یک کارشناس بازار سرمایه خواستار شد:
معامله اوراق بهادار در بورس کالا در دستور کار قرار گیرد
وی افزود: در بورس کالا بسیاری از کارها را اصناف بر عهده خواهند گرفت و حضورشان جدیتر از قبل خواهد بود.
سلامی با اشاره به شفافیت قیمتها در بورس تصریح کرد: اصناف از حضور بورس فلزات نیز به دلیل شفافیت قیمتها راضی بودند، چرا که انواع ورق، میلگرد، تیرآهن و... با قیمتهای شفاف میان طرفین معامله دادوستد میشد.
گروه بورس فلزات- بیتا احمدی: اصناف واقعی از تشکیل بورس کالا رضایت دارند. غلامرضا سلامی، کارشناس بازار سرمایه با بیان این مطلب گفت: نقش اصناف در بورس کالا به مراتب از بورس فلزات بیشتر خواهد بود و اهمیت حضورشان در این بورس دوچندان است.
وی افزود: در بورس کالا بسیاری از کارها را اصناف بر عهده خواهند گرفت و حضورشان جدیتر از قبل خواهد بود.
سلامی با اشاره به شفافیت قیمتها در بورس تصریح کرد: اصناف از حضور بورس فلزات نیز به دلیل شفافیت قیمتها راضی بودند، چرا که انواع ورق، میلگرد، تیرآهن و... با قیمتهای شفاف میان طرفین معامله دادوستد میشد. وی افزود: پیش از این اصناف سهمیههایی را از دولت دریافت میکردند، اما الان با وجود بورس کالا اصناف میتوانند به راحتی و با توجه به شفافیت قیمتها بهتر عمل کنند.
وی خاطرنشان کرد: شاید واسطهها از تشکیل بورس کالا ناراضی باشند اما اصناف واقعی استقبال هم میکنند.
سلامی با اشاره به تفاوت بورس کالای ما با بورسهای کالایی جهان اظهار داشت: بورس کالای ما شبیه بورس کالای شیکاگو و لندن نیست، زیرا در بورسهای مذبور فقط قراردادها میان طرفین معامله خرید و فروش میشود و واسطهگریهای مالی نقش مهم را در این میان بازی میکنند.
وی افزود: در بورس کالای لندن و شیکاگو افرادی که در بازارهای مالی فعالیت میکنند یعنی دلالان بازار، کارگزاران بازار مالی پیشبینی میکنند و دست به خرید و یا فروش قراردادها میزنند، اما بازار کالای ما واقعا کالا است و هنوز شرایط حضور قراردادهای آتی در آن مهیا نیست.
این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: البته مسائل شرعی مربوط به ایجاد قراردادهای آتی و خرید و فروش آن در بورس کالا حل شده است اما یکسری مشکلات اداری دارد که اگر در آینده نزدیک حل شود، میتوان مستقیما آن را وارد بورس کالا کرد.
سلامی گفت: در تمام بورسهای کالایی دنیا فقط بر روی قراردادهای آتی کار میکنند و در واقع اختیار خرید و فروش مورد معامله قرار میگیرد و این قراردادها تبدیل به قراردادهای بعدی میشود.
وی افزود: بورس کالای ما شبیه بورس کالای لندن و شیکاگو نیست، هنوز باید قیمت از سوی فروشنده مشخص شود و خریدار به آن رضایت دهد تا خود کالا میانشان مبادله شود اما خوشبختانه زیر ساختهای حضور قراردادهای آتی در بورس کالا در حال انجام است و امیدواریم با قدمهای خوبی که برداشته شده زمینه حضور آن در بورس کالا فراهم شود.
سلامی در خصوص بورس کالای دنیا اظهار داشت: در بازار کالای دنیا معمولا اوراق بهادار مورد معامله قرار میگیرد نه خود کالا منتهی در کشور ما به دلیل تولید انحصاری شرکتهای دولتی تا به امروز به این روش نمیشد اما زمینههای آن فراهم شده تا به زودی اوراق بهادار در بورس کالا معامله شود.
وی افزود: در وزارت صنایع تدابیر بسیار خوبی برای شکست انحصار شرکتهای دولتی و بازار سیاه محصولات آنان انجام شد و بورس فلزات تهران کارش را شروع کرد که البته در همان موقع هم با بورس لندن تفاوتهای زیادی داشت. اما با وجود تفاوتهای فاحش از جمله نبود قراردادهای آتی و خرید و فروش خود فلز، بورس فلزات توانست کارش را خوب انجام دهد، امیدواریم بورس کالا نیز بتواند خوب عمل کند.
ارسال نظر