تشویق دارویی‌ها یوزانس به‌جای ال‌سی

شماره روزنامه: ۳۵۵۲ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۹۱۲۲۲۷ بورس-صنایع

<b>گروه بورس- مهرنوش سلوکی:</b> روز گذشته و برای چندمین روز متوالی صنایع بورسی با اقبال نه چندان مساعد همراه بودند، به‌طوری‌که از میان ۳۷ گروه بورسی، ۲۴ صنعت با روند منفی و تنها ۸ گروه مثبت به کار خود پایان دادند. <p> <br> </p> <p> همچنین شاخص کل روز گذشته و با افت حدود ۲۰۰ واحدی کماکان بر سطح ۶۵هزار واحدی، باقی ماند؛ بررسی صنایع در روز چهارشنبه نشان می‌دهد که سه صنعت استخراج معادن، ماشین آلات و محصولات شیمیایی با رشد روزانه شاخص همراه و در مقابل، گروه‌های خدمات فنی و مهندسی، خودرو و ساخت محصولات فلزی منفی ترین صنایع بورسی بودند. </p>

گروه بورس- مهرنوش سلوکی:

روز گذشته و برای چندمین روز متوالی صنایع بورسی با اقبال نه چندان مساعد همراه بودند، به‌طوری‌که از میان ۳۷ گروه بورسی، ۲۴ صنعت با روند منفی و تنها ۸ گروه مثبت به کار خود پایان دادند.


همچنین شاخص کل روز گذشته و با افت حدود ۲۰۰ واحدی کماکان بر سطح ۶۵هزار واحدی، باقی ماند؛ بررسی صنایع در روز چهارشنبه نشان می‌دهد که سه صنعت استخراج معادن، ماشین آلات و محصولات شیمیایی با رشد روزانه شاخص همراه و در مقابل، گروه‌های خدمات فنی و مهندسی، خودرو و ساخت محصولات فلزی منفی ترین صنایع بورسی بودند.


بررسی‌های «دنیای اقتصاد» درخصوص صنعت دارویی کشور نشان می‌دهد که این گروه برخلاف بسیاری از صنایع متضرر در ماه‌های گذشته؛ در شرایط قابل قبولی به‌سر می‌برند و کمترین تاثیر را از رکود اقتصادی داشته‌اند، همچنین امکان استفاده از تسهیلات یوزانس به جای گشایش‌های ال سی که طی ابلاغیه به شرکت‌های دارویی در روزهای گذشته، اعطا شده است نیز زمینه‌ساز رشد شرکت‌های بورسی و چشم انداز مثبت برای افزایش حاشیه سود این شرکت‌ها مطرح است.


هموار‌سازی راه تجارت دارو

محصولات دارویی روز گذشته با افت ۰۵/ ۰ درصدی روزانه همراه بود، این در حالی بود که این گروه از ابتدای سال رشد ۱۹درصدی را در کارنامه خود دارد.


در این گروه و در بررسی‌های روز گذشته «دکوثر» بیشترین حجم معاملات (۲میلیون سهم)و بیشترین افت قیمتی روزانه (۷/ ۳ درصد)، را به ثبت رسانده است. این نماد که تمامی معاملات آن توسط سهامداران حقیقی صورت گرفت در روز‌های گذشته گزارش عملکرد سه ماهه آن منتشر شد که طی آن ۵۳ ریال زیان آن شناسایی شد. با این حال، صمدیان کارشناس صنعت دارو در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» درخصوص شرایط داروسازی کوثر مطرح کرد: زیان ۵ تومانی دکوثر در سه ماه اول سال به‌دلیل کاهش بازار تقاضای داروهای تولیدی این شرکت است.


شرکت‌های کوثر، لقمان، فارابی، پارس دارو و جابربن‌حیان تنها شرکت‌های تولید‌کننده آنتی بیوتیک در ایران هستند.


وی در ادامه افزود: بررسی‌ها نشان می‌دهد که از سال گذشته تا کنون بازار آنتی‌بیوتیک به حالت اشباع درآمده و میزان تقاضای آن تا حد زیادی کاهش یافته است.


همین روند باعث شده تا شرکت‌های فوق‌الذکر برخلاف روند قابل قبول دیگر شرکت‌های دارویی با اقبال خوبی مواجه نباشند. همچنین در بررسی بیشترین رشد روزانه در نماد‌های فعال این گروه روز گذشته، «والبر» بیشترین رشد قیمتی روزانه (۶۸/ ۰) را به ثبت رساند و از میان ۱۷ نماد فعال این گروه؛ تنها ۵ نماد مثبت را به ثبت رساند.


اما در روز‌های گذشته بحث بر سر ابلاغیه یوزانس به شرکت‌های دارویی مطرح شد، که بار دیگر گمانه‌زنی‌ها درخصوص آینده این صنعت را افزایش داده است.


صمدیان در این خصوص نیز به دنیای اقتصاد گفت: یکی از مزایای بازگشایی یوزانس برای صنایع دارویی ایران در بخش شرکت‌های تولیدی است.


این شرکت‌ها در گذشته درخصوص واردات مواد اولیه و بازگشایی‌های LC با مشکلات زیادی مواجه بودند به‌طوری‌که ۳۰ درصد از مبلغ کل قبل از دریافت کالا و ۷۰ درصد آن نیز در لحظه واگذاری‌ها دریافت می‌شد. اما در شرایط کنونی این یوزانس‌ها کمک می‌کند که شرکت‌ها ۶ ماه پس از دریافت مواد اولیه کل مبلغ را به بانک‌ها پرداخت کنند.


وی در ادامه افزود: این فرآیند در حالی است که قانون یوزانس باید مورد پذیرش شرکت همکاری‌کننده باشد.یعنی اگر کشور فروشنده از این قوانین تجاری استفاده نکند این معامله صورت نمی‌گیرد که به نظر می‌رسد با رقابتی که میان شرکت‌های تولید‌کننده مواد اولیه دارویی در شرایط کنونی دیده می‌شود، عمده کشور‌ها پذیرنده این قانون باشند. این کارشناس؛ شرایط شرکت‌های دارویی را نسبت به بسیاری از صنایع خوب ارزیابی کرد و گفت: شرکت‌های دارویی نیز در مقایسه با صنایعی که بعد از حصول توافق، ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش ارزش داشته‌اند، شرایط خوبی دارند. گزارش‌های سال گذشته نشان می‌دهد که پیش‌بینی سود ۹۴ عمدتا بیشتر از سود محقق شده سال ۹۳ بوده است. شرکت‌های دارویی (به جز تولید‌کنندگان آنتی بیوتیک) مانند ابوریحان و البرز دارو عملکرد سالانه خوبی داشته‌اند، که یک بخش آن به‌دلیل ورود دارو‌های جدید است که توانستند حاشیه سود خوبی را به‌وجود بیاورد و بخش دیگر به‌دلیل تاثیر‌پذیری پایین این صنعت از شرایط رکودی در کل اقتصاد کشور است.


افزایش سرمایه در هلدینگ خلیج فارس

همچنین در گروه محصولات شیمیایی که با رشد روزانه ۲/ ۰ درصدی در معاملات روز گذشته همراه بود، تاپیکو با ۲میلیون و ۶۶هزار سهم، بیشترین حجم معاملات را به خود اختصاص داد. در این نماد روز گذشته ۵۲ درصد سهم خرید در اختیار حقوقی‌ها بوده و بیش از ۷۱ درصد فروش توسط حقیقی‌ها صورت گرفته است. بیشترین رشد قیمتی نیز در نماد «شفن» با ۴۶/ ۱ درصد رشد صورت گرفت که در این نماد ۱۰۰درصد خرید توسط بازیگران حقوقی و ۵۷درصد فروش نیز حاصل عملکرد حقیقی‌ها بوده است. در این میان افت ۵/ ۱۰ درصدی «شمواد» نیز بیشترین افت قیمتی روزانه میان ۲۲ نماد فعال این گروه به‌شمار می‌رود. بررسی‌ها نشان می‌دهد که رشد دیروز گروه محصولات شیمیایی تحت تاثیر عملکرد مثبت نماد‌های این گروه صورت گرفته است. روز گذشته نماد بزرگ «فارس»، افزایش سرمایه ۱۰۱ درصدی را از محل سود انباشته به ثبت رساند. بررسی گزارش توجیهی این شرکت نشان می‌دهد که سرمایه این شرکت در صورت اخذ مجوز سازمان بورس، از ۲ هزار و ۴۷۸ میلیارد تومان به ۵ هزار میلیارد تومان خواهد رسید. همچنین در نماد « تاپیکو» که در روز‌های گذشته عملکرد بسیارخوبی در مولفه‌های حجم و ارزش معاملات داشته است نیز خبر‌های خوبی درخصوص افزایش سرمایه برای جذب سرمایه‌گذار خارجی در اجرای پروژه‌های سیراف، فن‌آوران ۲ و آناهیتا شنیده می‌شود. همچنین در بررسی تغییر مالکیت سهام، سهامداران فعال این گروه شرکت سرمایه‌گذاری نفت و گاز و پتروشیمی در سه روز پایانی هفته گذشته، بیش از ۱۹ هزار سهم نفت ایرانول را خریداری کرد. همچنین شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس نیز در همان بازه زمانی حدود ۱۲ میلیون سهم مبین را به فروش رساند.


رشد ۵ درصدی در شرکت مهرام

عملکرد ضعیف گروه مواد غذایی در هفت روزکاری گذشته در حالی همچنان ادامه یافت که روز گذشته نیز این گروه با افت ۴۲/ ۰ درصدی شاخص همراه بود. در این گروه و در بررسی‌های روز گذشته لبنیات کالبر با ۹۷۱هزار سهم، بیشترین حجم معاملات را به خود اختصاص داد که تمامی معاملات آن بین بازیگران حقیقی بازار انجام شد. همچنین، «غمهرا» بیشترین رشد قیمتی روزانه (در حدود ۵ درصد) و در مقابل «غشان» با ریزش ۳.۰۵ درصدی بیشترین افت را به ثبت رساند.


روزی قرمز برای رایانه‌ها

گروه رایانه نیز روز گذشته در حدود ۰۱/ ۰ درصد افت روزانه را به ثبت رساند. در این گروه که از میان ۵ نماد فعال تنها نماد «رانفور» مثبت بود، بیشترین حجم معاملات مربوط به «مداران» با بیش از ۲۶۷هزار سهم بود. همچنین مداران روز گذشته بیشترین افت قیمتی روزانه (۸/ ۱) را به ثبت رساند که در مجموع عملکرد منفی را برای این گروه رقم زد.

تشویق دارویی‌ها یوزانس به‌جای ال‌سی

تشویق دارویی‌ها یوزانس به‌جای ال‌سی

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن