فلز صنعتی سرب با افزایش قیمتی بیش از ۳۰۰۰ دلار آمریکا برای هر تن مواجه گشت و به این ترتیب از آغاز سال‌جاری تاکنون قیمت سرب بیش از ۷۲درصد افزایش یافته است.

سرب که غالبا در باتری‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد با تقاضای زیاد از جانب صنعت چین مواجه شده است و به‌ویژه صنایع خودروسازی چین مهمترین مصرف‌کننده این فلز محسوب می‌شوند. این تقاضای زاد و بسیار قابل ملاحظه با در نظر قرار گرفتن محدودیت‌هایی که بر عرضه این فلز، اعمال شده است بسیاری از سرمایه‌گذاران را به سمت سرب جذب کرده در واقع سرمایه‌گذاران طبق تایید بازرگانان فعال در این زمینه، در حال حاضر سرب را به فلزاتی همچون مس ترجیح می‌دهند. بخشی از این موضوع به وضع مالیات صادراتی ۱۰درصدی دولت چین مربوط می‌شود که صادرات سرب چین را با مشکلاتی مواجه کرده تا به این ترتیب دولت چین بتواند بر کمبود سرب در داخل چین فائق آید، اما این مالیات ۱۰درصدی در واقع کمبود جهانی سرب را تشدید کرد. البته نباید توقف صادرات سرب را از بندر استرالیایی اسپرانس نادیده گرفت زیرا از طریق این بندر بود که صادرات مقادیر زیادی سرب از معدن سرب ماژلان به نقاط مختلف جهان انجام می‌شد. همچنین باید توجه داشت که به‌علت تغییرات آب و هوایی و وخیم شدن وضعیت آب و هوای مناطقی که دو معدن مهم دیگر استرالیا در آنها واقع شده‌اند، تولید کنسانتره سرب با ۳۵درصد کاهش روبه‌رو شده است.

علاوه بر اینها، طبق پیش‌بینی گروه مطالعه و بررسی بین‌المللی سرب و روی، میزان مصرف سرب در طی سال‌جاری نسبت به تولید سرب در حدود ۵۰۰۰۰ تن بیشتر خواهد بود و در واقع برای اشباع تقاضا باید ۵۰۰۰ تن سرب بیشتر تولید شود.

منبع: مرکز مطالعات راهبردی فجر