بازار مالی اوراق آتی پاییز امسال راهاندازی میشود
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بازار سرمایه، سید علی حسینی افزود: پس از تصویب قانون بازار و شکلگیری سازمان بورس و اوراق بهادار، به کارگیری ابزارهای جدید مالی، رنگ و بوی جدیتری به خود گرفت به طوری که فیوچر به عنوان یکی از ابزارهای جدید مالی از نیمه دوم سال فعالیت خود را آغاز خواهد کرد.
معاون نظارت بر بورسها و ناشران سازمان بورس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: بازار مالی اوراق آتی (Future)، پاییز امسال برای بورسهای کالایی راهاندازی میشود.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بازار سرمایه، سید علی حسینی افزود: پس از تصویب قانون بازار و شکلگیری سازمان بورس و اوراق بهادار، به کارگیری ابزارهای جدید مالی، رنگ و بوی جدیتری به خود گرفت به طوری که فیوچر به عنوان یکی از ابزارهای جدید مالی از نیمه دوم سال فعالیت خود را آغاز خواهد کرد. وی در مورد نرم افزارهای مورد نیاز بازار مالی فیوچر اظهار داشت: بورس فلزات نرمافزاری را از قبل برای تشکیل این بازار آماده کرده است که هماکنون متخصصان سازمان بورس و اوراق بهادار در حال بررسی توانمندهای فنی و اعمال اصلاحات مورد نیاز این سامانه هستند.
حسینی در خصوص عملیات پس از معاملات یا تسویه اوراق آتی گفت: متخصصان بورس فلزات و شرکت سپردهگذاری مرکزی به طور مشترک بر روی این پروژه کار میکنند تا هر چه سریعتر مراحل اجرایی این عملیات به اتمام برسد.
عضو هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار از تشکیل چند کمیته تخصصی در این سازمان برای تسریع در راهاندازی بازار مالی فیوچر خبر داد و اظهار داشت: کمیتههای تدوین مقررات، مسائل فقهی و آموزش به طور جداگانه بحث راهاندازی این بازار مالی را بررسی میکنند.
وی با بیان اینکه بخشی از مقررات بازار مالی فیوچر در آییننامه معاملات بورس فلزات پیشبینی شده است، افزود: هماکنون مقررات تکمیلی این بازار در حال تدوین است تا هر چه سریعتر قوانین آن برای تصویب به مراجع ذیصلاح ارسال شود.
حسینی به آغاز فعالیت کمیته تخصصی فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار اشاره کرد و اظهار داشت: از این پس هر ابراز جدیدی که در بازار سرمایه مورد معامله قرار گیرد، توسط این کمیته مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
وی ادامه داد: هماکنون کمیته تخصصی فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار بررسیهای خود را برای اوراق آتی آغاز کرده است که امیدواریم این کمیته هر چه سریعتر نتایج تحقیقات خود را اعلام کند.
وی از تشکیل کمیته آموزش اوراق آتی در سازمان بورس و اوراق بهادار برای تعیین سرفصلهای آموزشی خبر داد و گفت: این کلاسها در ابتدا برای نمایندگان کارگزاران بورسهای کشاورزی و فلزات و سپس برای نمایندگان کارگزاران بورس اوراق بهادار تشکیل خواهد شد.
عضو هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: با توجه به اهمیت آشنایی کارگزاران از نحوه معاملات اوراق آتی، در پایان دورههای آموزشی آزمونهای لازم برای ارزیابی تواناییهای نمایندگان کارگزاران برگزار خواهد شد.
وی تاکید کرد: افرادی که بتوانند آزمونهای سازمان بورس و اوراق بهادار را با موفقیت پشت سر بگذارند، گواهی انجام معاملات با سامانه اوراق آتی دریافت خواهند کرد.
حسینی در بخش دیگری از سخنان خود در مورد راهاندازی بورسهای زیتون، طلا و دانش بنیان در کشور گفت: به لحاظ قانونی منعی برای تشکیل این بورسها وجود ندارد اما اشخاص حقیقی و حقوقی برای راهاندازی بورسهای مختلف باید مجوزها و صلاحیتهای خاصی را از سازمان و شورای عالی بورس اخذ کنند.
وی در مورد تشکیل بورس دانش بنیان اظهار داشت: سازمانها، شرکتها و موسساتی در کشور وجود دارند که نیازمند یکسری تحقیقات و پژوهشهای نظری خاص بر روی موضوعات مشخصی هستند که با تشکیل این بورس، میتوان یک بازار رقابتی سالم را در این زمینه ایجاد کرد.
معاون نظارت بر بورسها و ناشران سازمان بورس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: تشکیل بورس دانش بنیان موضوع پیچیده و با اهمیتی است که باید ساز و کارهای مختص آن فراهم شود تا بتوان چنین بازاری را در کشور راهاندازی کرد.
وی به همکارهای جدید سازمان بورس و اوراق بهادار با معاونت علمی و فناوری رییسجمهوری اشاره کرد و افزود: این سازمان به زودی دستاوردهای این همکاریها را به اطلاع عموم مردم میرساند.
ارسال نظر