سیمان کارون به ازای هر سهم ۹۰تومان سود تقسیم کرد
به گزارش خبرنگار ما، مجمع سیمان کارون با حضور ۲/۹۶درصد از سهامداران رسمیت یافت و رضا وزیری ریاست این جلسه را عهدهدار شد. محمدرضا برخوردار کاشانی و ابراهیم حریری نیز ناظران جلسه بودند، ضمن اینکه دبیری مجمع را رجبعلی شایانفر، معاون مالی و اداری شرکت برعهده داشت.
به گزارش خبرنگار ما، مجمع سیمان کارون با حضور ۲/۹۶درصد از سهامداران رسمیت یافت و رضا وزیری ریاست این جلسه را عهدهدار شد. محمدرضا برخوردار کاشانی و ابراهیم حریری نیز ناظران جلسه بودند، ضمن اینکه دبیری مجمع را رجبعلی شایانفر، معاون مالی و اداری شرکت برعهده داشت.
بنابراین گزارش، سهامداران شرکت سیمان کارون پس از قرائت گزارش هیاتمدیره از سوی مهندس پارسایی، مدیرعامل شرکت و قرائت گزارش حسابرس از سوی بازرس قانونی، صورتهای مالی و ترازنامه شرکت برای سال مالی منتهی به 29 اسفندماه سال 1385 را مورد تصویب قرار دادند. همچنین مقرر شد که به ازای هر سهم 90تومان سود بین سهامداران تقسیم شود.
این گزارش میافزاید: مجمع سیمان کارون در تصمیمی دیگر اشخاص حقوقی شامل شرکت بتنشن، شرکت کشت و صنعت اکباتان، شرکت چینی و سرامیک اکباتان، بنیاد مستضعفان و شرکت سیمان شرق را به عنوان اعضای هیاتمدیره شرکت برگزید.
انتخاب موسسه حسابرسی هشیار بهمند به عنوان حسابرس و بازرس قانونی، از دیگر مصوبات مجمع این شرکت بود.
خلاصه عملکرد شرکت در سال ۱۳۸۵
تولید: بهرغم اینکه به دلیل بارندگی شدید در اردیبهشتماه سال 1385 به خطوط انتقال برق فشار قوی کارخانه آسیب جدی وارد شده و تولید در 6ماهه اول نسبت به بودجه پیشبینی شده کاهش داشت، لذا با پیگیری جدی مدیریت شرکت، خطوط آسیبدیده انتقال برق سریعا ترمیم و با تلاش گسترده و افزایش توان کاری کارکنان زحمتکش، ضمن تحقق اهداف پیشبینی شده، تولید سیمان به بیش از یکمیلیون تن در پایان سال افزایش یافت که نسبت به بودجه پیشبینی شده افزایش 3/3درصدی را نشان میدهد.
فروش
میزان فروش شرکت نیز در مقایسه مقدار واقعی فروش سیمان با مقدار بودجه در سال مالی 1385، رشدی معادل 9/3درصد مشاهده میشود، همچنین در مقایسه مقدار فروش سال 85 با مقدار فروش سال قبل، معادل 7/5درصد افزایش وجود دارد.
از لحاظ مبلغ فروش نیز، مقایسه مبلغ واقعی و پیشبینی شده سال ۱۳۸۵، معادل ۲/۱درصد افزایش مشاهده میشود که این افزایش صرفا ناشی از افزایش تولید سیمان میباشد.
لازم به ذکر است که نرخ فروش سیمان بر اساس نرخهای مصوب وزارت صنایع و معادن بوده و فروش سیمان در سال 1385 مطابق نرخهای سال 1384 صورت گرفته و هیچگونه افزایش نرخی اعمال نگردیده است.
صادرات سیمان
با توجه به ممنوعیت صادرات سیمان در سال 1385 که بنا به دستور وزارت بازرگانی و جهت ایجاد تعادل در میزان عرضه و تقاضا در بازار مصرف داخلی صورت گرفت، شرکت سیمان کارون در بخش صادرات نسبت به سال 1384 دارای مقدار صادرات بسیار ناچیزی بود و با دریافت مجوز محدود در پایان سال 1385، مقدار 2606 تن سیمان به کشور عراق صادر کرد، که رقم فروش آن معادل 7/1میلیارد ریال و میانگین فروش هر واحد تن سیمان صادراتی معادل 70دلار است.
واردات سیمان و کلینکر
شرکت سیمان کارون در راستای ایفای تعهدات ناشی از طرح جامع سیمان و تعهدنامه مورخ27/8/1382 مدیران صنعت سیمان، در سال 1384 طی دو مرحله مقدار 53383 تن سیمان به کشور وارد و مقدار 27288 تن آن به قیمت مصوب و تحت نظر اداره کل بازرگانی استان خوزستان در منطقه توزیع و مابقی آن از طریق صادرات، مجدد به کشور عراق صادر شد.
در سال ۱۳۸۵ و در تسویه تعهدات طرح مذکور، مقدار ۵۱۷۷۷ تن کلینکر از خارج کشور وارد و در داخل توزیع شد.
سرمایهگذاری کوتاهمدت (خرید اوراق مشارکت)
در سال ۱۳۸۵ شرکت با مدیریت صحیح بر منابع مالی (مازاد نقدینگی) خود، اقدام به خرید و نگهداری اوراق مشارکت کرد و از بابت این سرمایهگذاری معادل ۱/۷میلیارد ریال سود حاصل شد.ضمنا در تاریخ این گزارش، مانده سرمایهگذاری کوتاهمدت شرکت (اوراق شارکت) معادل ۱۵میلیارد ریال میباشد.
طرح توسعه 3500 تنی سیمان کارون
با توجه به افزایش تقاضای مصرف سیمان در منطقه خوزستان که به دلیل ایجاد طرحهای عمرانی و سدسازی و توسعه شبکه آبرسانی میباشد و همچنین پیشبینی صادرات سیمان به کشورهای همجوار و در جهت افزایش سودآوری و استفاده بهینه از امکانات موجود، هیاتمدیره شرکت در دیماه ۱۳۸۰، نسبت به اخذ مجوز احداث خط جدید تولید سیمان پرتلند به ظرفیت روزانه ۳۵۰۰ تن در مجاورت کارخانه فعلی از اداره کل صنایع و معادن استان خوزستان اقدام کرد.
هزینههای اجرای طرح توسعه
براساس آخرین برآوردهای صورت گرفته، هزینههای نقدی طرح توسعه، رقمی بالغ بر ۱۲۸۷۷۳۴میلیون ریال میباشد که در صورت تامین به موقع منابع مالی، اجرای طرح توسعه حدود ۳ سال به طول میانجامد و پیشبینی میشود، بهرهبرداری آزمایشی پروژه در پایان سال ۱۳۸۸ تحقق یابد.
کل هزینههای دوره احداث طرح توسعه، با احتساب سرمایه در گردش، بخش ارزی و سود پرداختنی تسهیلات داخلی و حساب ذخیره ارزی، محاسبه و در جدول فوق منظور شده است.
طرح توسعه کارخانه در محلی مشرف به کارخانه فعلی احداث میگردد که این موضوع موجب حذف و صرفهجویی در هزینههای سرمایهگذاری شامل مطالعات اولیه محل طرح، بررسی و مطالعه معادن در منطقه، خرید زمین، آمادهسازی و محوطهسازی، جادهسازی، احداث ساختمانهای پشتیبانی و انتقال خط برق فشار قوی به کارخانه و نیز قسمتی از ساختمانهای تولیدی و ماشینآلات و تجهیزات کارخانه خواهد شد. کاهش هزینههای سرمایهگذاری ناشی از این تصمیم، افزایش نرخ بازده داخلی و کاهش مدت برگشت سرمایه و افزایش سود را در سالهای آتی به دنبال خواهد داشت.
برنامه سال 1386 هیاتمدیره در خصوص اداره شرکت
پیشبینی تولید: تولید کلینکر در سال ۱۳۸۶ بر مبنای راندمان حدود ۱۰۵درصد نسبت به ظرفیت اسمی پیشبینی شده است. مقدار تولید پیشبینی شده با در نظر گرفتن توقفات و برنامه تعمیرات اساسی منظور شده در بودجه سال ۸۶ و شرایط آب و هوایی استان و تولید و تحویل سال قبل تعیین شده، که به شرح جدول شماره یک اعلام میگردد.
پیشبینی سود سال 1386
براساس میزان تولید و فروش پیشبینی شده در بودجه سال ۸۶ و همچنین با توجه به افزایش قیمت برخی از اقلام بهای تمام شده، حقوق و مزایا و سایر عوامل تولید سیمان، سود خالص عملکرد شرکت، معادل ۵۴/۱۶۰میلیارد ریال و سود خالص هر سهم (EPS)، در سال ۱۳۸۶ مبلغ ۷۶۹ریال پیشبینی میشود.
با توجه به تبصره ماده 132 قانون مالیاتهای مستقیم مصوبه اسفند 1366 و اصلاحیههای بعدی آن و نظر به اینکه کارخانه سیمان کارون در منطقه محروم گلگیر مسجد سلیمان قرار گرفته است، شرکت از تاریخ بهرهبرداری به مدت 9 سال از پرداخت مالیات معاف است.
عملیات اجرایی طرح توسعه
به منظور اجرای عملیات ساختمانی طرح توسعه 3500 تنی جدید، مجمع عمومی عادی به طور فوقالعاده مورخ 28/09/85، انعقاد قرارداد با شرکت اکباتان ساختمان به عنوان پیمانکار ساختمانی پروژه را تصویب نمود. در این ارتباط شرکت اکباتان ساختمان با تجهیز کارگاه و استقرار ماشینآلات موردنیاز، عملیات اجرایی خط تولید را آغاز کرده است که در صورت تامین به موقع منابع مالی مورد نیاز، عملیات اجرای طرح در سال 1386 در کلیه بخشها با سرعت بیشتری فعال خواهد شد.
مشارکت در طرح توسعه سیمان لارستان
با بهرهبرداری نهایی از کارخانه 700 تنی سیمان لارستان در ابتدای مهرماه سال 1385، هیاتمدیره شرکت مذکور با توجه به افزایش تقاضای مصرف سیمان در منطقه و پتانسیل صادرات به دلیل موقعیت جغرافیایی مناسب، در نظر دارد با استفاده از تسهیلات ارزی (از محل صندوق ذخیره ارزی) و تسهیلات ریالی بانک صادرات، خط تولید 3300 تنی جدید در مجاورت خط تولید قبلی احداث کند.
تامین گاز طبیعی کارخانه
شرکت سیمان کارون در راستای اجرای سیاستهای سازمان بهینهسازی انرژی و استفاده از سوخت پاک و مقرون به صرفه و نیز کاهش قیمت تمام شده محصولات خود، تا پایان سال 1385 نسبت به طراحی، نصب، لولهگذاری و راهاندازی شبکه گاز داخلی کارخانه و نصب و راهاندازی سیستم تبدیل سوخت مشعلهای کوره، اقدام و از اردیبهشتماه سال 1386 استفاده از روش دوگانهسوز (گاز طبیعی و مازوت) به صورت 50درصد گاز و 50درصد مازوت را فعال کرد.
ارسال نظر