گزارش دنیای اقتصاد از وضعیت تخفیف کارمزد کارگزاران از مبادلات بورس فلزات
کارگزاران بورس راضی یا ناراضی؟
گروه بورس فلزات- بعد از تشکیل مجمع کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار که در روز دوشنبه هفته گذشته انجام شد و تمامی کارگزاران از بورسهای اوراق و کالایی در آن حضور به عمل رساندند بحثهای مختلفی پیرامون مواردی که در این مجمع برگزار شد، مطرح شده است که یکی از مهمترین خبرها که در این جلسه اعلام شد و تبدیل به یک سوژه روز برای اظهارنظرهای کارگزاران شده است و در مورد تمامی کارگزاران عمومیت دارد، بحث مجوز ارائه تخفیف از کارمزد دریافتی کارگزاران از مبادلات است.
آزاده حسینی
گروه بورس فلزات- بعد از تشکیل مجمع کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار که در روز دوشنبه هفته گذشته انجام شد و تمامی کارگزاران از بورسهای اوراق و کالایی در آن حضور به عمل رساندند بحثهای مختلفی پیرامون مواردی که در این مجمع برگزار شد، مطرح شده است که یکی از مهمترین خبرها که در این جلسه اعلام شد و تبدیل به یک سوژه روز برای اظهارنظرهای کارگزاران شده است و در مورد تمامی کارگزاران عمومیت دارد، بحث مجوز ارائه تخفیف از کارمزد دریافتی کارگزاران از مبادلات است. نکته مهمی که مطرح شد تعیین سقف دریافت کارمزد مبادلات برای کارگزاریها بود اما کف قیمت کارمزد مشخص نشد و این موضوعی بود که باعث نگرانی کارگزاریهای بورسهای اوراق و کالایی شد به طوری که اکثر کارگزاران در مورد ارائه تخفیف به لحاظ مشخص نبودن سقف و کف تخفیف موافق نبودند. اما آنچه که مهم است این خبر از سوی صالحآبادی رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در مجمع کانون کارگزاران اعلام شده است و شاید اعضا هیاتمدیره کانون کارگزاران که تا دو هفته آینده مشخص خواهند شد بتوانند در این رابطه یعنی تعیین سقف و کف برای تخفیفهای کارمزد دریافتی کارگزاران کاری انجام دهند.
عبدالحمید کاشانی مدیرعامل کارگزاری فلزات توازن درخصوص ارائه تخفیف از سوی کارگزاریها به خبرنگار دنیای اقتصاد گفت: به دلیل اینکه در بورسهای نوپای کالا روشهای منطقی و مشخص برای بازاریابی وجود ندارد و همچنین در این بورسها ارائه خدمات کیفی به مشتریان در سطحی که باید ارائه شود نیست لذا ارائه این تخفیفها به مشتریان تنها باعث به وجود آمدن رقابتهای غیرمنطقی برای جذب مشتری میشود.
وی افزود: در صورتی که دفاتر کارگزاریها از سوی بورسهای مربوط طوری تقویت میشدند که میتوانستند به لحاظ کیفی خدمات متنوع و استانداردی به مشتریان خود ارائه دهند در آن شرایط ارائه تخفیف برای جذب مشتری بسیار منطقی بود.
این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: بهتر بود تا زمانی که نظم و نظام بیشتری در بورسهای کالایی پویا به وجود آید از ارائه تخفیف به مشتریان جلوگیری میشد یا سقف و کف ارائه تخفیف به مشتریان مشخص میشد.
وی ادامه داد: گرچه تاکنون دستور مشخصی برای ارائه تخفیف به کارگزاریهای بورسفلزات داده نشده است، اما کارگزاران بورسفلزات با پیروی از قانون بازار سرمایه و بورس اوراق بهادار از این موضوع نیز پیروی کردند.
وی با اشاره به تاثیرپذیری اندک بازار سرمایه از بورسهای کالایی گفت: متاسفانه در کشور ما بورسهای کالایی به مفهوم عام توانایی فعال کردن بازار سرمایه را ندارند و این موضوع نیز به لحاظ انحصاراتی که در بورسهای کالایی به لحاظ دولتی بودن آنها حاکم است.
وی افزود: بورس کالایی اگر بخواهند در بازار سرمایه تاثیرگذار باشند باید در ابتدا فعالان خود را که همان کارگزاران باشند تخصصیتر انتخاب کنند و نکات فنی را که در بورسهای کالایی دنیا حاکم است در بورس کالای کشور اجرا کنند البته اجرای این نکات مشکلات زیادی به همراه دارد اما در آن شرایط است که بورسهای کالایی ما پویا شده و در بازار سرمایه حضوری فعال دارند.
وی در پایان ضمن اظهار امیدواری از تصمیم وزارت بازرگانی در خصوص الزام به ورود بخشخصوصی به رینگ مبادلاتی بورسفلزات گفت: تصمیم وزارت بازرگانی در خصوص ملزم کردن بخشخصوصی برای ورود محصولات آنها به رینگهای مبادلاتی بورسفلزات نقطه عطفی است برای افزایش کارآیی بورسهای کالایی کشور و نجات از انحصار حاکم بر آن.
حسین خزلی خرازی، مدیرعامل شرکت کارگزاری بانک کشاورزی از دیگر کارگزاران فعال در بورس کالای کشاورزی است که در مورد ارائه تخفیف کارمزد کارگزاریها نظر متفاوتی نسبت به سایر کارگزاران دارد.
او به خبرنگار ایسنا در این خصوص گفت: درحالحاضر تخفیف کارگزاران به مشتریان قراردادی خواهد بود و به صورت رسمی به شخصیت حقیقی و یا حقوقی خود مشتری داده خواهد شد.
وی به مقدار تخفیف کارمزد کارگزاران به مشتریان و موافقت در این زمینه اشاره کرد و افزود: ما باید دارای بازار سهام رقابتی باشیم این امر بسته به هزینههای کارگزار و انعطاف آنان خواهد داشت، از لحاظ اقتصاد ملی باید هزینه مبادلات پایین آید، زیرا با این وجود سرعت گردش کالا و خدمات نیز بیشتر خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه اگر بازار سهام قبول دارد که باید خصوصیسازی و رقابتیشدن صورت گیرد، باید خدمات کارگزاری را نیز ارتقا دهد، خاطرنشان کرد: از لحاظ خدمات کارگزاری هم این اتفاق باید بیفتد، بنابراین کارگزاران خودشان میدانند براساس هزینهها و درآمدها و توان شرکتهایشان میتوانند تخفیفهای رسمی به مشتریان ارائه دهند یا خیر؟
خرازی در ادامه تخفیف به افراد منسوب به مشتریان را مورد توجه قرار داد و افزود: متاسفانه اگر تا به حال بعضیها تخفیف ارائه میدادند، به افراد منسوب آن مشتری یا مدیران پرتفو بوده، اما درحالحاضر تخفیف به صورت رسمی به شخصیت حقیقی و یا حقوقی خود مشتری داده خواهد شد.
ارسال نظر