گروه بورس فلزات- بین سال‌های ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۵ میزان واردات آهن و فولاد قطر چهار برابر افزایش یافته است. دلیل این افزایش اجرای پروژه‌های متعدد و بزرگ و نیز افزایش تقاضا برای آهن و فولاد (لوله برای صنایع نفت و گاز) است. واردات آهن و فولاد از ۳۱۱ هزار تن در سال ۲۰۰۱ به ۲/۱میلیون تن در سال ۲۰۰۶ افزایش یافته است. میزان واردات لوله‌ برای صنایع نفت و گاز نیز از ۴۰۸۰۰۰ تن در سال ۲۰۰۴ به ۶۴۱۵۰۰ تن در سال ۲۰۰۵ رسید. صنعت آهن و فولاد منطقه در توسعه اقتصادی و اجتماعی کشورهای منطقه خلیج‌فارس نقش بسزایی داشته و زمینه را برای ایجاد صنایع سنگین و تولیدی مهیا می‌سازد.

صنعت آهن و فولاد در این منطقه پس از احداث کارخانه فولادسازی جده در سال ۱۹۶۶ به تدریج رشد پیدا کرده است. یکی از دلایل عمده این رشد وجود ذخایر فراوان گاز طبیعی (انرژی) است که اکثر کشورهای حوزه خلیج‌فارس از آن برخوردار هستند.

در نتیجه تعداد کارخانه‌‌های فولادسازی در این منطقه به ۴۵ کارخانه رسید و کل میزان سرمایه‌‌گذاری در این بخش ۸/۲میلیارد دلار و تعداد نیروی انسانی آن ۱۱۶۰۰ نفر است.

از طرف دیگر کل تعداد کارخانه‌های تولیدکننده انواع فلزات در کشورهای حوزه خلیج‌فارس در سال ۲۰۰۵ به ۱۷۲۵ کارخانه رسیده که سرمایه‌گذاری در آن ۵/۶میلیارد دلار و دارای ۱۳۶۰۰۰ نیروی انسانی می‌باشد.

تمامی کشورهای حوزه خلیج‌فارس دارای طرح‌های وسیع آهن و فولاد بده که در حال حاضر در دست اجرا است.

این منطقه دارای بالاترین مصرف سرانه فولاد به میزان ۳۷۸ کیلوگرم است حال آنکه میزان مصرف سرانه فولاد در جهان ۱۸۲ کیلوگرم است.

میزان واردات آهن و فولادمنطقه خلیج‌فارس بین سال‌های ۲۰۰۱ و ۲۰۰۵ از ۱/۷میلیون تن به ۳/۱۴میلیون تن رسید. دلیل این افزایش بالا رفتن تقاضا و کافی نبودن تولیدات میلگرد ساختمانی داخلی است.

پیش‌بینی می‌شود که میزان تقاضا برای محصولات اصلی از ۱۵میلیون تن در سال ۲۰۰۵ به ۷/۱۹میلیون تن در سال ۲۰۰۸ برسد.