تحلیل بازار
آیا مس فردا ارزان میشود؟
گروه بورسفلزاتـ روز یکشنبه مشتریان مس در بورسفلزات ترجیح دادند تقاضای خود را برای خرید کاتد و مفتول کاهش دهند و با احتیاط بیشتری دست به خرید بزنند. شاید تحلیل آنها برای کاهش خرید مس از تالار معاملات فلزات این بود که مس احتمالا تا چند روز دیگر ارزان میشود.
از اینرو در حالی که همیشه حدود ۸۰۰ تا ۱۰۰۰تن تقاضا برای مس مفتول وجود داشت ولی ناگهان میزان خرید این کالا در بورس فلزات به ۱۶۰تن کاهش یافت و حجم خرید مس کاتد از سوی مشتریان از مرز ۷۴۰تن فراتر نرفت.
این در شرایطی بود که هر هفته چیزی حدود ۸۰۰تن مس کاتد توسط مشتریان بازار خریداری میشد.
اگرچه مشتریان مس در بورسفلزات روز یکشنبه مردد بودند که مس ارزان میشود یا خیر ولی اینکه تصمیم آنها در مورد کاهش تقاضا چقدر درست بوده باید صبر کرد و فردا (چهارشنبه) دید که آیا واقعا قیمت مس افت میکند؟
روز یکشنبه گذشته مس کاتد کیلویی ۷۰هزار و ۹۹۰ریال و مس مفتول کیلویی ۷۲هزار و ۸۳۰ریال معامله شدند که اولی از رشد قیمت و دومی از افت قیمت برخوردار بودند.
مس کاتد به تبعیت از بورس فلزات لندن (LME) کیلویی ۲هزار و ۷۰۰تومان معادل ۳دلار گران شد و قیمت مس مفتول هم کیلویی ۲هزار تومان برابر با ۲دلار کاهش یافت.
در این روز مس کاتد هم در بورس فلزات لندن با ۳ دلار افت قیمت مواجه شد.
مس در ایران همواره تنی ۱۰۰ تا ۱۲۵دلار گرانتر از قیمتهای بورس فلزات لندن است و همین اختلاف قیمت واردات آن را با صرفه کرده است.
مس کاتد در TME حدود ۱۲۴دلار بالاتر از LME معامله میشود اما صرفنظر از این اختلاف قیمت نوسانات نرخ این کالا با جهان همسو شده و بازار آن در ایران با ثبات است.
کارشناسان اختلاف قیمت ۱۰۰ تا ۱۲۰دلاری TME با LME را منطقی میدانند و معتقدند که چنانچه این اختلاف از ۱۰۰ تا ۱۲۰دلار بالاتر برود تعادل در این بازار به هم خواهد خورد.
آنها میگویند: اواخر سال گذشته که اختلاف قیمت مس در بازار ایران با بازار جهانی به ۲۰۰دلار رسید، تعادل بازار به هم خورد و شرکت ملی مس موظف شد ظرف ۴ هفته اختلاف قیمت مس را به تنی ۱۰۰دلار کاهش دهد.
در حال حاضر منحنی قیمت مس در بازار ایران به طور هماهنگ با منحنی نوسان نرخ بورس فلزات لندن تغییر میکنند.
صاحبنظران بازار پیشبینی میکنند از آنجا که هم اکنون ماجرای اعتصابات در معدن مس شیلی فروکش نکرده احتمالا قیمتها همچنان روند صعودی خواهد داشت، اما اینکه در چند هفته اخیر با رشد قیمت مس چرا بازار این کالا با بحران مواجه نشد را باید مرهون افت قیمت نفت دانست.
قیمت فلزات رنگی با نرخ نفت و انرژی ارتباط مستقیم دارد و در اعتصابات اخیر شیلی چنانچه قیمت جهانی نفت پایین نمیآمد امروز شاهد یک التهاب در بازار مس بودیم.
پس افت قیمت نفت بازار مس را نجات داد.
با این تصویر از شرایط حاکم بر بازار جهانی مس باید دید که قیمت این کالا فردا به هنگام عرضه در بورس فلزات تهران در چه حد قرار میگیرد و آیا پیشبینی مشتریان مس در مورد اینکه قیمت مس در عرضه روز چهارشنبه کاهش مییابد، درست از آب
درخواهد آمد؟
ارسال نظر