کند شدن روند صادرات به واسطه وضع مالیات جدید در چین
تحلیلگران معتقدند که وضع مالیات صادراتی به میزان دهدرصد از اول ژوئن، صادرات را از نظر میزان سوددهی در مرتبهای پایینتر از فروش داخلی برای تولیدکنندگان چینی قرار داده است ولی اگر قیمتهای LME باز هم در خلال ماههای آینده افزایش یابد، وضعیت میتواند دچار تغییراتی بشود. بازرگانان در این خصوص اظهار داشتند که اغلب ذوبکنندگان تقریبا از ابتدای سالجاری، انعقاد قراردادهای جدید صادراتی را متوقف کردهاند. براساس آمار و اطلاعات اداره گمرک چین، صادرات سرب این کشور در خلال ژانویه تا ماه مه در حدود ۲۲درصد کاهش یافته و به میزان ۴۳۸۰۲تن رسیده است. این مطلب در حالی است که به واسطه رشد زیاد و سریع صنعت خودروسازی چین، تقاضای داخلی این کشور که عمدتا برای تولید باتریهای سرب اسیدی است، به طور مداوم به رشد خود ادامه میدهد. یکی از مسوولان صادرات و واردات یکی از کارخانجات عمده ذوب سرب در این خصوص اظهار داشت: پیشبینی وضعیت صادرات در نیمه دوم سال، کاری دشوار و سخت بیشمار میرود و به قیمت LME بستگی دارد. تحلیلگران در این خصوص اظهار داشتند: چنانچه قیمتهای LME به سطحی افزایش یابد که صدور سرب و محصولات سربی برای تولیدکنندگان چینی حتی پس از پرداخت مالیات ۱۰درصدی همچنان سودآور باشد، وضعیت صادرات ممکن است بهبود یابد. شایان توجه است که قیمت سرب LME بر مبنای سه ماه، از یکسال قبل تاکنون تقریبا سه برابر شده و بر مبنای قیمت روز دوشنبه به ۵، ۲۷۱۱دلار آمریکا برای هر تن رسیده است ولی باید در نظر داشت که روز سهشنبه قیمت کاهش یافت و به ۲۵۸۰دلار رسید. با این حال بسیاری از فعالان بازار نگران این مطلب هستند که وضعیت قیمتها به گونهای تغییر یابد که به ویژه ذوبکنندگان با مشکل مواجه شده و مجبر شوند کانه سرب را با قیمتهایی بالاتر خریداری کنند.
بنابر اظهارات همان مقام مسوول واردات، صادرات یکی از کارخانههای ذوب سرب چین، در چنین حالتی، ذوبکنندگان چینی نمیتوانند کانه سرب را با قیمتهای بالا خریداری کرده و به فعالیت ادامه دهند. اما این امید وجود دارد که قیمتهای فرآوری به نحوی قابل ملاحظه قبل از قیمتهای LME افزایش یابد در غیر این صورت، مشکلات عدیده و بزرگی برای اغلب ذوبکنندگان به وجود خواهد آمد.
فلزات ثانویه، چهلدرصد تولید کل فلزات غیر آهنی چین را تا سال ۲۰۱۰ تشکیل خواهد داد
طبق پیشبینی کمیسیون ملی توسعه و اصلاحات چین (NDRC) فلزات ثانویه چهلدرصد تولید کل فلزات چین را تا سال ۲۰۱۰ تشکیل خواهد داد. طبق اعلام NDRC انتظار میرود که ظرفیت تولید آلومینیوم ثانویه در سالجاری به ۴۳۰۰۰۰ تن افزایش یابد و پروژههای سهیم در این افزایش شامل فاز نخست آلومینیوم ثانویه کارخانه آلومینیومسازی به میزان ۱۲۰۰۰۰ تن در هر سال است که قرار است به وسیله شرکت آلومینیوم چین CHALCO واقع در ناحیه کینگ دائو تا ماه اکتبر سالجاری تکمیل شود.
شرکت CHALCO طبق اظهارات مسوولانش، قصد دارد طی مدت پنج سال آینده، میزان تولید آلومینیوم ثانویه خود را به ۱۰درصد کل تولید آلومینیوم برساند. این انتظار وجود دارد که ظرفیت تولید مس ثانویه چین امسال به ۴۵۵۰۰۰ تن برسد. پروژههای بازیافت مس که در حال حاضر مراحل ساخت و تکمیل را طی میکنند، عبارتند از: پروژههای مس گوانگ زی جین زین (۱۰۰۰۰ تن در هر سال) و پروژه سرمایهگذاری مشترک بین یون نان و جانگ زی در کینگ یوان واقع در ناحیه گوانگ دونگ جنوبی (به میزان ۱۰۰۰۰۰ تن در هر سال).همچنین طبقه اظهارنظر NDRC، شرکت نینگ بوجین تیان قصد دارد میزان تولید مس ثانویه را افزایش داده و از مقدار فعلی ۴۰۰۰۰۰ تن در سال هر سال به ۷۰۰۰۰۰ تن در هر سال برساند. انتظار میرود که ظرفیت بازیافت سرب طی سالجاری به ۲۱۰۰۰۰ تن افزایش یابد و پروژههای سرب ثانویه که مراحل ساخت و تکمیل را طی میکنند، عبارتنداز: پروژه گروه آن هویی هوازین (۲۰۰۰۰۰ تن در هر سال) و پروژه گروه سرب و طلای یو گوانگ (۱۰۰۰۰۰ تن در هر سال).
منبع: مرکز مطالعات راهبردی صنایع ذوب فلزات فجر
ارسال نظر