صنایع در سیکل اصلاحی

شماره روزنامه: ۳۵۳۵ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۹۰۲۸۷۷ بورس-صنایع

<p> <b>گروه بورس - زهرا رحیمی:</b> شاخص کل بورس تهران روز گذشته همچنان بر مدار نزولی خود پس از توافق وین حرکت کرد و در چهار روز معاملاتی خود پس از توافق مزبور با افت حدود ۶/ ۲ درصدی مواجه شد این در حالی است که کارشناسان پیش‌بینی می‌کردند با حصول توافق هسته‌ای، بازار سهام روند صعودی به خود بگیرد اما در عمل این اتفاق نیفتاد و حتی بیشتر سهم‌هایی که انتظار می‌رفت پس از انتشار خبر حصول توافق در مسیر صعودی گام بردارند روند نزولی پیش گرفتند. </p><br> بر همین اساس در بازار منفی دیروز بیشتر صنایع بورسی نیز افت قیمتی را ثبت کردند به‌طوری که از بین ۳۷ صنعت بورسی شاخص ۲۴ صنعت با افت و شاخص ۶ صنعت با رشد همراه شد.

گروه بورس - زهرا رحیمی: شاخص کل بورس تهران روز گذشته همچنان بر مدار نزولی خود پس از توافق وین حرکت کرد و در چهار روز معاملاتی خود پس از توافق مزبور با افت حدود ۶/ ۲ درصدی مواجه شد این در حالی است که کارشناسان پیش‌بینی می‌کردند با حصول توافق هسته‌ای، بازار سهام روند صعودی به خود بگیرد اما در عمل این اتفاق نیفتاد و حتی بیشتر سهم‌هایی که انتظار می‌رفت پس از انتشار خبر حصول توافق در مسیر صعودی گام بردارند روند نزولی پیش گرفتند.


بر همین اساس در بازار منفی دیروز بیشتر صنایع بورسی نیز افت قیمتی را ثبت کردند به‌طوری که از بین ۳۷ صنعت بورسی شاخص ۲۴ صنعت با افت و شاخص ۶ صنعت با رشد همراه شد. بررسی روند قیمتی در بیشتر صنایع به خصوص صنایعی که قبل از توافق ژنو از رشد مناسبی برخوردار بودند (برای مثال گروه حمل‌و‌نقل و خودرویی) نشان می‌دهد که شاخص خود این گروه‌ها که در روز‌های قبل از توافق با جهش مواجه شده بودند، در روز‌های اخیر با افت شاخص درفاز اصلاحی قرار گرفتند با این حال کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که پس از فروکش کردن هیجان‌های منفی، بازار سهام یک روند متعادل را از سر بگیرد. بر این اساس بررسی نوسانات قیمت سهام در صنایع مختلف نشان می‌دهد که روز گذشته گروه‌های ابزار پزشکی و انبوه‌سازی با بیشترین رشد قیمت مواجه بودند این در حالی است که گروه‌های انتشار و چاپ و خودرو بیشترین افت قیمتی را ثبت کردند. بیشترین حجم و ارزش معاملات در بین صنایع مختلف بورسی نیز دراختیار خودرویی‌ها و سرمایه‌گذاری‌ها قرار داشت.

مازاد عرضه مهم‌ترین‌ مشکل سیمانی‌ها

همگام با افت شاخص در روز گذشته بیشتر نمادهای گروه سیمانی نیز در معرض افت قیمت قرار گرفتند و به این ترتیب شاخص گروه مزبور افت ۳۶/ ۰ درصدی را در کارنامه خود به ثبت رساند. در این گروه «سخاش» با رشد اندک ۲۹/ ۰ درصدی در صدر نماد‌ها با بیشترین رشد قیمتی قرار گرفت.بیشترین افت قیمت نیز برای «سغرب» رقم خورد. «ستران» بیشترین حجم و ارزش معاملات را به نام خود ثبت کرد. بیشتر شرکت‌های سیمانی در روز‌های اخیر گزارش‌های میان‌دوره‌ای سه ماهه خود را منتشر کردند که بیشتر آنها گزارش‌های مناسبی ارائه نکرده‌اند. در رابطه با گزارش‌های سه ماهه شرکت‌های سیمانی حسام حسینی، کارشناس بازار سهام گفت: در حالی که شرکت‌های تولید‌کننده سیمان به خصوص سیمانی‌های غرب کشور که بخش عمده سیمان تولیدی خود را به عراق صادر می‌کردند، بازار صادراتی خود را به دلیل نا‌آرامی‌های عراق از دست داده‌اند رکود داخلی در بخش عمرانی و ساخت و ساز مسکن نیز موجب شده است که تقاضای داخلی سیمان نیز کاهش پیدا کند، از سوی دیگر هزینه‌های مالی شرکت‌های سیمانی افزایش یافته است به همین دلیل این شرکت‌ها در نخستین فصل بهار عملکرد مناسبی نداشته‌اند و این موضوع در گزارش‌های سه‌ماهه نمایان است.


این کارشناس بازار سهام در رابطه با دو شرکت «سکرما» و «سفانو» که در بین هم‌گروهی‌های خود گزارش‌های سه ماهه بهتری ارائه کرده‌اند، گفت: بخشی از سود «سکرما» مربوط به سود سرمایه‌گذاری سال ۹۳ بوده است، البته وضعیت این شرکت نیز نسبت به سیمانی‌های دیگر مناسب‌تر بوده و این شرکت کمتر با مشکل فروش روبه‌رو‌ بوده است. حسینی در رابطه با وضعیت «سفانو‌» تشریح کرد: این شرکت بدهی بانکی نداشته و مثل «سکرما» مشکلات فروش کمتری داشته است به همین دلیل وضعیت این دو شرکت در گزارش‌های سه ماهه تقریبا مساعد بوده است.حسینی به وضعیت کلی صنعت سیمان اشاره کرد و گفت: کلیت وضعیت شرکت‌های سیمانی به دلیل مازاد عرضه و مشکلات فروش و همچنین افزایش هزینه‌های دستمزد و سر‌بار وضعیت مساعدی نیست و به نظر می‌رسد تا پایان ۹۴ نیز نتوانند خود را احیا کنند. وی به اخبار پیرامون افزایش نرخ سیمان اشاره کرد و گفت: در شرایطی که این شرکت‌ها با مشکل فروش دست و پنجه نرم می‌کنند و حتی بسیاری از آنها سیمان تولیدی خود را با تخفیف می‌فروشند، به نظر این افزایش نرخ منطقی نخواهد بود. حسینی در پایان گفت: با رفع تدریجی تحریم‌ها و بازگشت رونق به بخش ساخت و ساز وضعیت این صنعت می‌تواند در مسیر صعودی قرار بگیرد.


لیزینگی‌ها قرمز‌پوش شدند

دیروز همه نمادهای گروه لیزینگی به اتفاق در مسیر کاهش قیمت قرار گرفتند و در نهایت نیز موجب افت ۶۶/ ۲ درصدی شاخص این گروه شدند، این در حالی است که شاخص این گروه در هفت روز معاملاتی اخیر از رشد ۳/ ۲ درصدی برخوردار بوده است که به نظر می‌رسد افت دیروز آن به دلیل فروش بالای سهامداران به‌ویژه حقیقی‌ها در راستای کشف سود در نمادهای مزبوربوده است. در این گروه «ولساپا» که بیشترین حجم و ارزش معاملات را در اختیار داشت، بیشترین افت قیمتی را تجربه کرد.


شاخص برقی‌ها وارد مدار نزولی شد

در گروه ماشین‌آلات و دستگاه‌های برقی روز گذشته چهار نماد معامله شد که از بین این نمادها تنها نماد «بموتو» رشد قیمتی را تجربه کرد.بر این اساس شاخص این گروه نیز با افت ۲۹/ ۰ درصدی همراه شد. شاخص گروه مزبور روز سه‌شنبه رشد ۱۶/ ۱ درصدی و در هفت روز معاملاتی اخیر رشد ۴/ ۴ درصدی را تجربه کرد. بیشترین حجم و ارزش معاملات در اختیار «بترانس» بود. «بشهاب» در این گروه با افت۸۱/ ۴ درصدی مواجه شد.کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که با افزایش طرح‌های توسعه‌ای شرکت‌ها و افزایش سرمایه‌گذاری در بخش اقتصاد کلان کشور و همچنین باز شدن دست دولت در پرداخت بدهی‌های معوق خود، این شرکت‌ها روند مناسب‌تری را در پیش بگیرند. در این گروه «بترانس» گزارش عملکرد سه ماهه خود را روی سامانه کدال قرار داد. بررسی گزارش این شرکت نشان می‌دهد از ۶۶۱ ریال سود پیش‌بینی شده برای سال ۹۴ این شرکت فقط توانسته است ۴۱ ریال آن را محقق کند.


«حکشتی» شاخص را منفی کرد

هر چند بسیاری از کارشناسان پیش‌بینی می‌کردند شرکت‌های حمل‌و‌نقلی پس از حصول توافق در مسیر رشد قرار بگیرند اما شاخص این گروه به‌رغم بازدهی ۵۵ درصدی خود از ابتدای سال، روز گذشته با افت ۳۲/ ۴ درصدی مواجه شد؛ این در حالی است که شاخص این گروه در هفت روز معاملاتی اخیر نیز با افت ۷/ ۷ درصدی همراه بوده است.در این گروه «حفارس» با بیشترین رشد قیمت و «حکشتی» با بیشترین افت قیمت مواجه شد. «حکشتی» که بیشترین حجم و ارزش معاملات را در اختیار داشت موجب افت حدود ۲۵ درصد شاخص کل در روز گذشته شد و در صدر نماد‌های با بیشترین تاثیر منفی بر شاخص کل قرار گرفت. بررسی روند قیمتی «حکشتی» از ابتدای سال تا کنون نشان می‌دهد که قیمت این سهم در ۵ فروردین حدود ۳۴۰ تومان و پس از انتشار بیانیه لوزان بیش از ۴۶۰ تومان بوده‌است؛ این در حالی است که ۲۳ فروردین قیمت این سهم به ۶۰۹ تومان رسید. به همین دلیل بسیاری از سهامداران به ویژه حقیقی‌ها با شناسایی سود در قیمت‌های کنونی در نقش فروشنده ظاهر شدند و با صف‌های سنگین فروش به ریزش شاخص دامن زدند، همچنین برخی سهامدارانی که قبل از توافق وین اقدام به خرید کرده بودند برای اینکه ضرر بیشتری را متحمل نشوند، دست به فروش زدند. بررسی عملکرد دو دسته از فعالان بازار سهام یعنی حقیقی‌ها و حقوقی‌ها در این نماد نشان می‌دهد که همراه با روند نزولی قیمت این سهم، سهامداران حقوقی بیشتر در نقش خریدار ظاهر شده‌اند.


فلزات اساسی در مدار نزولی

شاخص گروه فلزات اساسی نیز روز گذشته در مسیر نزولی قرار گرفت. در بررسی عملکرد این گروه دیروز «فلوله» بیشترین رشد قیمتی و «فمراد» بیشترین افت قیمتی را تجربه کرد. افت ۲۴/ ۴ درصدی قیمت این نماد در نهایت منجر به افت شاخص این گروه شد. «فلوله» بیشترین حجم و ارزش معاملات را به خود اختصاص داد. گزارش عملکرد سه ماهه «فمراد» روز چهارشنبه هفته گذشته ارائه شد که گزارش ضعیفی بود. این شرکت در حالی که برای سال جاری ۹۴ ریال سود پیش‌بینی کرده بود، در سه ماهه ابتدای سال زیان ۵۱ ریالی اعلام کرد.

صنایع در سیکل اصلاحی

صنایع در سیکل اصلاحی

صنایع در سیکل اصلاحی

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن