معاون وزیرصنعت، معدن و تجارت و رئیس هیات عامل ایمیدرو گفت: طی سال 94 به‌خصوص از زمان آغاز اجرای برجام تاکنون 137شرکت معتبرصنعتی و معدنی بین‌المللی به‌منظور سرمایه‌گذاری در ایران با سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) مذاکره مستقیم داشته‌اند.

مهدی کرباسیان در مصاحبه با «ایرنا» این مذاکرات را نشانگر اهمیت ایران برای سرمایه‌گذاران خارجی دانست و اظهار کرد: برای رسیدن به اهداف چشم‌انداز ازجمله تبدیل ایران به قوی‌ترین قدرت اقتصادی منطقه راهی جز جذب سرمایه‌گذاری خارجی نداریم. رئیس هیات عامل ایمیدرو خاطرنشان کرد: با نفت بشکه‌ای ۲۵دلار نمی‌توانیم به رشد اقتصادی پیش‌بینی‌شده در افق ۱۴۰۴ دست یابیم. وی حفظ منافع ملی و توجه ویژه به صنعتگران داخلی و جلوگیری از خام‌فروشی را از سیاست‌های اصلی دولت نام برد و افزود: ورود سرمایه‌گذار خارجی با این اصول تضادی ندارد. معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت آینده خوبی را برای توسعه کشور پیش‌بینی و ابراز کرد: هرچند تحریم موجب عقب‌افتادگی کشور شد، اما نباید باحرف‌های عوامانه و بدون فکر نشانی غلط به مردم داد.

وی یادآور شد: با مقاومت مردم و رهنمودهای هوشمندانه رهبر انقلاب و همچنین مدیریت و تلاش دولت تدبیر و امید هم اکنون زمینه‌های توسعه در کشور فراهم شده است. کرباسیان از فراهم شدن مقدمات تاسیس شرکت مشترک ایران (ایمیدرو) با ایتالیا که در مرحله ثبت قرار دارد به‌عنوان گامی موثر در زمینه دستیابی شرکت‌های صنعتی و معدنی ایران به جدیدترین فناوری‌های روز با استفاده از سرمایه‌گذاری مشترک نام برد. رئیس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) در ادامه از فولاد به‌عنوان یک صنعت مادر نام برد و تصریح کرد: چنانچه بخواهیم به اهداف افق ۱۴۰۴برسیم، باید تولید فولاد کشور با حدود یک و نیم برابر افزایش به ۵۵میلیون تن برسد که پیش‌بینی شده ۱۵میلیون تن آن صادر شود. وی با اشاره به دستاوردهای دولت تدبیر و امید در زمینه فولاد گفت: با همه رکودی که بر بازار جهانی فولاد حاکم است در سال۹۴ شرکت‌های تولید‌کننده فولاد برای نخستین بار با صادرات سه میلیون تن فولاد به رکورد جدیدی دست یافتند که این نشان می‌دهد ظرفیت خوبی در کشور وجود دارد.

کرباسیان همچنین از عملیاتی شدن هفت طرح فولادی کشور با تولید آهن اسفنجی از ابتدای اردیبهشت ماه امسال به‌عنوان یکی دیگر از دستاوردهای مهم ایمیدرو در زمینه توسعه صنعت فولاد به ویژه به سرانجام رساندن طرح‌های نیمه‌تمام باقی‌مانده از قبل نام برد. وی از منطقه ویژه انرژی‌بر پارسیان در غرب بندرعباس به‌عنوان یکی از فعالیت‌های مهم دولت در زمینه تولید محصولات پتروشیمی نام برد و افزود: پیش‌بینی شده تا پایان برنامه ششم توسعه ۲۰میلیون تن محصولات پتروشیمی دراین منطقه تولید شود که قرارداد احداث دو کارخانه بزرگ پتروشیمی در آن نیز با سرمایه‌گذاران نهایی شده است. این مقام مسوول در وزارت صنعت، معدن و تجارت از توافق با وزیر نفت برای تامین گاز مورد نیاز منطقه انرژی‌بر پارسیان به‌عنوان مهم‌ترین اقدام نام برد و گفت: با تعدادی از شرکت‌های معتبر اروپایی برای سرمایه‌گذاری دراین منطقه مذاکراتی داشته‌ایم که مذاکره با شرکت پی‌ای اس آلمان نهایی شده و درحال واگذاری زمین به آنها هستیم. رئیس هیات‌عامل ایمیدرو از محیط زیست به‌عنوان اولویت اصلی این سازمان نام برد و با اشاره به تاکیدات رهبری انقلاب و رئیس‌جمهوری، از مدیران مناطق ویژه اقتصادی خلیج فارس و انرژی‌بر پارسیان (درهرمزگان) خواست برای دستیابی به اهداف زیست محیطی از مشاور محیط زیست ایرانی و خارجی استفاده کنند. مهدی کرباسیان به‌منظور معرفی مدیرعامل جدید منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس به بندرعباس سفر کرده بود.


بهره‌گیری ۴۹ درصدی از منابع صندوق توسعه ملی

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین اعلام کرد دولت در لایحه برنامه ششم توسعه به سازمان ایمیدرو پیشنهاد کرده است در سرمایه‌گذاری‌های خود تا 49 درصد از صندوق توسعه ملی استفاده کند. به گزارش سازمان توسعه ونوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، «مهدی کرباسیان» یادآوری کرد: دولت و مجلس شورای اسلامی پیش‌بینی کرده‌اند لایحه پیشنهادی تصویب شود. رئیس‌جمهوری اسلامی ایران بیست و هفتم دی ماه پارسال در صحن علنی مجلس شورای اسلامی لوایح بودجه 1395 و ششمین برنامه پنج ساله توسعه را تقدیم کرد. به دلیل کامل نشدن بررسی بودجه سال 1395 در مجلس شورای اسلامی، نوزدهم اسفندماه دولت تصویب کرد لایحه دو دوازدهم را با قید دوفوریت به خانه ملت بفرستد که جزئیات آن بیست و پنجم اسفندماه در مجلس شورای اسلامی و همچنین شورای نگهبان تصویب شد. رئیس هیات عامل ایمیدرو گفت: تامین وام‌های ریالی یا ارزی می‌تواند موجب راه‌اندازی پروژه‌ها شود و از دولت درخواست دریافت پول نداریم. کرباسیان گفت: سال 1395 برای دستیابی به رشد اقتصادی 8درصدی و حرکت در مسیر تحقق اهداف سند چشم‌انداز‌ 1404، به سرمایه‌گذاری خارجی در تمام بخش‌ها مانند اکتشاف، فولاد، آلومینیوم، مس و طلا نیاز است.

پیش از این علی طیب‌نیا، وزیر امور اقتصادی و دارایی، بر پایه گزارش‌های منتشر شده در سال 1394 اعلام کرد لازمه دستیابی به رشد اقتصادی 8 درصدی در چارچوب برنامه ششم توسعه، سرمایه‌گذاری سالانه 750 هزار میلیارد تومان است که با بهره‌گیری از منابع داخلی و خارجی تحقق می‌یابد. معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت یادآوری کرد: برنامه‌های اکتشاف معدن‌ها از سوی سازمان ایمیدرو با همکاری سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور در سطح 250 هزار کیلومتر مربع آغاز شده است و در سال 1395 با سرعت بیشتری ادامه می‌یابد. وی یکی از اهداف امسال سازمان ایمیدرو را در چارچوب سیاست اقتصاد مقاومتی، ارتقای بخش معدن و رونق بخشیدن به اقتصاد کشور دانست که می‌تواند در قالب یک یا دو برنامه پنج ساله، در اقتصاد ملی جایگاه مناسبی در تولید ناخالص ملی به دست آورد. جمهوری اسلامی ایران یکی از 10 کشور شاخص معدنی جهان با 68 نوع ماده معدنی شناسایی شده و میزان ذخایر حدود 60 میلیارد تنی است که نزدیک به 40 میلیارد تن از این حجم به ارزش بیش از 770 میلیارد دلار قطعی و بقیه احتمالی است. سالانه از پنج هزار و 400 معدن فعال کشور بالغ بر 400 میلیون تن انواع مواد معدنی استخراج می‌شود. در سال 1394 دستیابی به رقم استخراج 420 میلیون تن مواد معدنی هدف‌گذاری شده بود.