«دنیای اقتصاد» روند تغییرات بازار فیوچر سکه را در اولین ماه سال ۹۵ بررسی کرد
دو روی سکه آتی در فروردین
نمودار قیمت تسویه معاملات بازار آتی سکه نشان میدهد که قیمت تسویه آتی سکه از ابتدای فروردین سال جاری تا ۲۳ این ماه به تاثیر تغییرات مثبت اونس در بازارهای جهانی روند صعودی در پیش گرفته اما از این تاریخ به بعد با افت نرخ مواجه شده است. تحلیلگران معتقدند کاهش مجدد قیمت طلا در بازارهای جهانی در شرایط کنونی روندی عادی و طبیعی است. به عقیده آنها این روند نزولی موقتی است و قیمت جهانی طلا در ماههای آینده مجددا به روند صعودی خود ادامه خواهد داد و این احتمال وجود دارد تا پایان امسال به بیش از ۱۳۵۰ دلار در هر اونس برسد. گزارشهای منتشر شده حاکی از آن است که نیروهای ساختاری بازار طی بلندمدت موجب افزایش بیشتر قیمت جهانی طلا خواهند شد که این موضوع میتواند روند قیمتها در بازار آتی را تحت تاثیر قرار داده و مجددا رشد قیمتها همانند روزهای پایانی سال ۹۴ حجم معاملات را افزایش دهد.
به گفته کارشناسان طلا پتانسیل زیادی برای افزایش بیشتر قیمت دارد و تصور میشود انتظار بیشتر برای سرمایهگذاران در شرایط کنونی جایز باشد. سرمایهگذارانی که منتظر کاهش بیشتر قیمت طلا هستند تا اقدام به خرید کنند در اشتباه هستند و شرایط فعلی نشان میدهد رشد قیمت طلا با توجه به متغیرهای موجود به ویژه ریزش قیمت نفت در پی شکست مذاکرات تولیدکنندگان بزرگ نفت در دوحه که ریزش بازارهای سهام را نیز به دنبال داشت، تداوم پیدا میکند.طی ۴ ماه گذشته، فدرال رزرو اطمینان داده بود که در سال ۲۰۱۶ میلادی ۴ بار نرخ بهره را افزایش خواهد داد و تا پایان سال نرخ بهره را به ۵/ ۱ درصد میرساند ولی اکنون مقامهای فدرال رزرو میگویند که نرخ بهره را تنها دو بار افزایش خواهند داد. این مساله نیز میتواند موجب کاهش ارزش دلار و افزایش بیشتر قیمت جهانی طلا و در نتیجه بهای سکه در بازار نقدی و آتی سکه شود.
به نظر میرسد نوسانات ارزش دلار و گمانهزنیهای مربوط به نرخ بهره آمریکا میتواند مهمترین عوامل موثر بر قیمت جهانی طلا و در نهایت سکه باشد، البته در حال حاضر نوسانات دلار کاهش یافته و نمودار مربوط به این واحد پولی نشان میدهد که تقریبا با ثبات بوده و نوسانات اخیر آن در دو هفته اخیر ۳۰ تومان ارزیابی شده است. در یک ماه ابتدایی سال جاری اگر چه، تغییرات قیمت ارز در داخل کشور و همچنین تغییرات قیمتی اونس جهانی شرایط مناسبی را برای رونق معاملات آتی سکه فراهم کرد، اما حجم معاملات در ماههای پایانی سال گذشته نشان میدهد که آتی سکه قبل از سال جدید از تقاضای بیشتری برخوردار بوده که عامل اصلی آن نیز تقاضای پایان سال معاملهگران بوده است.
بنابراین حجم معاملات آتی سکه طی یک ماه گذشته بیش از ۶ تا ۱۵ هزار قرارداد آتی سکه طی یک روز بوده اما این در شرایطی است که در ماه پایانی سال ۹۴ حجم معاملات بین ۱۸ تا ۲۰ هزار قرارداد ثبت میشد که کارشناسان بازار آتی سکه این تغییر در تقاضا را هیجانات ناشی از عید نوروز اعلام کردند. حجم معاملات آتی سکه در بورس کالای ایران از ابتدای سال جاری تا کنون به ۱۹۲ هزار و ۱۹۹ قرارداد رسیده است، این در شرایطی است که طی اسفند سال ۹۴ حجم معاملات به ۳۱۳ هزار و ۳۵۹ قرارداد رسیده بود که این نشان از رشد ۳۸ درصدی حجم معاملات دارد. کارشناسان آتی سکه عامل اصلی این افت تقاضا در سال جاری را تغییرات بهای طلا در بازارهای جهانی و نرخ ارز در بازار آزاد عنوان میکنند و معتقدند مسیر تازه بهای طلا طی ماههای آتی میتواند انگیزه معاملهگران را افزایش دهد.
ارسال نظر