بازار فیوچر بورس کالا طی هفته اخیر چگونه گذشت؟
حرکتلاکپشتی آتی سکه در مسیر نزولی
سحر نمایشی: بازار آتی سکه طی هفته گذشته با تاثیرپذیری از بازار جهانی طلا و ارز روند آرام و رو به پایینی را تجربه کرد، این در شرایطی است که طی مدت مذکور به دلیل وجود خبرهای فراوان اثرگذار بر قیمت سکه، تقاضا برای خرید افزایش یافت.
به این ترتیب حجم معاملات آتی سکه طی هفته گذشته در بورس کالای ایران به ۶۱هزار و ۱۶۴ قرارداد و ارزش آن به بیش از ۶هزار و ۷۸۹ میلیارد ریال رسید که نسبت به هفته قبل از آن رشد ۲۴ درصدی را تجربه کرد، چراکه طی هفته منتهی به ۱۰ اردیبهشت حجم هفتگی معاملات به ۴۸ هزار و ۹۴۵ قرارداد رسیده بود.طی هفته اخیر در بین سررسیدهای فعال بازار آتی سکه، بیشترین حجم معاملات با ۵۲ هزار و ۶۲ قرارداد به معاملات تحویل دی ماه اختصاص داشت تا ارزش این سررسید نیز به بیش از ۵هزار میلیارد و ۸۱۱میلیون ریال برسد. این در شرایطی است که سررسید آبان ماه سال جاری با حجم ۶ هزار و ۵۶۷ قرارداد و به ارزش بیش از ۷۱۷ میلیارد ریال در جایگاه دوم قرار گرفت، همچنین قرارداد تحویل شهریور ماه نیز با ۸۸۵قرارداد به ارزش بیش از ۹۵ میلیارد ریال در جایگاه سوم معاملات قرار گرفت، این در شرایطی است که قرارداد تحویل تیر ماه نیز با ۸۶۱ قرارداد به ارزش بیش از ۹۱ میلیارد ریال در جایگاه چهارم معاملات قرار گرفت، در پایان نیز رتبه آخر معاملات به قرارداد آتی سکه تحویل اردیبهشت با ۷۸۹ قرارداد به ارزش ۸۲ میلیارد ریال اختصاص یافت.
از طرفی بررسی روند معاملات آتی سکه در آخرین روز معاملاتی هفته گذشته (چهارشنبه) نشان میدهد بهای سکه در سررسیدهای مختلف با کاهش روبهرو شد؛ بهطوری که سکه تحویل اردیبهشت با قیمت یک میلیون و ۴۲ هزار تومان به فروش رسید که کاهش۳۸/ ۰ درصدی را در این روز به ثبت رساند. قرارداد تحویل تیر نیز با قیمت یک میلیون و ۵۶ هزار تومان معامله شد و افت۲۹/ ۰ درصدی را در این روز تجربه کرد. این در شرایطی است که سکه تحویل شهریور سال جاری با قیمت یک میلیون و ۷۰هزار تومان مورد معامله قرار گرفت و با کاهش ۲۸/ ۰ درصدی نسبت به روز سهشنبه اخیر همراه شد. همچنین سکه سررسید آبان ماه با افت ۰۷/ ۰ درصدی با قیمت یک میلیون و ۸۸هزار تومان معامله شد. این در شرایطی است که سکه تحویل دی ماه با نرخ یک میلیون و ۱۱۰ هزارتومان، کاهش ۱۵/ ۰ درصدی را تجربه کرد.
از سویی در بازار نقدی نیز طی هفته گذشته قیمت سکه با نوسان روبهرو شد. کاهش ارزش دلار در بازارهای جهانی موجب نوسان کاهشی دلار در بازار داخلی شد و قیمت دلار از ۳۴۷۰ تومان به ۳۴۴۰ تومان رسید و در واقع اختلاف ۳۰ تومانی را در یک هفته تجربه کرد که این موضوع بر افت و خیز قیمت سکه در بازار نقدی تاثیری اندک گذاشت. همه این اتفاقات در حالی است که قیمت هر قطعه سکه تمام بهار که در اوایل هفته یک میلیون و ۵۰ هزار تومان بود، به یک میلیون و ۳۴ هزار تومان رسید و حدود ۱۶ هزار تومان در طول هفته گذشته کاهش یافت.
به این ترتیب نوسانات رو به پایین و آرام بهای طلا در بازارهای جهانی طی هفته اخیر بازار نقدی و آتی سکه را تحتتاثیر قرار داده بود. از همان ابتدای هفته، بازار معاملات آتی سکه، در مسیر کاهش قیمتها پیش رفت. خبرهای متفاوتی موجب ثبت این روند برای سکه آتی در طول هفته شد. البته قیمت سکه نقدی و دلار نیز هفتهای کاهشی را از سر گذراند. بهای هر اونس طلا روز شنبه در پی سخنرانی رئیس بانک مرکزی آمریکا در مورد بهبود نسبی اوضاع اقتصادی، کاهش اجرای سیاستهای پولی و تقویت ارزش دلار، با کاهش مواجه شد.
البته برخی تحلیلها گویای این مطلب است که پایان رکود فصلی بازار نیز سبب شده تا سطح معاملات در بازار افزایش یابد و از افت شدید قیمتها جلوگیری شود، اما بهطور کلی فعالان بازار طی هفته گذشته با ایجاد موقعیتهای جدید، خرید و فروش را افزایش داده و در انتظار بازگشت مجدد بهای اونس به کانال ۱۳۰۰ دلاری هستند. بنابراین این موضوع باعث شد تا برخی کارشناسان بازار، به افزایش مجدد قیمت سکه در بازار امیدوار باشند. بازار معاملات آتی نیز در این هفته شاهد نوسانات فراوان در دامنه محدود بود؛ بهطوری که در فواصل زمانی کوتاه، بهطور مداوم درصد تغییرات از مثبت به منفی و برعکس، تغییر میکرد. گفته میشد دلیل این امر آن است که اولا کارشناسان کاهش چندانی را برای بهای دلار پیشبینی نمیکنند و از سوی دیگر معاملهگران این بازار قصد کاهش قیمت برای سکه آتی را بیش از این ندارند.
بر این اساس روند رو به پایین قیمتها تا آخرین روز از معاملات سکه آتی بورس کالا، ادامه یافت وقیمت سکه نقدی و آتی در بازار داخلی مجددا افت کرد. یکی از مهمترین دلایل این کاهش قیمتها، خبرهای منتشر شده از کاهش احتمال افزایش نرخ بهره فدرال رزرو بوده است و در نتیجه قیمت جهانی طلا در انتظار افزایش مجدد قیمتها است. البته قیمت هر اونس طلا در بازارهای بینالمللی در پایان مبادلات روز جمعه با ۷/ ۱ درصد افزایش به بیش از ۱۲۹۴ دلار رسیده بود. از سویی رئیس فدرال رزرو روز پنجشنبه اعلام کرد که اگر آمارهای اقتصادی اجازه دهد، از افزایش نرخ بهره حمایت خواهند کرد.به هر حال اتفاقات هفته گذشته توانست تا حدودی بازارها را از رکود خارج کند، اما با این حال تحولات بازار در حد انتظار نبود به نحوی که باز هم چشمها به هفته آینده دوخته شده است.
ارسال نظر