گروه بورس فلزات- بهنود دامغانی: بازار آهن هفته گذشته با نوسان روبه‌رو بود. اما در مجموع قیمت انواع آهن‌آلات به خصوص میلگرد با سیرنزولی مواجه شد. در حال حاضر از التهاب بازار آهن تا حد زیادی کاسته شده است.

به طوری که قیمت میلگرد ۱۰ آجدار شاخه شنبه گذشته کیلویی ۷۳۰تومان بود اما در حال حاضر قیمت این کالا به کیلویی ۷۰۰تومان رسیده است همچنین طی یک هفته گذشته از قیمت میلگرد ۸ آجدار کلاف کیولیی ۳۵تومان کاسته شده است. روند کاهش قیمت آهن‌آلات تنها معطوف به میلگرد نمی‌شود. بلکه قیمت اغلب تیرآهن‌ها با افت روبه‌رو شد. به طوری که تیرآهن ۱۴ شنبه گذشته شاخه‌ای ۱۳۵هزار تومان بود.اما در اواخر هفته به شاخه‌ای ۱۳۲هزار و پانصد تومان رسید. علاوه‌بر آن طی یک هفته گذشته تیرآهن ۲۷ از شاخه پانصد و پانزده‌هزار تومان به شاخه‌ای ۴۹۱هزار تومان رسید.
به طوری کلی فروکش‌کردن شاخص قیمت آهن‌آلات در بازار را می‌توان در چند پارامتر مهم خلاصه کرد.
جو روانی ناشی از تصمیمات دولت برای کنترل بازار آهن نقش موثری در بازگرداندن آرامش در این بازار داشته است.
ورود میلگردهای چینی در بازار، کاهش عطش بازار نسبت به روزهای آغازین سال 86 برای آهن و افت قیمت‌ها در بورس فلزات تهران تاثیر بسزایی در افت پلکانی قیمت آهن‌آلات طی 15روز گذشته داشته است. البته هنوز نمی‌توان پیش‌بینی دقیقی از بازار فولاد در ماه‌های آینده ارائه کرد. اما به نظر می‌رسد افت قیمت‌ها مقطعی باشد چرا که با افزایش دما و گسترش روند ساخت‌و‌ساز رشد دوباره قیمت آهن‌آلات در ماه آینده دور از انتظار نیست.
پیش‌بینی می‌شود به دلیل افزایش بودجه‌های عمرانی دولت در سال ۸۶ تقاضا برای آهن افزایش یابد.
دولت به طور اساسی تصمیم گرفته است تا با همکاری‌ تشکل‌ها و تولیدکنندگان بخش‌خصوصی و دولتی بازار آهن را کنترل کند.اما سوال اساسی اینجا است که دولت تا چه اندازه می‌تواند جلوی رشد افسارگسیخته قیمت‌ آهن را بگیرد.تجربه سال 85 نشان داد که تصمیمات دولت برای ساماندهی بازار آهن با شکست مواجه شد. تقاضای آهن در سال 86 به مراتب بیشتر از سال 85 خواهد بود.اگر ابزارهای مناسب برای کنترل بازار آهن در سال جاری به کار گرفته نشود، قطعا با بحران جدی مواجه خواهیم شد در این صورت کنترل آن از دست هر نهادی خارج است.