قرارداد خرید تضمینی برق نیروگاه ۲۳۵ مگاواتی غدیر، بین ایمیدرو و هلدینگ برق و انرژی غدیر امضا شد.به گزارش روابط‌عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، این قرارداد بین رئیس هیات‌عامل ایمیدرو و اسماعیل خوش‌گفتار مدیر عامل هلدینگ برق و انرژی غدیر، به امضا رسید. در این برنامه مرتضی هاشم‌پور مجری طرح ایجاد زیربناهای لازم در معادن بزرگ و مناطق معدنی (وابسته به ایمیدرو) و تعدادی از اعضای هیات‌مدیره شرکت سرمایه‌گذاری غدیر‌ نیز حضور داشتند. طبق اسناد مبادله شده، ایمیدرو برق تولیدی نیروگاه هرمز (در دست احداث) را برای مدت ۲۰ سال خریداری می‌کند.

رئیس هیات‌عامل ایمیدرو پیش از امضای قرارداد فوق با ابراز خرسندی از احداث نیروگاه هرمز اظهار کرد: با ورود برق به شبکه، بخش قابل‌توجهی از نیاز صنایع مستقر در استان هرمزگان به خصوص منطقه ویژه صنایع معدنی و فلزی خلیج‌فارس تامین به انرژی برق خواهد شد. مهدی کرباسیان همچنین، حضور سرمایه‌گذار در چنین پروژه‌ای را سبب توسعه امور زیرساختی دانست و گفت: برق این نیروگاه باعث می‌شود آن دسته از شرکت‌هایی که زیرظرفیت،‌ مشغول فعالیت هستند، شرایط آسوده‌تری برای تولید داشته باشند.

طرحی با حضور سرمایه‌گذار آلمانی

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین از وجود سرمایه‌گذار خارجی در احداث نیروگاه سخن گفت و افزود: طرف ایرانی با یک شرکت آلمانی سرمایه‌گذاری در این پروژه را انجام می‌دهند که باید اذعان کرد، نخستین طرح در منطقه ویژه صنایع معدنی خلیج‌فارس است که با مشارکت سرمایه‌گذار خارجی ساخته می‌شود.

وی همچنین خبر داد که به تازگی مجوز افزایش ۲۵۰۰هکتار زمین منطقه خلیج‌فارس اخذ شده و زیرساخت‌های آن نیز در حال آماده‌سازی است. رئیس هیات‌عامل ایمیدرو درباره مزیت‌های مناطق جنوبی کشور گفت: ایمیدرو با ارائه زیرساخت‌ها در سواحل جنوبی، زمینه احداث و راه‌اندازی طرح‌های صنایع انرژی‌بر در این مناطق را فراهم آورده تا سرمایه‌گذاران مشکلی برای تامین آب نداشته باشند.اسماعیل خوش گفتار مدیر عامل هلدینگ برق و انرژی غدیر نیز در این مراسم گفت: پیش‌بینی می‌شود همزمان با اوج مصرف برق در تابستان ۹۶، شاهد ورود برق نیروگاه، به مدار باشیم.

وی تصریح کرد: چالش تامین برق منطقه با این نیروگاه برطرف می‌شود و البته باید پیش از راه‌اندازی طرح، گاز مورد نیاز پروژه نیز تامین شود. مرتضی هاشم‌پور مجری طرح ایجاد زیربناها و توسعه زیرساخت‌های معادن، صنایع معدنی ایمیدرو نیز به مشکلات فعال شدن طرح این نیروگاهی اشاره کرد و گفت: در دی ماه سال ۹۲ و در اوج تحریم‌ها فعالیت این طرح آغاز شد، اما مسائل آن روزها سبب‌کندی در اجرای پروژه شد. وی افزود: با انجام تعهدات سرمایه پذیر و همچنین سرمایه‌گذار، از دی ماه سال گذشته، شاهد سرعت گرفتن اجرای طرح شدیم. هاشم‌پور تصریح کرد: ۲۰ ماه پس از زمستان ۹۴، فاز گازی تحویل و یک‌سال بعد از آن نیز بخش بخار نیروگاه تحویل داده می‌شود.