گروه بنگاه‌ها: توجه به تنوع در تولید محصولات با ارزش افزوده بالا از مهم‌ترین اهداف شرکت مبارکه در سال ۹۵ است. بهرام سبحانی در جلسه کمیته مدیریت شرکت فولاد مبارکه و در جمع اعضای این کمیته با اشاره به لزوم تولید محصولات با ارزش افزوده بالاتر گفت: در بازدیدی که از یکی از شرکت‌های اروپایی داشتیم، یکی از محصولات این شرکت ورق آجدار بود که نوع آج آن با ورق آجدار مجتمع فولاد سبا تفاوت داشت و اکنون شاهد تولید نوع جدید ورق آجدار در مجتمع فولاد سبا هستیم. سبحانی توجه به ایمنی را در شرکت بسیار مهم و ضروری خواند و تصریح کرد: با هماهنگی و رعایت قوانین ایمنی نباید اجازه دهیم که حتی یک حادثه کوچک نیز اتفاق بیفتد.

مدیر عامل فولاد مبارکه تاکید کرد: باید قراردادهای خرید و طرح‌های توسعه مورد بازنگری قرار گیرد، به‌طوری که در قراردادهای توسعه، به منظور تامین قطعات یدکی مورد نیاز طرح، برای دو سال ابتدای بهره‌برداری پیش‌بینی‌های لازم صورت پذیرد تا طرف مقابل قرارداد با اتمام انجام طرح، برای تامین قطعات یدکی قرارداد دیگری را به فولاد مبارکه تحمیل نکند. وی با اشاره به سخنان رئیس جمهوری در جمع فعالان اقتصادی گفت: شرکت‌ها باید با نگاه انجام صادرات، تولید کنند؛ صادرات به این معنا نیست که زمانی که تقاضای بازار داخل کاهش می‌یابد، محصولات خود را صادر کنیم و هنگامی که تقاضا دارد، صادرات قطع شود.

سبحانی با اشاره به دو میلیون تن ظرفیت جدید ایجاد شده در فولادمبارکه گفت: بازار اسلب با ناملایماتی همراه است که در این بین به منظور ایجاد تنوع در سبد محصولات، تولید بلوم و بیلت در برنامه قرار گرفت. بر اساس این گزارش، محمود اکبری معاون فروش و بازاریابی شرکت فولاد مبارکه نیز خاطرنشان کرد: این شرکت طی سه‌ماه اول سال جاری با فروش و ثبت سفارش یک میلیون و ۶۶۲ هزارتن انواع محصولات خود به رشد قابل ملاحظه‌ای نسبت به مدت مشابه سال گذشته دست یافت که این امر با توجه به افزایش نسبی تقاضا در بازار و رسالت این شرکت در تامین حداکثری نیاز بازار داخلی حاصل شده است.

وی افزود: در این مدت ثبت سفارش برای بازار داخلی رشد ۹۱ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل داشته است. اکبری تصریح کرد: با توجه به رشد نسبی تقاضا برای محصولات فولاد مبارکه و سیاست‌گذاری صورت گرفته برای تامین حد‌اکثری نیاز بازار داخل از جمله در بخش لوله و پروفیل، در مجموع فروش کالا به این صنعت با رشد بی‌سابقه ۳۵۲ درصد نسبت به سال قبل مواجه شده است. وی خاطرنشان کرد: با توجه به لزوم و حضور مداوم در بازارهای بین‌المللی و صادراتی به‌عنوان یک هدف استراتژیک، در این مدت حدود ۲۰ درصد محصولات به این بخش اختصاص یافته است.

بازار فولاد ایران در آستانه نابودی بود

امیرحسین نادری، معاون اقتصادی و مالی شرکت فولاد مبارکه اصفهان نیزبه شرایط شرکت فولادمبارکه در فضای کسب و کار اشاره کرد و گفت: شرکت فولادمبارکه در حال حاضر در شرایط خوبی به سر می‌برد و به یقین سال ۹۵ برای ما بهتر از سال ۹۴ است، آمارها نشان می‌دهد که در سال ۹۴ ما با کاهش سود و کاهش تولید مواجه بودیم در حالی‌که امسال با وجود گذشت چند ماه شرایط رو به بهبودی است. در سالی که گذشت، میزان تولید محصولات نهایی شرکت به بیش از ۵ میلیون و۵۰۰ هزار تن رسید که نسبت به سال ۱۳۹۳ با کاهش ۵/ ۴ در‌صدی همراه بوده است. همچنین میزان فروش شرکت با کاهش ۱۱ درصدی مواجه شد. نادری درخصوص تعرفه‌های وارداتی که باعث شد سال گذشته محصولات فولادی به راحتی وارد کشور شوند، افزود: یکی از معضلات گذشته ما همین تعر‌فه وارداتی روی محصولات خارجی بود که اینها به وفور وارد کشور می‌شدند و رقیبی برای محصولات ما بودند، اما تغییر تعرفه‌ها باعث شد که صنعت فولاد حیاتی دوباره بگیرد.

وی افزود: چینی‌ها بازار فولاد ایران را هدف قرار داده بودند که اگر دولت در این زمینه اقدامات خاصی انجام نمی‌داد محصولات چینی بازار ما را نابود می‌کردند. معاون اقتصادی و مالی فولادمبارکه وضعیت صادرات و جذب بازارهای موردنظر شرکت را مناسب خواند و تصریح کرد: درحال حاضر صادرات خوبی به اروپا از جمله ایتالیا، فرانسه، آلمان و پرتغال داریم و سال گذشته نزدیک به ۲ میلیون تن صادرات داشتیم که این موضوع ارزآوری خوبی برای ما معادل۶۰۰ میلیون دلار به همراه داشت. نادری شرایط فولاد مبارکه در مقابله با رقبا را مناسب ارزیابی کرد و گفت: کشورهای مختلفی مانند چین و هند فولاد تولید می‌کنند، ولی جالب است که بدانید ما به هند هم فولاد صادر می‌کنیم.

وی در توضیح شرایط سهام و سهامداران فولادمبارکه افزود: ما امسال در فولاد مبارکه با مشارکت ۵۰ درصدی سهامداران عمده، یک افزایش سرمایه به رقم ۷۵۰۰ میلیارد تومان داشتیم. در واقع این رقم ثبتی مبارکه شد و این افزایش سرمایه باعث شد که شرکت فولادمبارکه بزرگ‌ترین‌ شرکت بورسی محسوب شود. وی درخصوص تعداد سهامداران فولادمبارکه گفت: فولاد مبارکه حدودا ۴۰ هزار سهامدار و ۷۵ هزار میلیارد سهام دارد، البته این تعداد تا پایان سال ۱۳۹۴ اعلام می‌شود و ممکن است در سه ماهه سال ۹۵ این ارقام افزایش یافته باشد. در واقع ما هم در بورس کالا و هم در بورس حضور گسترده داریم. از یک طرف محصولات ما در بورس کالا و از طرف دیگر سهام ما در بورس عرضه می‌شود.

معاون اقتصادی و مالی شرکت فولاد مبارکه اصفهان در زمینه مهم‌ترین ریسک‌های فولاد مبارکه افزود: مهم‌ترین ریسک‌های ما ریسک نرخ ارز، ریسک واردات و ریسک قیمت حامل‌های انرژی است. اساسا فولاد مبارکه به این دلیل به وجود آمده است که بتواند دسترسی به منابع انرژی به ویژه گاز طبیعی داشته باشد.

وی افزود: قیمت تمام شده گاز برای فولاد مبارکه حکم ماده اولیه را دارد و از آن به‌عنوان خوراک (ماده اولیه) استفاده می‌کند و اگر بنا باشد این مزیت را از مجموعه صنعت فولاد بگیریم یا کم کنیم که دیگر فایده‌ای ندارد؛ مثلا اگر بدانیم که قرار است قیمت گاز برای ما بر مبنای قیمت‌ حامل‌های انرژی در دنیا محاسبه شود شاید در آن زمان تصمیم بگیریم با روش دیگری مثلا به‌صورت کوره بلند فولاد را تولید کنیم.