در برنامه سالجاری
تولید بلور «شیشه و گاز» به ۵۲هزار تن افزایش مییابد
گروه بورس- مدیرعامل کارخانه شیشه و گاز وابسته به سازمان صنایع بنیاد مستضعفان از پیشبینی ۴۰۰میلیارد ریال سرمایهگذاری در برنامهای پنج ساله برای ایجاد یک کارخانه جدید، خبر داد. «مصطفی عبدی» روز گذشته در گفتوگو با خبرنگاران با بیان این مطلب افزود: ۲۳۰میلیارد ریال از این میزان صرف خرید ماشینآلات جدید از کشوری صاحب فناوری اروپایی خواهد شد.
وی از انجام هماهنگیهای لازم با دستگاههای تصمیمگیر از جمله بنیاد و سازمان صنایعو معادن استان تهران خبر داد و گفت: در حال طی کردن مراحل قانونی ایجاد واحد جدید هستیم تا مصوبات آن را اخذ کرده و دریافت تسهیلات بانکی و تامین منابع مالی را آغاز کنیم.
عبدی بحث انتقال و خروج کارخانه از تهران را از چالشهای مهمی که شرکت با آن روبهرو است، دانست و اظهار داشت: به هر حال قرار است طی برنامهای پنج ساله، واحد جدید شیشهسازی در شهرک صنعتی شمسآباد واقع در جنوب تهران راهاندازی شود.
به گفته وی، هرچند اجرای طرح سرمایهگذاری شرکت از سال ۱۳۷۶ ارائه و تا سال ۱۳۷۹مقدمات انجام کار در شهرک صنعتی شمسآباد انجام شد، اما به سبب بروز مشکلاتی، طرح تاکنون متوقف بوده که امیدواریم با برنامهریزی مجدد در دو مرحله و در یک برنامه پنج ساله و با ظرفیت فعلی راهاندازی شود.
وی در ادامه از بازسازی کوره شماره یک شرکت در سال گذشته خبر داد و گفت: در ماههای بهمن و اسفند سال گذشته دو ماشین تولید بطری کارخانه نیز بازسازی شد و ظرفیت آن ۲۰درصد ارتقا یافت.
عضو هیاتمدیره این واحد تولیدی، همچنین گفت: کوره شماره پنج شرکت که دارای سه ماشین بود، سال گذشته تعمیر شد و به لحاظ بازار خوب بلور، یک ماشین تولید بلور و یک ماشین تولید لیوان مخصوص صنایع غذایی در آن نصب شد.
وی معتقد است: هرچه شرکت بتواند فناوری مورد استفاده را ارتقا داده و بهروز کند، قادر خواهد بود ضمن کاهش قیمت تمام شده، کیفیت تولیدات را نیز ارتقا داده و سهم بیشتری از بازار را به خود اختصاص دهد.
این مقام مسوول با بیان آنکه براساس بررسیهای انجام شده میزان عرضه به بازار ۲۰۰هزار تن در سال است، گفت: هرچند تقاضا برای انواع بطری، جار و بلور نیز همین میزان است. اما نوسان در تقاضا سبب میشود که تولیدکنندگان این نوع محصولات در معرض خطر قرار گیرند.
عبدی، بازار شیشه را بازاری کاملا رقابتی عنوان کرد و گفت: در فضای رقابتی و در زمانی که عرضه بیش از تقاضا باشد، عرضه افزایش و در مقابل، تقاضا کاهش خواهد یافت. لذا چون بازار شیشه، بازاری بسته است، این امر سبب بر هم خوردن تعادل بازار آن خواهد شد.
وی میزان واردات و صادرات انواع شیشه، جار و بلور را نیز کم ذکر کرد و افزود: از آنجا که مقدار کمی از تولیدات شیشه و جار تولیدی به خارج از کشور صادر میشود و وقتی در عرضه و تقاضا مشکلی پیش بیاید، معضلات این بخش نیز تشدید خواهد شد.
مدیرعامل کارخانه شیشه و گاز در عین حال تصریح کرد: چون قیمت ذاتی محصولات بلور بالا است و بخش زیادی از نیاز کشور به آن از محل واردات تامین میشود، فرصت رقابت را بالا برده و سرمایهگذاری در این بخش را با صرفه ساخته است.
وی کل تولید بلور کشور را در زمان حاضر ۸۰هزار تن ذکر کرد وگفت: اکنون حدود ۹درصد سهم بازار تولیدات این کالا در اختیار این شرکت است.
عبدی گفت: به لحاظ آن که هرگونه سرمایهگذاری در بخش بلور از لحاظ کمی و کیفی با صرفه است، مسوولان این شرکت سالجاری را سال بلور اعلام کردهاند تا بتوانند از توان بالقوه شرکت بیش از پیش استفاده کنند.
وی از عرضه ۳۰محصول جدید بلوری تا پایان سالجاری توسط این شرکت خبر داد و اظهار امیدواری کرد: با همکاری دیگر تولیدکنندگان داخلی علاوه بر ایجاد تنوع بتوانیم سهم واردات به کشور را بیش از پیش کاهش دهیم.
عبدی با اشاره به صدور یکمیلیون و ۱۰۰هزار دلار از تولیدات بلوری این شرکت به کشورهای سوریه، عراق، عربستان، امارات متحده عربی و حتی فرانسه گفت: سال گذشته همچنین ۲۵۰هزار دلار از تولیدات شیشه و جار شرکت به خارج از کشور صادر شد.
مدیرعامل این واحد تولیدی، پیشبینی کرد: میزان صادرات بلور این شرکت در سالجاری به یکمیلیون و ۶۰۰هزار دلار و انواع بطری و جار شرکت به ۴۰۰ هزار دلار برسد.
وی با اشاره به سابقه ۴۵ساله کارخانه، گفت: این شرکت در آن زمان ۴۵درصد سهم بازار را در اختیار داشت و در زمان حاضر به دلیل فرسودگی ماشینآلات و تجهیزات این میزان به ۲۰درصد رسیده است.
عبدی تولید بلور کارخانه را سال گذشته شش هزار تن و تولید امسال را ۱۰ هزار تن ذکر کرد و گفت: سال قبل ۴۸هزار تن انواع بطری و جار در این شرکت تولید شد که امسال این میزان به ۵۲هزار تن افزایش خواهد یافت.
ارسال نظر