بازار آهن را کنترل می‌کنیم

گروه بورس فلزات - زهرا مسافر - معاون تولید وزارت صنایع و معادن آثار روانی ناشی از عرضه و تقاضا را از عوامل افزایش قیمت آهن‌آلات اعلام کرد. محسن حاتم با اشاره به افزایش قیمت آهن‌آلات در نخستین هفته‌های سال جاری، افزود: افزایش قیمت‌های ناشی از چندین عامل مهم است.

وی تصریح کرد: آثار روانی ناشی از عرضه و تقاضا، سیستم عرضه و نحوه انتشار اخبار مربوطه و مکانیزم تامین آهن‌آلات را می‌توان از عوامل مهم در افزایش قیمت آهن‌آلات در بازار دانست.

معاون تولید وزارت صنایع و معادن خاطرنشان کرد: وزارت صنایع و معادن راهکارهای مناسبی را برای تنظیم بازار آهن‌آلات در کشور اندیشیده است که واردات آهن‌آلات موردنیاز برخی دستگاه‌های پرمصرف از جمله وزارت مسکن و آموزش و پرورش را از جمله این اقدامات می‌توان برشمرد.

وی اظهار داشت: با واردات آهن‌آلات دستگاه‌های پرمصرف از بازارهای خارجی، از فشار ناشی از افزایش تقاضای داخلی تا حدود زیادی کاسته خواهد شد.

حاتم ابراز امیدواری کرد: چنانچه مکانیزم فوق به طور صحیح و اصولی تحقق یابد، مشکلی در تامین نیاز اقلام عمده وجود نخواهد داشت.وی به نگرانی‌های ناشی از تامین مواد اولیه تولید محصولات فولادی در کشور اشاره کرد و گفت: برای رفع هر گونه نگرانی، این بازار کاملا نظارت و کنترل خواهد شد.

وی با اشاره به اقدامات پیش‌بینی شده برای کنترل آهن‌آلات تصریح کرد: برای تحقق این امر در خصوص ظرفیت‌های خالی برخی تولید‌کنندگان داخلی که عمدتا بخش‌خصوصی بوده و همچنین در زمینه تامین فولاد خام ونقدینگی مورد نیاز آنها با مقامات ذی‌ربط جلساتی تشکیل شده است.

حاتم خاطر نشان کرد: هم اکنون اتحادیه‌های بخش یاد شده درصدد تشکیل تعاونی هستند و ما نیز منتظر ارائه برنامه از سوی آنها هستیم تا بتوانیم برای تامین نقدینگی مواد اولیه مورد نیازشان با شبکه بانکی وارد مذاکره شویم.

وی گفت: امیدواریم بتوان از طریق سیستم بانکی کشور و با تامین مواد اولیه مورد نیاز بخش‌خصوصی در جهت استفاده از ظرفیت‌های خالی به ویژه در زمینه نورد گام‌های اساسی برداشت.

معاون تولید وزارت صنایع و معادن افزود: امیدواریم با تعامل با سیستم بانکی بتوان از ظرفیت‌های خالی در زمینه تولید میلگرد و تیرآهن نیز بهره‌برداری کرد تا بتوان از تمام ظرفیت‌های موجود کشور استفاده و در راستای کنترل بازار گام برداشت.

وی میزان تولید فولاد را در سال گذشته حدود ۱۲میلیون تن و برآورد نیاز کشور را ۱۸میلیون تن دانست و تصریح کرد: از طریق تولید داخل و واردات باید فاصله میان تولید و مصرف را پر کرد.

حاتم با اشاره به اینکه امسال ظرفیت‌های تولید فولاد افزایش خواهد یافت، خاطر نشان کرد: بر این اساس در زمینه میلگرد مشکلی نخواهیم داشت.

وی گفت: بر اساس برنامه‌ریزی که صورت گرفته قرار شد تا عمده ظرفیت‌های توانمند کشور به سمت تولید تیر‌آهن سوق داده شود.

به گفته معاون وزیر صنایع و معادن،قرار است ازطریق تامین سیمان مورد نیاز کشور و تغییر الگوی مصرف آن، تقاضای تیرآهن به سوی اقلام دیگر آهن‌آلات سوق داده شود.