مصرف، التهابی فصلی را شاهد هستیم. به گزارش نیپنا، در معاملههای هفته گذشته بورس کالای ایران شاهد بودیم که حجم عرضه پلیمرها با ۵/ ۱۶ درصد رشد، به ۶۳ هزار و ۲۶۵ تن افزایش یافت که بالاترین حد از نیمه شهریورماه تاکنون است. با توجه به این افزایش عرضهها، حجم تقاضا نیز ۳۰درصد کاهش یافته که نشاندهنده بازگشت آرامش به این بازار با عقبنشینی تقاضای واسطهگری و سفتهبازی است. با توجه به این موارد در نهایت حجم معامله پلیمرها در بورس کالا با ۱۹ درصد رشد روبهرو شده و به بیش از ۵۸ هزار تن بالغ شد.
این رقم که بالاترین حجم معامله پلیمرها از ابتدای خردادماه تاکنون به شمار میرفت را میتوان تاثیرگذاری افزایش حجم عرضهها، رشد قیمتهای پایه و وجود تقاضای موثر در صنایع پاییندستی به شمار میرود. این در حالی است که در هفته گذشته مخصوصا در ابتدای هفته پیش، قیمتها در بازار آزاد رشد چندانی را تجربه نکرده و با توجه به تعطیلات پیش رو در روزهای تاسوعا و عاشورا، چنین وضعیتی دقیقا با بهبود بنیادین بازار با محوریت صنایع مصرفکننده مترادف است. به نظر میرسد بازار پلیمرها پس از دهه محرم وضعیتی بهتر را شاهد باشد هرچند که هم اکنون نیز شرایط کلی در این بازار وضعیت مطلوبی را نشان میدهد.
بازار در دهه محرم
همان گونه که پیشتر به آن اشاره کردیم با نزدیکی به روزهای تاسوعا و عاشورا، التهاب در بازار ظروف یکبار مصرف به اوج خود خواهد رسید که از هماکنون نیز با ورود این بازار به التهابی محسوس، باز هم قیمت ظروف یکبار مصرف به سرعت در حال افزایش است. این در حالی است که رشد قیمتها بیشتر در بازار خرده فروشی محسوس بوده و با ورود به بازارهای عمده همچون برخی مناطق مشهور تهران همچون بازارهای مولوی، شوش و راه آهن، التهاب موجود با شدت کمتری خودنمایی میکند. در هر حال رشد تقاضا خود سیگنال مهمی برای افزایش قیمتها به شمار رفته و میرود بنابراین برخی از افزایش نرخها همچون سالهای قبل حالتی طبیعی و به عبارت سادهتر، وضعیتی مرسوم پیدا میکند.
در این میان با توجه به افزایش تعداد هیاتهای مذهبی در سال جاری و همچنین تلاش برای برگزاری بهتر این قبیل مناسبتها، تقاضا برای ظروف یکبارمصرف مخصوصا انواع با کیفیت آن، افزایش بیشتری پیدا کرده است اگرچه بعد از روز عاشورا، این التهاب به یک باره فرو میریزد. البته این التهاب تنها به بازار ظروف یکبارمصرف ختم نشده و شاهد افزایش قیمتها در بازار مواد غذایی نیز بودهایم. همان گونه که در گزارشهای پیشین به آن اشاره کرده بودیم در صورتی که هیاتهای مذهبی، مایحتاج مورد نیاز خود را روزهای قبل و از بازارهای مصرف اصلی تهیه کرده باشند، از این التهاب مصون ماندهاند و ظروف مورد نیاز خود را با قیمتهای بهتری تامین کردهاند.
ارسال نظر