جنب پل حافظ

تداوم روند ریزشی بازار‌سهام

شماره روزنامه: ۳۵۵۵ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۹۱۳۸۷۸ بورس-صنایع

<p> <b>گروه بورس- همایون دارابی:</b> بازار سهام گویا قصد مثبت شدن ندارد چراکه دیروز نیز شاخص افت ۷۴ واحدی را تجربه کرد. </p> <p> در حالی که دیروز انتظار می‌رفت روند افت چند روزه حداقل استراحتی کوتاه‌مدت داشته باشد اما این امر محقق نشد تا همچنان شاخص به سوی شکستن کف ۶۵هزار واحدی برود. یکشنبه شاخص کل بورس تهران با افت ۱۱/ ۰ درصدی به رقم ۶۵هزار و ۲۴۰ واحد رسید. </p> <p> در بازار دیروز معامله‌گران در حالی شاهد افت قیمت بودند که همچنان نگرانی‌ها از حوزه بازار جهانی و کمبود نقدینگی به بازار تحمیل می‌شود. </p>

گروه بورس- همایون دارابی: بازار سهام گویا قصد مثبت شدن ندارد چراکه دیروز نیز شاخص افت ۷۴ واحدی را تجربه کرد.

در حالی که دیروز انتظار می‌رفت روند افت چند روزه حداقل استراحتی کوتاه‌مدت داشته باشد اما این امر محقق نشد تا همچنان شاخص به سوی شکستن کف ۶۵هزار واحدی برود. یکشنبه شاخص کل بورس تهران با افت ۱۱/ ۰ درصدی به رقم ۶۵هزار و ۲۴۰ واحد رسید.

در بازار دیروز معامله‌گران در حالی شاهد افت قیمت بودند که همچنان نگرانی‌ها از حوزه بازار جهانی و کمبود نقدینگی به بازار تحمیل می‌شود. در این شرایط در تحولات کلان اقتصادی دیروز نمایندگان شاخص مجلس شورای اسلامی موضوع استیضاح وزیر اقتصاد را در حال حاضر غیر‌لازم تشخیص دادند؛ امری که با اظهار‌نظر توکلی نماینده تهران احتمالا در آینده کوتاه‌مدت رخ نخواهد داد.

در بازار دیروز در گروه برقی شرکت کابل‌های شهید قندی در شفاف‌سازی تاثیر اعلام فروش بخشی از اموال خود را اعلام کرد.

شرکت کارخانه‌های تولیدی شهید قندی براساس گزارش شفاف‌سازی اعلام کرده که در فاز دوم به واگذاری و فروش تعدادی از املاک مازاد بر نیاز خود به ارزش دفتری ۱۱۵میلیارد ریال که طبق گزارش کارشناس رسمی معادل ۳۵۰ میلیارد ریال کارشناسی شده است، طی آگهی مزایده در روزنامه‌های دنیای اقتصاد و همشهری مورخ ۲۵، ۲۶ و ۲۷ مرداد ماه اقدام می‌‌کند.

این نماد دیروز با صف خرید قابل ملاحظه‌ای مواجه شد.

در گروه تصفیه نفت، پالایشگاه تهران سود هر سهم سال جاری را با کاهش ۷/ ۲ درصدی از ۲۸۸ ریال به ۲۸۰ ریال رساند.

در این گزارش، درصد تحقق سود اعلامی طی سه ماه اول با محاسبه سرمایه بیش از ۳۶۸ میلیارد تومانی، ۱۱۹ ریال معادل ۴۳درصد از سود ۲۸۰ ریال اعلام شده بود اما این ارقام با سرمایه جدید اصلاح شد.

به این ترتیب، «شتران» در سه ماه اول سال و با سرمایه جدید ۸۰۰ میلیارد تومانی اقدام به تحقق ۲۰ درصد معادل ۵۵ ریال از سود پیش‌بینی شده ۲۸۰ ریالی کرده است.

در گروه تجهیزات، پمپ‌سازی ایران با اعلام برنامه افزایش سرمایه از محل سود انباشته مورد توجه بازار قرار گرفته است.

در گروه پتروشیمی دیروز پتروشیمی مارون وضعیت تولید و فروش ۴ ماهه را اعلام کرد.

مارون در این گزارش تولید خود در تیرماه را ۳۶۰هزار تن اعلام کرده که با حذف محصولات میان فرآیندی منجر به فروش ۱۵۵هزار تن محصول شده است.

مبلغ فروش مارون تا پایان تیرماه ۱۷۴۷میلیارد تومان بوده است که در مقایسه با بودجه ۴هزار و ۲۳۰میلیارد تومانی فروش شرکت برای کل سال حکایت از حرکت مناسب مارون دارد.

در این گروه مدیرعامل پتروشیمی هنگام از پیشرفت ۲۲ درصدی این طرح تا نیمه دوم مرداد‌ماه خبر داد و گفت: هم‌اکنون این طرح نسبت به برنامه‌ریزی صورت گرفته حدود ۸/ ۰درصد جلوتر است.

امیر مسعود جمشیدی در گفت‌وگو با نیپنا، با اشاره به پیش‌بینی‌های لازم در بخش مهندسی طرح پتروشیمی هنگام گفت: این طرح با توجه به تامین منابع مالی مناسب از سوی شرکت هلدینگ خلیج فارس از پیشرفت مناسبی برخوردار است.

مدیرعامل پتروشیمی هنگام با تاکید بر اینکه تلاش می‌شود ساخت پتروشیمی هنگام زودتر از برنامه‌ریزی تدوین شده پیش رود، گفت: تا این لحظه ال سی خارجی فاینانس این طرح باز شده است.

هدف از اجرای مجتمع پتروشیمی هنگام (واحد اوره و آمونیاک) با مشارکت ۵۰ درصدی شرکت پوسری «Pusri» اندونزی تولید سالانه یک هزار و ۱۵۰ تن محصول پتروشیمی در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس

است.

هم‌اکنون توافق با شرکت‌های هالدو تاپسوی دانمارک و سایپم برای تامین دانش فنی، لیسانس تولید محصولات و انجام مطالعات مهندسی اصولی این مجتمع پتروشیمی انجام شده است.

پیش‌بینی می‌شود در صورت ساخت این مجتمع پتروشیمی عملیات اجرایی آن در مدت چهار سال به پایان برسد ضمن آنکه خوراک این واحد اوره و آمونیاک به میزان ۶۷۰میلیون متر‌مکعب در سال از فازهای میدان مشترک پارس جنوبی تامین می‌شود.

در مجموع بازار دیروز بازاری منفی و با حجم اندک معاملات بود. ارزش معاملات دیروز در بورس به ۹۵میلیارد تومان و در فرابورس به ۹۶میلیارد تومان بالغ شد.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن